Hasan Telli

Hasan Telli

Terör ve Dut Şerbeti

Terör ve Dut Şerbeti

PKK’nın ülke genelinde ses getiren eylemlerini yapamaz hale gelirken, taşeronluğunu yaptığı dış güçler tarafından yeni verilen görevleri yerine getirmek için kolları sıvadı. Onlara verilen yeni görev cepheyi genişleterek Türkiye’yi zora sokmak ve diz çöktürmek. Uzun süredir batı illerinde yerleşmeye çalışan PKK terör örgütü buralarda yapılanmaya çalışıyor. Muğla il genelinde de kırsal bölgelerde yaşam malzemeleri, tıbbi araç, gereç ve silahları farklı yollardan Muğla’ya getirerek bunları belirledikleri yerlere gömerek eylemlerin lojistik ayağını oluşturmaya çalışıyorlar.

***

Bizler toplum olarak balık hafızalıyız o yüzden hatırlatma gereği duyuyorum. Geçtiğimiz yıl Menteşe merkez ile Akkaya mahallesini birbirine bağlayan yolda kırsal alana gömülü patlayıcıları çıkarırken yakalanan üç PKK üyesini hatırlarsınız. O dönemde yapılan teknik takiple bombanın gömüldüğü yeri ve gömenler takibe alındı. Eylem hazırlığı süresinde hedeflerinin neresi olduğu tespit edildi. Eylem yapmak için bombayı topraktan çıkarırken güvenlik güçleri enselerinde bitti. Etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Ele geçen patlayıcı Muğla’da yapılacak büyük eylemin engellenmesini sağladı.

***

Geçtiğimiz hafta yaşananlara gelene kadar il genelinde birçok kırsal alanda oluşturulmak istenen lojistik ayağına darbe vuruldu. Terörün asıl amacına hizmet etmemek insanları endişe ve korkuya sevk etmemek için bizler bu tür haberleri yapmadık. Güvenlik güçleri il genelinde neredeyse kuş uçurmadı. Aldıkları istihbaratlarla operasyon yapan güvenlik güçleri terör örgütünün eylemlerine izin vermedi. Son olarak Seydikemer’de teknik takibin sonunda eylem yapacakları sabah yakalandılar. O teröristlerin ifadeleri sonrası Köyceğiz’de operasyon başladı 5 hain ölü olarak ele geçirilirken ikisi kaçmayı başardı. Kaçan teröristlerden biri geçtiğimiz gün bir hücre evinde sıkışınca kendini patlatarak öldü. Kaçan diğer haini ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

***

Muğla’da terör operasyonları yapılıyor, hainler ölü yada diri ele geçiyor, güvenlik güçleri aralıksız çalışmaya devam ediyor ancak ilin en büyük mülki amirinin azını bıçak açmıyor. Ortalıkta o kadar çok bilgi kirliliği var ancak bunları temizleyecek gerçek ve doğru bilgileri verecek bir makam maalesef ortalıkta yok. Bir haftalık süreçte neredeyse bu olayların hiç yaşanmadığı bir ilde gibi davranan Valilik makamı beni olduğu kadar meslektaşlarımı ve vatandaşları da şaşırttı. Üzerinden bir haftalık süreç geçmesine rağmen hala yapılan resmi bir açıklama yok. İster istemez düşünüyoruz acaba Muğla valiliğinde içecek olarak dut şerbeti mi ikram ediliyor? Yaşananları yaşanmamış gibi görmenin nasıl bir anlamı olabilir. Tek açıklama Savcılıktan geldi o da bölge ile yapılan yanlış bir haber ile ilgili idi o da yalanlandı. Peki ya gerçekten resmi açıklama nereden gelecek? Umarım “Dut Şerbeti” içmeyen yöneticilerimiz vardır.

Bu yazı toplam 1376 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR