Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

BİLGİ ÇAĞINDA ÜRETEN BEYİNLERİ BAZI LİYAKATSIZ YÖNETİCİ EGOLARINA KURBAN EDİYORUZ (1)

BİLGİ ÇAĞINDA ÜRETEN BEYİNLERİ BAZI LİYAKATSIZ YÖNETİCİ EGOLARINA KURBAN EDİYORUZ (1)

Günümüzde üretim alanında rakam dili ile adlandırdığımızda, Buhar enerjisi dönemine 1.0, Elektrik enerjisi dönemine 2.0, Dijital Elektronik döneme 3.0 olarak adlandırılmıştır. Şimdiki döneme mobil ve nesnelerin interneti Endüstri 4.0 dönemine girdik. Girdiğimiz bu döneme artık BİLGİ ÇAĞI olarak söz etmekteyiz.

Bilgi çağında artık konuşulan ve hızla uygulamaya gecen konulara bakıldığında, İnovasyon ve girişimcilik temelinde stratejik olarak öne çıkan konular Blockchain, Bitcoin, Yapay Zeka, Big data, Robot, Metaverse, Sanal gerçeklik, Mobil 5.0, Hologram, Nano Teknoloji, Bioteknoloji, Robotlar, Nesnelerin İnterneti, Dijital Dönüşüm, Grafen ve benzeri birçok yeni kavramlara ve uygulamaya girdik

Uzmanlık alanım gereği saha da edindiğim tecrübe içinde, İnovasyon ve Girişimcilik alanında sahada birçok öğrenci yetiştirip, yine alanda birçok proje geliştirdim. Bu ÜRETİM temelli tecrübemde edindiğim acı gerçek ve deneyimlerin de hep şunu gördüm.

ÜRETENLERİ sürekli ENGEL, her alanda yine ayak çelmeler, yine ENGELLER.!!!

Günümüz Girişimcilik ve İnovasyon konuları artık en önemli konulardır. Hatta günümüzde GİRİŞİMCİLİK o kadar önemli bir konu hale geldi ki artık tüm iyi fikirler, İnovasyon temelindeki ciddi fikirler GİRİŞİMCİLİK EKO SİSTEMİ içinde değere iktisada dönüştürülüyor.

Birçok yurtdışı üniversiteleri artık kendilerini GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE sıfatına adlandırmaya ve ÜRETMEYE dönük girişimler bulunmaya gayret göstermekteler. Hatta İnovasyon alanında Dünya lideri olan Güney Kore Devleti özellikle GİRİŞİMCİLİĞİ Kamu eliyle bilinçli olarak, sektör stratejisi içinde büyüterek geliştirdi. Şu anki BİLGİ ÇAĞINDA Kore Modelini dünyaya örnek olarak tanıştırarak karşımıza çıkardı.

Bilgi çağına girdiğimiz bu dönemde ÇİN ve ABD sürekli teknolojik ve ekonomik olarak yarışa girmiş durumda, Çin artık teknolojide sınırları zorlamaya başladı. ABD’de özellikle kümelenen SİLİKON VADİSİ ile ABD’de sürekli yeni Bilimsel projeleri, Girişimcilik temelinde stratejik olarak ya Devlet eliyle ya da Risk Sermayesi Yatırımcıları ile Girişimcilerini her alanda destekleme yarışındalar.

Bizim bildiğimiz Elon Musk gibi birileri çıkıyor, Tesla elektrik araçları, Otonom sürücüsüz tırlar, SpaceX, Mars Starship, Hyperloop Tüplü Tren yanında yine Google projeleri olarak Google Glass Gözlük, Yapay zeka, Dünya bedava internet, Sürücüsüz otomobiller, Biyolojik yapıda robotlar gibi devasa projeleri yaşama geçiriyorlar.

Bilgi çağında Ülkeler böyle yarış içine girmişken kendi vatandaşı olmasa bile, Dünyanın her yerinden ÜRETKEN BEYİNLERİ transfer ederek onlara her türlü KOLAYLIKLARI her alanda sağlıyorlar. Onlara her türlü kolaylıkları verip tüm yolları onlar için açarken, yeter ki ÜRETSİNLER diyen bir anlayış ile hareket ederek, teknolojilerini yoğun geliştirme gayretine girmekteler.

Ülkemize bakıyoruz. biz NE DURUMDAYIZ.!!!
Karşımıza yüksek EGO ve KISKANÇLIKLAR çıkıyor.

ÜRETEN BEYİNLERİ, bazı liyakatsız yönetici egolarına, maalesef kurban ediyoruz.

ÜRETMEK gayretinde olan kişilere bu kadar kendi içinde engel olan EZİYET eden bir sistem ile karşılaşmadım. Üzülerek ifade edeyim üretemeyen bazı liyakatsız kişiler kendileri üretemedikleri için tek yaptıkları şey engel olmak,

Gerekçesi ne peki ??????

Ben Patronum, Ben Başkanım, Ben Müdürüm, Ben Amirinim, Ben Bilirim, Ben, Ben, Ben, Benim dediğim olur Ben her şeyi bilirim, kısaca BEN lik ve yüksek EGO dur.

BEN diyen, BİZ diyemeyen yüksek EGO lu kıskanç bazı liyakatsız kişiler,

Neymiş başarırsa beni gölgede bırakır. neymiş altımdaki elemana ne oluyor onamı kalmış, neymiş projesi başarılı olursa koltuğuma yerime geçer, neymiş başarılı olursa pirim yapar bizi gölgede bırakır. neymiş ilerde yüksek yerlere gelir şimdiden engelleyim.

Üretmeyen mevcut sistemde uygulanan model faizli TÜKETİM ekonomi modelidir. Sistemi kuranlar piramidin en tepesinde olacakları için tüm yönetim yapısını kendi kontrolünde olacak şekilde öyle bir şekillendirmişler ki mutlak otorite uyguluyorlar.

Sistemi kuranlar tüm yapıyı, İşletmelerin yapılarını, Şirketlerin yapılarını, Kurumsal yapıları, Sivil toplum kurumlarını ve kamu kurumlarını kendilerinin kontrol ettiği yapıda özellikle her alanda geçmişten günümüze kadar kendilerine göre dizayn etmişlerdir.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile Kalın İnşallah

NurHan Keleş

Bu yazı toplam 634 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR