Hasan Telli

Hasan Telli

Temizlik Vakti

Temizlik Vakti

Temizlik bir evin nasıl göründüğünü etkileyen en önemli unsurdur. Dünyanın en güzel dekorasyonun bile temiz olmayan bir evde hiçbir cazibesi kalmayacaktır. Önce tüm evi havalandırın. Evinizde o gün temizlik yapıyor olsanız da olmasanız da, dört mevsim, havalar ne kadar soğuk olursa olsun, evinizin içindeki havanın tazeliğini korumak için mutlaka her gün evinizi havalandırmalısınız. Duvarların evlerin dekorasyonlarını en çok gösteren unsurlardan biri olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Elbette haftalık temizliklerde bu işlemi yapmanıza gerek yok ama mevsim dönüşlerinde yapılan ayrıntılı ev temizliğine değindiğimiz için evi havalandırırken temizliğin ilk aşaması olarak duvarlardan başlayabilirsiniz. Evin tüm odalarındaki tüm perdeleri çıkarın ve çamaşır makinesine atın. Perdeler yıkanırken cam temizliğine geçebilirsiniz. Cam silme bezleri ve cam silme sularıyla camlarınızı pırıl pırıl yapmak çok kolay. Camları sildikten sonra toz alma işlemine geçebilirsiniz. İtiraf edelim ki hiçbirimiz toz almayı pek sevmiyoruz. Toz alırken evdeki tüm mobilyaları dolanacağız için bir yandan da etrafı toplayabilirsiniz. Bütün ve ayrıntılı ev temizliğinden bahsettiğimiz için, temizliğin bir sonraki aşamasında dolap ve çekmecelere geçebilirsiniz. Evdeki büyün yaşam alanlarındaki dolapları ve çekmeceleri açıp düzenleyin. İçleri bir şekilde tozlanmış olan dolap ve çekmecelerin de içindekileri çıkarıp tozunu alıp yeniden yerleştirin. Evlerimizdeki dolap ve çekmeceler aslında yaşam alanlarımızın olmazsa olmazlarıdır. Tüm düzenimizi onlar sağlar ve dağınıklığımızı toplarlar. Bu yüzden çekmece ve dolapların içlerinin düzenli olması ve aradığımız şeyleri istediğimiz zaman bulabilmek yaşam kalitemizi bir hayli arttıran unsurlardan biridir.

***

Bir evin temizliğinde izlenecek yol böyle oluyor. Peki başka yerlerde yapılan temizlik nasıl yapılıyor. Mesela bir ameliyathanede temizlik er kirli yerden başlar en az kirli olan yerle biter. Gıda üretimi yapan bir yerde ise öncelik sırası değişmez. Peki mecazi temizlik nasıl yapılır? İşte bunu siyasilere sormak lazım zira siyasette temizlik yönetim erkini elinde bulunduranlar tarafından yapılamaz yada yapılmak istenmezse temizliği vatandaş sandıkta yapar. Öyle bir temizlik yapar ki çamaşır suyuna batırılmış gibi her şeyi bembeyaz yapar bırakır.

***

Vatandaş temizliği yaptığında her şeyi beyaza çevirmesinin aslında önemli bir mesajı da vardır. Her seferinde beyaz bir sayfa açmak gibi yeni şans verir. Şansı alan kullanmasını bilirse yıllarca o beyaz örtünün üzerinde yönetmeye devam eder. Baktınız kullanamıyor işte o zaman o beyaz örtüyü altından alıp üzerine örterler.

***

15 Temmuz hain darbe girişimi ardından tüm ülkede başlayan FETÖ temizliğinin siyasi ayağının ne durumda olduğunu herkes kadar bende merak ediyorum. Eğer temizliği en üstten başlanamazsa altı temizlemek mümkün olmayacaktır. Aşağıda görevinden aldığınız bir FETÖ üyesi yerine yukarıda bulunan başka bir kripto tarafından yenisi atanmakta. Siz temizledim diye bakarken yerine yeni kriptonun yerleştiğinden bir haber kendinizi güvende hissediyorsunuz. FETÖ ile mücadelede ayrım yapmadan top yekun çalışılmalı aksi takdirde daha bu FETÖ ayıklaması çok su götürür.

Bu yazı toplam 921 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR