TANDOĞAN UYSAL
Başlarına Taş Düşse Sorumlusu Aydın Ayaydın!
Siyasette susmak bazen erdemdir.
Ama suskunluk, yalanı ve çarpıtmayı cesaretlendiriyorsa, işte orada durmak gerekir.
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın sabrı işte tam da bu noktada taştı.
Geçirdiği ağır by-pass operasyonunun ardından aktif siyasetin günlük çekişmelerinden bilinçli olarak uzak duran, polemiklerden özellikle kaçınan Prof. Dr. Aydın Ayaydın, uzun süredir ne gündem kovalamayı ne de her iddiaya cevap vermeyi tercih ediyordu.
Gerek İl Başkanı atamasında, gerek il yönetiminin oluşum sürecinde tavrını çok net ortaya koydu:
“Kesinlikle isim önermeyeceğim. Genel Merkez kimi atarsa benim il başkanımdır. Hiçbir ilçe teşkilatına tavsiyede dahi bulunmayacağım. Ancak Muğla’nın sorunlarına kayıtsız kalamam. Bana ihtiyaç duyulduğunda katkı sunmaya gayret ederim.”
Ve dediğini de uyguluyor.
Ancak Muğla’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen sahte sosyal medya operasyonu, bazı kirli kalemlerin hedefe koydukları; başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Prof. Dr. Aydın Ayaydın, MHP İl Başkanı Burak Demirel, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Emre Güçlü, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Duygu Pınar Marçalı, İl Sağlık Müdürü ve bazı siyasetçiler ile kurum müdürleri hakkında gerçek dışı haberleri sahte hesaplar üzerinden paylaşarak itibar suikastı yapıldığını ortaya koydu.
Bu sözde “kalemlere” operasyon yapılınca, hedefe yine aynı isim oturtulmak istendi:
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın.
Çünkü Ayaydın yılmıyor.
Onunla baş edemedikleri için, sahte sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı haberler üreterek itibar suikastı yapma gayreti içindeler.
Kendilerini AK Parti’li olarak tanıtan ancak AK Parti’ye en büyük kötülüğü yapan bu cılız güruh, topu topuna 20 kişi ya vardır ya yoktur.
Bu kez sert kayaya çarptılar.
Kimi cezaevinde,
kimi ev hapsinde,
kimi de adli kontrolde.
Eğer bunları maşa gibi kullanıp sahaya süren bir üst akıl varsa, onların da uykularının kaçması kaçınılmazdır.
Dosyada Yok, Ama Hedefte
Operasyon dosyasında Aydın Hoca yok.
Müşteki değil.
Ama hedefe oturtulan isim yine Aydın Ayaydın.
Çünkü ondan korkuyorlar.
Üstelik hocanın hiçbir beklentisi yok.
Bütün çabası Muğla ve Muğlalılar için.
Bu ülkede bazen gerçekler değil, algılar yürütülür.
Ortada bir operasyon var.
Ama Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın bu operasyonla en küçük bir bağı yok.
Ne dosyada adı geçiyor,
ne müşteki,
ne de sürecin herhangi bir aşamasında.
Buna rağmen kamuoyunu Ayaydın’ı bu karanlık çizginin içine çekmeye çalışan bir dil ısrarla dolaşıma sokuluyor.
Ayaydın’dan bu kadar neden korktuklarını doğrusu anlamak zor.
Bu artık gazetecilik değildir.
Bu, bilinçli bir yönlendirmedir.
Sahte Hesapla Mücadele Eden Bir İsmi Sahte Hesap Dosyasına Yamamak Cehalettir
İşin en çarpıcı tarafı şudur:
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, yıllardır sahte sosyal medya hesaplarıyla hukuki mücadele veren, mahkemelerden erişim engeli kararları aldıran, davalar açan bir isimdir.
Böyle bir ismi sahte hesap operasyonlarıyla yan yana getirmeye çalışmak ya bilgisizliktir ya da açık bir kötü niyettir.
Algı tutmayınca, her zamanki gibi FETÖ taktikleri devreye sokuldu; yandaş FETÖ siteleri ve uzantıları sahaya sürüldü.
Ancak Aydın Ayaydın’ın cesaretli ve dik duruşunu hesaba katmayı unutmuş gibiler.
Ve Sert Çıkış
İşte bu noktada Ayaydın sustuğu yerden aslanlar gibi kükredi.
Ama bu kez yumuşak değil.
Bu kez açık, net, kararlı ve sert.
“Bu bir eleştiri değil, bilinçli bir algı operasyonudur” dedi.
Ve ilk kez, dosyada adı geçen bazı kişiler hakkında müşteki sıfatıyla hukuki sürecin başlatılması için avukatlarına talimat verdiğini açıkladı.
Bu açıklama sıradan değildir.
Bu, “herkes yazdığının ve söylediğinin hesabını verecek” demektir.
Yok öyle isimsiz, sahte hesaplarla itibar suikastı yapmak.
Cesareti olan, kendi imzasıyla yazar.
İşte o zaman şapka çıkarılır.
Operasyonun İkinci Aşaması Merakla Bekleniyor
Ev hapsinde bulunan gazeteci Serap Ülkü Özdemir’in evinde ele geçirilen 9 adet telefonun, her ne kadar sıfırlanmış olsa da, silinen mesaj ve konuşmaların Siber Suçlar birimlerince incelemeye alındığı öğrenildi.
Bu incelemelerin sonucuna göre ikinci etap gözaltılar gündeme gelebilir.
Hesap Edemedikleri
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı karanlık sosyal medya operasyonlarıyla aynı cümleye sokmaya çalışanlar şunu iyi bilmeli:
Algı geçicidir.
Gerçek kalıcıdır.
Ve bazen susanlar,
en sert cevabı verir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.