Hasan Telli

Hasan Telli

Bu Soruların Cevabı Var Mı?

Bu Soruların Cevabı Var Mı?

Siz her gün yazsanız da arada kalan konular birikmeye ve her biri kafanızda soru olarak kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda buna nasıl bir çözüm bulacağım derken adeta bir kumbarada biriken paralarını bankaya yatıran çocuk edasıyla birikenleri toplu yazmaya başladım. Her defasında hesabımda artan paralara sevinen çocuk hevesiyle bunlara devam ettim. Malum uzun bayram tatili de başladı bu tatil günlerinde ise insanları tek bir konu ile kalan yazılarla sıkmak istemiyorum. O halde başlayalım sorulara…

***

Soru 1 Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Muğla İl Koordinatörü Ali Aşlık Muğla’ya geldi. Gelişinden pek fazla kimsenin haberi olmasa da Aşlık Muğla’ya girmeden 2 saat önce birileri kulağımıza fısıldadı “Muğla’ya kelle almaya geliyor” diyerek. Aklıma ilk gelen ise Oğlak kellesi oldu neden acaba İzmir’de güzel kelle pişiren yer yok mu? diye düşündüm. Ardından fısıldayan ses devam etti, “İlçe Başkanları ile görüşecek ve sanırım görevden almalar olacak. Neredeyse tamamına yakını” dedi. Ali Aşlık Muğla’ya geldi ve yapılan toplantıda önce sadece dört ilçenin yerinde kaldığı bilgisi geldi. Ardından yapılan kulis ve dayı çalışmaları ile kalan ilçe sayısı altıya çıktı. Şimdi sormam lazım bu ilçeler neden görevden alındı? Neden henüz bunlarla ilgili resmi bir açıklama yapılmıyor? Görevden alma yada görevde kalma kriterleri nedir? Dayısı olan kalır olman gider mi?

***

Soru 2 MUTSO toplantı salonunda görülmeye devam eden 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan askerlerin yargılanması devam ediyor. Şubat ayında başlayan ve fasılalar halinde devam eden yargılamanın son aşamasında sanıklar savunmalarını yapıyor. Davayı takip eden meslektaşlarım belki de son dönemin en yüksek performansını gösteriyor. Davlar başlarken biz buradayız karar açıklanana kadar da buradayız diyen protestocu siyasilerin şimdilerde nerede olduğunu bilen var mı?

***

Soru 3 MHP’den ayrılmasının ardından yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener’in yeni partisinin Muğla İl Başkanlığı için ismi geçenlerin Asım Başaran, Harun Akın, Hüseyin Nizamoğlu, Metin Ergün ve Nazmi İyibilir olduğunu herhalde bilmeyen yok.  Bu isimler arasında il başkanı olarak görev yapabilmek için bir yarış olmaması neredeyse birlikte hareket ederek hepsinin göreve bir başka arkadaşının daha iyi yapacağı şeklindeki açıklamaları dikkat çekiyor. Acaba Muğla siyasetinde özlediğimiz etik gerimi geliyor?

***

Soru 4 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında başlayan ve devam eden FETÖ operasyonları ile ilgili hala Muğla’da yeteri kadar çalışma yapılmadığını düşünenlerdenim. Zira bu FETÖ nasıl bir örgütse pazarcıya sızmış, öğretmenlerin arasına sızmış, Polisin ve Askerin arasına sızmış, neredeyse tüm kamu kuruluşlarına sızmış ancak bir siyasete sızamamış. Siyaset içinde hiç bu örgütle bağlantısı olan kimsenin olmaması size de garip gelmiyor mu? bir dönem neredeyse yerel siyasi aktörlerin kim olacağına bile karar veren yapının sözde siyaset imamı kimdir? Bu imam şimdilerde nerede ve hangi görevdedir? Acaba Muğla’da yapılamayan derin FETÖ operasyonunun önünde bu siyasi imam ve ekibimi direnmektedir?

Bu yazı toplam 1336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR