Hasan Telli

Hasan Telli

“Danışma Meclisi” İyide Nasıl Yani?

“Danışma Meclisi” İyide Nasıl Yani?

AK Parti’nin tüzük gereği düzenlediği İl Danışma meclisleri aylık periyotlar halinde yapılıyor. Teamüllerde önce ilçe danışma meclisleri yapılır tüm ilçeler tamamlandıktan sonra ise İl danışma meclisi toplanır. Burada amaç yöneticilerin gelinen noktada üyelerine çalışmaları hakkında bilgi vermesi ve üyelerinde konu hakkında görüş ve şikayetlerinin dinlenmesi ile yol haritasının belirlenmesin de önem taşır. Muğla’da bir köşeye atılmak istenen hatta üzerinde durulmayacak projelerin genel manada aldığı ilk cevaptır “İYİDE NASIL YANİ” yapmış olmak için yapılan işler için genel manada da kullanılır. Tek dostlar alışverişte görsün diyerek çarşı Pazar dolaşan vitrin vitrin bakan işsizler gibi “İYİDE NASIL YANİ”

***

Tarih 7 Mayıs 2017, AK Parti Muğla İl Danışma Meclisi yapılıyor. İnsan ister istemez merak ediyor ilçelerde yapılan ilçe danışma meclisleri tamamlandı mı acaba? Sanıyorum henüz tamamlanmadı. Öyle ilginçtir ki yapılan il danışma meclislerinde ayın değerlendirmesi yapılarak bir sonraki ay için çalışma programı belirlenir. Demek ki il yönetimi mayıs ayını yedi günde bitirmiş. Gelelim İl Danışma Meclisin de kimler neler söyledi. AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, parti çalışmalarında yer almayan fakat başarıda en ön sıralarda yer alanların sadece AK Parti’de değil, hemen hemen her partide bulunduğunu söylerken, “Maç bittikten sonra yorum yapan çokbilmişler, partimizi dışarıda, bayırlarda çayırlarda gizli gizli ilçe başkanı değiştiriyorlar, il başkanını değiştiriyorlar. Bunlar bir de fitne yaymaya devam ediyorlar. Partimizin bugün burada olduğu gibi ilçelerimizde de danışma kurulu toplantılarımız olur. Gizli gizli konuşmak yerine gelirsin söyleyeceğini bu toplantılarda konuşursun. Partimiz 21 Mayıs’ta Olağanüstü bir kongre kararı almıştır. Olağanüstü kongrede genel başkan seçimi yapılacaktır. Biz dava adamıyız, teşkilat mensubuyuz, bize hangi görev verilirse o görevi yaparız. Burada dışarıda kaldığımız da olmuştur, en ön safta savaştığımız da olmuştur.” dedi. Kadem Mete’nin bu konuşmasını başlaması ile bitişi arasında kaldım. Konuşmanın başında maçın bitmesinin ardından yorum yapanları anlatan Mete konuşmanın sonunda da sanırım maçın son dakikalarının olduğunu fark edip veda eder gibiydi.

***

AK Parti’nin kongre sürecinde delege seçimleri hakkında da görüşlerini aktaran Ak Parti İl Başkanı Mete, “İl ve ilçe kongresi öncesi önce delege seçimleri yapılacak. İlçe başkanlarımız burada ve şunu açık ve net söylüyorum. Yönetim kurulumuz ile görüştük. İlçelerdeki delege seçimlerine il yönetimi olarak bizatihi sahada olacağız. Bu partinin gerçek üyeleri içerisinden delegelerin seçilmesine ön ayak olacağız. Öyle hısım akraba, tanıdık eş dostlardan yapılacak olan delegelere itibar etmeyeceğiz. İlçe delegelerimizin seçeceği kişi de İl Başkanı olacak. Eğer ömrümüz vefa ederse, Genel Merkez bize aday olmamız konusunda tebliğ ederse, aday olduğumuz takdirde delegelerimiz bize destek verir ise, görevimize devam ederiz. Görev vermezlerse, bir başkasını seçerlerse önümüzü ilikleriz, başkanım emrindeyiz deriz, safımızı belli ederiz. Bu saf AK Parti’nin safıdır. Onun için bu partiye gönül verenler, bu partide delege seçimleri kongre nasıl yapılır bilenler, hiç öyle gizli kapaklı köşelerde fiskos yaparak bu partiye zarar vermeye gerek yok. Yapmayın. Gelin adam gibi delege seçimlerine de katlın, gözlemci olarak katılın üye iseniz oy verin, üye değilseniz gelin üye olun. Ama 16 Nisan’da verdiğimiz mücadelede ter akıtmamışsanız, o yüzünüz yoksa eğer delege seçimlerine müdahale etmeye de sakın kalkmayın. Çünkü bu partinin delegeleri bu tür oyunlara gelmez. Akşamdan akşama klavyenin karşısına geçerek onu-bunu eleştirerek bu partide her zaman en ön safta olmuş insanları eleştirerek, ha bire iftiralar atarak, yalan konuşarak bu partide hiçbir yere gelemezsiniz” dedi.

Bu yazı toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR