Hasan Telli

Hasan Telli

Sportif Başarı İçin Para Lazım

Sportif Başarı İçin Para Lazım

Spor vücut ve kafa yetileri eğitimiyle birlikte eğlence de sağlayan işlerdir. Avcılık, atıcılık, binicilik, denizcilik, atletizm, basketbol, futbol, güreş, kayak, tenis, voleybol, yelken, kürek sporun çeşitli kollarıdır. Spor, eski Yunanistan’da gelişmeye başladı. O çağ eğitiminde geniş yeri olan spora büyük önem verilirdi. Dört yılda bir düzenlenen “Olimpiyat Oyunları”nda gençler birbirleriyle yarışırlardı. Eski Roma’da spora verilen önem sadece gençleri savaşa hazırlamaktı. Ortaçağ’da da aynı amaç güdülürdü. Ancak soylu kimselerin çocukları binicilik, kılıç ve av sporu yaparlardı. Nereden çıktı şimdi sporun tarifi ve tarihçesi diyeceksiniz. Muğla’da birçoğumuzun bile bilmediği hatta duymadığı başarılar da var. Küçük bütçelerle büyük başarılar kazanmak için mücadele veriyorlar.

***

İşte şimdi bir soru Muğla’nın birinci lig takımı hangisidir?

Bodrum Yarımada Sutopu takımı ve Türkiye Bayan Hentbol 1. Liginde mücadele eden Yalıkavakspor. Bodrum Yarımada Sutopu Takımı mücadele edebileceği en üst ligde daha üstü yok şampiyonluğa oynayabilmesi için sadece 40 bin lira bütçeye ihtiyacı var.

Peki ne yapıyorlar. 2014-2015 sezonunda 2. Ligi lider olarak tamamlayan ardından da Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile düzenlenen 2. Lig Bayanlar Final (2. Ligden 1. Lige Yükselme ) Müsabakalarında 28 Mart 2015 tarihinde Final müsabakasında Muğla Yalıkavakspor- Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü karşılaşmasında galip 34-31 galip gelerek 1. Lige yükselmeye hak kazandı. Geçtiğimiz sezon da birinci ligde Muğla’yı temsil etti. Bu sezon 1. Ligde mücadele eden Yalıkavakspor küçük bütçesi ile ligde bende varım diyor. Zirveyi zorlayan Yalıkavakspor, yaklaşık 50 bin lira bütçe bulabilirse şampiyonluğun en büyük favorisi. Muğla’yı Süper Lig’de temsil edebilmek için sadece 50 bin lira bütçeye ihtiyacı var. Birde Köyceğiz Belediyespor Erkek Hentbol Takımımız var Türkiye Birinci Liginde Muğla’yı temsil eden. Onlarda kısıtlı bütçelerle yollarına devam ediyor. Yaklaşık 50 bin liralık bütçe ile onlarda şampiyonluğun en büyük adayı durumunda.

***

Şimdi ikini soru Muğla’nın ikinci lig takımı hangisidir? Bu soruya iki cevap vermek gerekiyor. Futbol’da Fethiyespor, Basketbol’da Ormanspor. Fethiyespor bu yıl Spor Toto 2. Ligde mücadele veriyor. Ligin ilk yarısı bitmek üzere Ligin ikinci yarısında zirveye ortak olmak için 800-900 bin lira bütçeye ihtiyacı var. Diğer ikinci lig temsilcimiz Muğla Ormanspor ise ilk yarıyı sıkıntılı bütçe ile tamamlamak üzere. Lig de kalabilmesi için ortalama 250-300 bin lira bütçeye ihtiyacı var.

***

Şimdi üçüncü soru Muğla’nın üçüncü lig takımı hangisidir? Yıllarca yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettiren Muğlaspor. Ligin ilk yarısını tamam lamaya dört hafta kala işini iyice zora sokmak üzere. Büyük umutlarla kurulan kadrodan beklenen başarı gelmedi. Mali bütçe konusunda da sıkıntı yaşayan Muğlaspor’un acil 700 bin liraya ihtiyacı var. Sezonu tamamlamak için ise neredeyse bir o kadar daha lazım.

Spora ve sporcuya destek veren Muğlalı spor severler bu rakamlar ışığında ne yapar bilinmez. Muğla’da sportif başarı için yaklaşık maliyet olarak 4 milyon lira bütçeye ihtiyaç var. Tabii ki bu rakamlara, Türkiye şampiyonu olan Okçular, Karateciler, Voleybolcular, Kürekçiler, Halterciler, Güreşçiler, amatör Futbolcular yok. Kim ne kadar bütçe ile neler yapabilir kısaca özetlemek istedim. Fazla da uzatmaya gerek yok zira Süper Lige çıkmak için 50 bin liraya ihtiyacı olan bir takım, birinci lige çıkmak için 600 bin ve 300 bin liraya ihtiyacı olan takımlar var. Rakamlar ve elde edilecekler ortada karar sizlerin.

Bu yazı toplam 1170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR