Hasan Telli

Hasan Telli

Yerelde Siyasi Kriz Kapıda

Yerelde Siyasi Kriz Kapıda

Bir yanım biraz daha sabret, diğer yanımsa daha ne bekliyorsun diye soruyor. Yazılarımın arada bir kesintiye uğramasının nedeni işte bu gel-git’ler. Artık her yazıda zorlanır oldum ama az kaldı biliyorum. Günü ve zamanı geldiğinde her şey yazılacak ve çizilecek. Bu süreçte yerel siyasetçi ile halk arasındaki çelişki kafamda adeta cisimleşti. Nereden tutsanız elinizde kalan ardı arkası gelmeyen açıkladım demek için yapılan açıklamalar, toplumun değer yargılarını hiçe sayarak evinin oturma odasında çay içerken yaptığı sohbet gibi derinliği olmayan Muğla’yı tanımadığını yaşam şekillerini ve koşullarını bilmeden televizyon karşısında hükümet kurup hükümet düşüren bir zihniyetle yapılan siyasi açıklamaları artık dikkate almıyorum.

***

Yazıların içeriği ile ilgili olarak patronuma, benim yüzümden baskı uygulanmaya hazırlanılıyormuş. Gazetecilik mesleği ile nalburluk karıştırılmasın. Yazıların içeriği ve mesajına bakarak beni Ak Parti’ye yakın gören CHP’liler, çok eleştirdi diye kızan Ak Partililerin arasında kaldım. Artık kavramlar birbirine karıştı. CHP’yi eleştirirken Ak Partili, Ak Partiyi eleştirirken CHP’li mi olmak gerekiyor anlayamadım. Anladığım tek şey eleştirilmeye duyulan refleks. Eleştirilen kişi kendine yapılanı partisine yapılmış gibi algılanması için elinden ne gerekiyorsa yapıyorum. Allahtan partililer sağduyulu da bu tezgâha düşmüyorlar. Yaşasın Partililer.

***

AK Parti’de kongre dönemi başlıyor. 21 Mayıs’ta büyük kongre sonrası genel başkan değişimi ile ülkeye yayılan değişim kokusu 21 Haziran valiler kararnamesi ile devam etti. 21 Temmuzda da yeni bir değişime hazır olun. Demokrasi’nin Zeynası olarak hafızalarımızda derin izler bırakan Avukat Esin Altaş’ tan sonra Muğla siyaseti kadınları geride kalmaya başladı. Son il yönetimde bunu biraz kırmayı hedefleyen AK Parti il yönetim kurulu üyeleri arasına Avukat Esin Altaş’ı da dahil etti ama nafile baskın egemen statüko kadınların siyasi arenada seslerini yükseltmesine izin vermiyor. Ben yaptım oldu mantığı ile siyaset yapmaya devam edenler kendi çapları kadar etki alanına sahip olmaya devam ediyorlar.

***

Ak Parti’ye güneyden esen rüzgâr bereket getirsin. Hanımefendiler, sevgili kardeşlerim yolun açık olsun. Siyaset yüksek ökçelerin sesine alışsın artık. Bu süreçte ben bir ayrışma, bir yüzleşme ve bir kriz bekliyorum. Bizi bekleyen yerelde büyük bir siyasi kriz olduğunu biliyorum. Bu krizin kente bir yüzleşme yaşatacağından eminim. Şimdiden uyaralım. Bu yüzleşmenin sonrasında kendimizi büyük bir ayrışmanın içinde bulabiliriz. Bu nereden çıktı diye düşünenler, bu düşüncemize “komplo teorisi” gözüyle bakabilirler. Bu görüş sahiplerini bir kez daha uyaralım. Ön yargılı olmayın ve acele etmeyin. Az kaldı. Az biraz daha bekleyip hep birlikte görebiliriz.

Bu yazı toplam 1155 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR