Hasan Telli

Hasan Telli

Unutulmayacak süreç Başladı

Unutulmayacak süreç Başladı

Seçimlere iki haftadan kısa bir süre kala milletvekili adayları arasında bir isim dikkat çekiyor. Hiçbir şartta çıkarmadığı kravatı sıcak ve samimi sohbeti ile MHP milletvekili adayı Dr. Hacı Çelik. İnsanlarla iletişiminin yüksek olması mesleğinin ona kazandırdığı bir nitelik gibi görünüyor. Seçim çalışmalarında bile mesleğinin gereğini bundan 40 yıl önce ettiği Hipokrat yeminini unutmadan çalışmaya devam ediyor. Sahada sağlık problemlerini gördüğü herkesi ayırt etmeden ilgilenip tedavi konusunda aydınlatmaya çalışıyor.

***

İnsanın ister istemez aklına acaba Dr. Hacı Çelik siyaseti de tedavi eder mi? Sorusu geliyor. Kendisini tanıyanlar onu farklı cümlelerle ama aynı sonuca varan şekli ile anlatıyor. Muğla'da Ülkücü camia onu Hacı Ağabey olarak biliyor. Onu tanıyan bir ülkücü şu cümlelerle tarif ediyor; “Hangi Ülkücünün başı sıkışsa elinden geleni mutlaka yapar, yapamasa da gönül almasını bilen bir ülkücüdür o. Yıllardır ülkücü camianın içinde hiç makam derdi olmadan koşturdu, koşturmaya da devam ediyor. Bize göre, Dr. Hacı Çelik'in Muğla Milletvekili olma zamanı gelmiştir.”

***

Sağlık camiasından ancak Dr. Hacı Çelik’le aynı siyasi görüşü paylaşmayan bir meslektaşı da şöyle tanıtıyor; “ Hacı abiyi ben de yıllardır tanırım, tanıdığımdan bu yana çizgisi hep aynıdır. Bu yüzden ülkücü camia da sayılır ve sevilir. Ülkücülerin Hacı abisi hiç davasına küsmemiştir, aksine davasına dört elle sarılmıştır. Ülkücülerin iyi kötü günlerin de hep yanlarında olmuştur. Hem dava hem de gönül adamıdır.”

***

Dr. Hacı Çelik’in bu ilk milletvekili aday oluşu değil. Önceki dönem de de Muğla Milletvekili olmak için aday olmuştu. O dönemde saha çalışmalrında gördüğüm Hacı Çelik’ten bugün gördüm arasında fark yok. Hala eski hastalarını ziyaret ederek başlıyor saha çalışmalarına. Sağlık personelinin çalışma koşullarını zorluğunu bildiği için benimde çorbada tuzum olsun diyerek başlıyor çalışmaya. Yanında öksürmeye bile korkarsınız diyor bir dostu. Neden diye sorduğumda ise deneyerek öğren diye cevap alıyorum. Bir süre sonra bir ortamda öksürerek test etmek istedim. Aman Allah’ım o nasıl bir hızdır nasıl bir enerjidir. Bir anda sırtımda önce bir el hissettim sonrasında da ardı sıra sorular gelmeye başladı. Bir yandan sorulara cevap verirken bir anda stetoskopu sırtımda hissettim. Ardından muayene devam etti. Hem milletvekili adayı hemde mesleğine aşık bir adam görmüş oldum.

***

Peki milletvekili adayları ne yapmalı? Milletvekilliği, temelde halkın kendi iradesiyle yönetilme hakkını

devrettiği bir statüdür. Tüm seçim dönemlerinde siyasipartiler ve adaylar maksimum oy seviyesine ulaşmak için belirlidüzeylerde kampanya harcaması gerçekleştirirler. Siyasetinfinansmanı kavramının büyük bir kısmını oluşturan bu kavram;hazine yardımları, aidatlar, bağışlar ve çeşitli organizasyonlardansağlanan gelirlerden oluşmaktadır. Milletvekili olmak isteyenkişilerde seçim dönemlerinde daha iyi tanıtım faaliyetlerigerçekleştirmek için mümkün olduğu ölçüde ek fon yaratmaçabası sergilemektedir. Bu açıdan, her milletvekili adayı bir dizifinansal kararlar verir ve finans perspektifine göre, yatırımcıbenzeri bir karar sürecine dahil olur.

***

Son viraj dönüldü. Bizler topluö olarak hafızamızı 13 günle sınırlıyoruz. Neredeyse tüm seçmenlerin hiç unutmayacakları günler başladı. Bu günlerden sonra yapılan iyi çalışmalar da hatalarda unutulmaz. Unutulmayan bu aday performansları da 24 Haziran’da sandıkta vücut bulur.

Bu yazı toplam 1004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR