Hasan Telli

Hasan Telli

Şimdi Çay İçme Vakti

Şimdi Çay İçme Vakti

Kentin egemen gücünü oluşturan, gücü yılardır kimseye kaptırmayan imtiyazlılar, delege seçimleri ile oluşan parti içi kargaşanın bir egemenlik zafiyetine dönüşmesini engellemeye çalışıyor. Sadece delege seçimleri ile kalmayan birde ilçe kongrelerine de sıçrayan kargaşanın sonu nereye varacak kimsenin bir ön görüsü yok. İlk olarak Dalaman ilçe kongresinde muhalif adayın çıkması ve kongre salonunda yaşananlarla gündeme gelen AK Parti içi muhalefet sonrasında Marmaris ilçesinde sandığa da girmeyi başardı. Muhalif listelerden biride Yatağan’da kongreye girmeyi başarmıştı. Muhalif sesler olarak isimlendirilen listeler arasında gösterilen ancak genel merkeze tepki olarak değil sadece partinin oylarını artırmak için aday olduklarını söyleyen Menteşe listesi ise kongreye gidemeden ertelemeye gitti. Bu süreç hala devam ediyor. Ardından yapılan Milas ilçe Kongresinde muhalif aday seçimi 40 oy farkla kazanmayı bildi. Hemen ardından Bodrum ilçe Kongresinde çıkan muhalif aday ise sadece 10 oy farkla seçimi kaybetti.

***

Şimdi merakla izliyorum acaba bu tabloya bakanlar inceleyenler tablodan ne çıkarıyor yada ne anlıyorlar. Bu tabloya bakınca bir futbol maçını izler gibi bakanlar takımın hocasının verdiği topu taca atın seslirini duyunca ne hissediyorlar. Tüm hatları ile kendi yarı sahasına kapanmış, kontra atak futbol oynamayı isteyenler ardı sıra gelen baskılı atakları savuşturmakta zorlanıyor. Etili olan ataklarda ya kaleci topu tokatlıyor yada top direkten dönüyor.

Neden bir maç edasında anlatıyorsun diye kimsenin sormayacağını biliyorum. Zira bizim milletimizin neredeyse yüzde doksanı teknik direktör. Her maç için hepsinin bir ideal 11 mutlaka var.

***

AK Parti’nin sağduyu sahibi kanaat önderleri partinin şuan ki istikametinden rahatsızlar. Ancak bu rahatsızlık yapılan ve yapılacak olanları engellemeye imkan sağlamıyor. Daha önceden merkez ilçenin önüne ütü masası koyup geleni gideni ütüleyen bir terzi hassasiyeti ile iş görenler şimdi terzilikten mühendisliğe terfi ettiler. Bir mühendis olarak yaptıkları statik hesapları ile yine bir oyun inşa etmeye hazırlanıyorlar. AK Parti içinde tarihsel bağı oluşturan gediklilerin gelenek oluşturması engellenecek. AK Parti’nin yeni aktörleri tıpkı genel merkezlerinde olduğu gibi AK Parti’nin kodları değiştirmek için kolları sıvadılar. Genel Merkezdeki değişimin ardından büyük kongre ile değişimin startını veren bu anlayış kendisine yeni çözün yolları budu bile. Yeniden dizayn edilmeye çalışılan partide listelerin ve tercihlerin dışında kalan isimlere göre; partinin temel ilkelerini oluşturan mihenk taşları kırılıyor.

***

Son viraja girdik. Yazımızın son paragrafında ise ertelenen yada iptal edilen Menteşe İlçe kongresi var. Hala kongre ertelendi mi yada iptal mi edildi net bir bilgi yok. Ne il başkanından nede atanan ilçe başkanından resmi bir açıklama yok. Kimse ne olduğunu bilmiyor. O zaman bizlere de demli bir bardak çay koyup oturup izlemek kalıyor. Haydi afiyet olsun…

Bu yazı toplam 1280 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR