Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

AİLE FACİALARI YAŞANIYOR (2)

AİLE FACİALARI YAŞANIYOR (2)

İhtiyaç fazlası tüketim ekonomisi internet ve mobil uygulamalar yanında her şeyi HIZ landırdı, bu HIZ Sosyal medyadaki ilişkiler ile devam etti. Sosyal medya, Diziler ve Sinema filmleri ile sistemi kuranların bize dayatılan yaşam bicimi ile özgürce, sınırsız yaşa, eylen, zevkine bak, dünyaya bir kere geldik, yaşadığın kadar özgürce HAZ larını yaşa derken yıllar içinde gençlerimiz ve bizler her alanda değerlerimizden koparak YOZLAŞTIK. Bu yozlaşma beraberinde birçok AİLE facialarını da bizlere getirdi.

Mevcut maddeci SEKÜLER ekonomi sistemin kurucuların, GLOBAL ve KÜRESELLEŞME adı altında, bizlere bir yaşam tarzını empoze etmesi ve zorlaması ister istemez değerlerimiz ile ÇATIŞMA ortamların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Bize dayatılan bu TÜKETİM yaşam biçimi içinde tüketemeyen, parası olmayan, zor duruma giren, İşsiz kalan, sağlığı bozulan birçok sosyal sorunlar karşısında beraberinde AİLE facialarına sürüklemektedir.

Bu olumsuzluklarda SABIRLA yaşamımıza devam ettirmemiz gerekirken, SABIR yok edilmekte mutsuz İnsanların kıskançlıkları ile çıkılmaz bir hal almaktadır. Değerlerimiz ile taban tabana zıt bu kavramlar işte bu da BİREYİ bozmakta, bireyin olumsuzluğu AİLE ye yansımakta, bu durumda ister istemez sosyal yaşamda TOPLUMSAL facialara ortam hazırlamaktadır.

Yetkililere buradan sesleniyorum, Dünyanın en iyi KANUNU ya da MEVZUATINI çıkarsanız maddeci SEKÜLER ekonomi sistemi içinde Zengin ve Fakir arasındaki GELİR dağılımında bu kadar çok fazla olduğu bir sistem de kaldığımız müddetçe bu durum değişmez AİLE faciaları daha da fazla artarak devam edecektir.

TÜKETİM Ekonomisi HIZ ve HAZ ekseninde AİLE yi YOZLAŞTIRDI yedi bitirdi TÜKETTİ halen bunu NEDEN görmüyorsunuz?

Sömürü sistemini kuranlara ve onların ZENGİN ettikleri ELİT Ailelere iyi hizmet ediyorsunuz !!!!!

Müslüman Ailelere sesleniyorum. Bizim inancımızda HELAL ve HARAM kavramı vardır. Sizleri sömüren ve ailenizi yok eden sistemde kalmaya halen devam mı edeceksiniz ???

Müslüman Ailenin tanımı bellidir;

Kadın Erkek yaratılışta fiziken eşit değildir. Ancak Adalet karşısında eşittir. Müslüman Aile’de Kadının yeri ve Erkeğin yeri tanımlıdır ve her şey net bellidir. Hiç bir kimse İşine geldiği gibi dini değerleri yanlış yorumlamasın, Erkek ve Kadın birbirini tamamlayan AİLE olmaya EVLENDİRMEYE teşvik edilen bir bütün değer anlayışına sahiptir.

Günümüzde sistemi kuranlar AİLE kurmayı o kadar zorlaştırdılar ki,

Bir kere evleneceğiz, biricik evladım var diyerek, gösterişli evler olacak, gösterişli mobilya ve ev eşyası olacak, gösterişli altın takılar, gösterişli düğün salonları olacak derken evlenecek gençler TÜKETİM ekonomisinde büyük bir BORÇ batağına sürükleniyor. Bu duruma kimse DUR demiyor. Gelsin PARALAR !!!!!

Gösterişli düğün bitince tüm borçlar ile baş başa kalan yeni evli çift AİLE günlük yaşamaya döndüklerinde yaşadıkları sorunları anlatmaya gerek yok Aile FACİALAR serisi başlıyor.

Okullarda çocuklara MARKALAR empoze edilerek, bunları alamayan Ailelerin yaşadığı ızdıraplar ve sorunları kim görüyor, okullarda bu MARKA empoze edilmesine çözümler üretilmelidir.

Özel günlerde filanca Aile yurtdışına geziye gitti, Yurtiçinde beş yıldızlı otele gitti, Yeni mobilya yada ev eşyası aldılar, Yeni araba aldılar, Yeni ev aldılar buna benzer birçok AİLE yi kasıtlı olarak yarışa sokulmakta, bunu alamayan Ailelerde ızdıraplar ve sorunlar, sonrasında birçok yine AİLE faciaları başlamaktadır.

Maalesef TÜKETİM ekonomisine AİLE ler kendisini öylesine kaptırıyorlar ki, Özellikle Ailede Erkeğin ve Kadının kazandığı ölçüde yaşamlarını ayarlamış olsalar, olumsuz durumlara SABIRLA yaklaşıp birlikte omuz omuza vererek aşmaya çalışmış olsalar, birçok sorunlara kendiliğinden çözülecektir.

Yaşamımızın her aşamasında KREDİ kartları ile bizleri BORÇ batağına bırakan TÜKETİM ekonomisi bizleri facialar içinde bırakarak bizde ne BİREY, ne AİLE, ne de TOPLUM bırakıyor. Bizleri her alanda tüketen FAİZLİ KAPİTALİST sistemi mutlaka bırakmalıyız.

Son dönemde Covit19 pandemi ile yaşadığımız acılarda ortadadır. Ekonomi dar boğazı ile bu pahalılıkta geçinemeyen AİLER ortadadır. Artık bizler yaşadığımız bu AİLE facialarını, neden bu sorunlar içinde kaldığımızı, ciddi olarak sorgulamalıyız. Zengin ve Fakir arasındaki ciddi gelir farkını ve TÜKETİM EKONOMİ sistemini bize yaşattığı bu acıları ciddi olarak mutlaka sorgulamalıyız.

Bu sorgulamalardan dersler çıkartarak aynı kararlılıkla yaşamımıza yine dört elle sarılarak doğru karar ve doğru yaşam alanları ve doğru SİSTEMİ kurarak bu yanlışlıkların üstesinden her alanda yine birlik beraberlik içinde dayanışma içinde gelerek, sorunların üstesinden hep birlikte aynı kararlılıkla çalışarak gelmeliyiz.

Adalet, Hak ve Liyakat temelinde Bireyi, Aileyi ve Toplumu her alanda mutlu ve huzur içinde yaşatan ve olumsuzluklardan her alanda muhafaza eden, kendi değerlerinden güç alan, ÜRETİM ekonomisi temelde olan, KAR odaklı FAİZ olmayan daha adil paylaşım dayanışma esaslı İNSAN merkezli bir sistemi hep birlikte yaşamaya geçirmeyi davet ediyorum.

AİLE mizi her alanda muhafaza eden koruyan, AİLE bireylerin mutlu ve huzurla yaşayabileceği, AİLE birliğini yeniden koruyan sistem altyapısında gelin hep birlikte yeniden kurma gayretinde olalım.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile Kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 462 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR