Hasan Telli

Hasan Telli

Ormanspor Bomba Gibi Geliyor

Ormanspor Bomba Gibi Geliyor

4 Ocak 2016 tarihli sayımızda “Küçük Şehrin Büyük Takımı” başlığını kullanmıştım. O günkü yazımda “Yazının başlığına bakıp nereden çıktı şimdi küçük büyük kavramı diyenler olacaktır. İşin aslı sosyal paylaşım sitesinde etiketlendiğim bir paylaşımda. Şehrimizin Basketbol’da 2. Lig temsilcisi Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert’in bir paylaşımı. Bildiğiniz gibi Ormanspor geçtiğimiz hafta sonu zorlu Bursa Deplasmanına gitti. Yazıya başladığım şu saatlerde maçın başlamasına 5 saat gibi bir süre var. İlker Cömert paylaşımında Bursa yerel gazetelerinde yapılan haberlerin fotoğraflarını paylaşarak, “Bu gün ki BURSA gazeteleri.. Takım inanmış taraftarlar inanmış şehir inanmış medya inanmış.. İnşallah bizde bir gün böyle maç öncesi bir büyük foto ile manşetlerde yer alırız. ;))“ kendi adıma üzüldüm ama haksız mı? İlker Cömert demeden de geçemiyorum”bu satırlarla başlamıştım.

***

Gerçekten de o dönemde yakalanan bir başarının peşinden giden takımı neredeyse kimse bilmiyor ve takıma sahip çıkmıyordu. Geçtiğimiz sezonu kötü bitiren Ormanspor bu yıl ikinci ligde mücadele edecek. Sezon başında kurulan kadro ile takım bu yıl şampiyonluğu hedefliyor olma olasılığı da yüksek. İlk kez maddi sorunları olmadan parayı düşünmeden bir transfer dönemi geçirdi Ormanspor. Geçtiğimiz yıldan kasasında kalan 850 bin lira ile sezon başı rahat bir nefes alarak yola çıktı. Bu güne kadar Muğla’da bulunan tüm spor kulüpleri şehrin kendi öz kaynaklarından beslenirken ilk kez bir spor kulübü Ankara’dan gelen maddi destekle şehre yük olmadan başarı peşinde koşuyor.

***

Geçtiğimiz yıl Orman Bakanlığından gelen para ile bu yılın bütçesini oluşturan takım bugün Kartepe kampından Muğla’ya dönüyor. Geçtiğimiz sezon başı ile bu sezon başını karşılaştırınca aklıma rahmetli dedemin bir sözü geldi, “elden gelen öğün olmaz olsa da vaktinde olmaz.” Gerçekten de öyle olmuştu geçen sezon başında parası olmadığı için iyi bir kadro kurumayan Ormanspor sonrasında gelen para ile oyuncu da bulamamıştı ve kaçınılmaz son bir alt lige düştü. Bu sezon kurulan kadronun iki idmanını izleme fırsatı buldum. Emin olun bu kadro geçen sene elimizde olsaydı bir üst ligi zorlayacak bir takım olurdu. Umutlar şimdi yeniden yeşerdi. Birinci lig için hedefe kilitlenmiş bir takım, teknik heyet, ve yöneticiler var.

***

Geçtiğimiz seneden kasasında bulunan 850 bin lira henüz kullanıma açılmış değil. Açılmamasının sebebini ise anlayamadım. Gelen bu para spor kulübünün ihtiyaçlarında kullanmak için ayrılmış bir para. Gelen görün ki ülkemizin en büyük hastalığı bürokrasiye takılmış durumda. Bürokratik engeller şimdilik parayı spor kulübünde değil de döner sermayede tutuyor ama eminim ki sporsever Muğla Orman Bölge Müdürümüz Mehmet Çelik nasıl orman yangınları ve yeniden ağaçlandırma ile ülkenin sayılı müdürlükleri arasına girdiyse bu olayda da gerekeni kısa zamanda yapacaktır. Malum önümüz bayram, bayram öncesi takımda ter dökenlerin evlerine giderken anlaşmaları gereği ilk taksitlerini ceplerine koyarak huzur içinde gideceklerini umut ediyorum.

Bu yazı toplam 1104 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR