Hasan Telli

Hasan Telli

FETÖ Mücadelesi!

FETÖ Mücadelesi!

Temmuz ayı geliyor, hain darbe girişiminin üzerinden neredeyse bir yıl geçmek üzere ve hala devlete sızan terör örgütü üyelerini FETÖ’cüleri temizlemekle uğraşıyoruz. İlk dönemlerde yaşananların ardından sanırım devlet FETÖ’ye sızmış tespitini yapmıştım yerinde olduğunu şimdi anlıyorum. Bir yılı bitecek ama hala temizlik bitmedi. Beklide bu temizliğin bitlememesinin en önemli nedeni siyasette FETÖ temizliğinin yapılamaması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde, “FETÖ terör örgütüyle, hepinize sesleniyorum; nerede, bildiğiniz, bulduğunuz bir FETÖ terör örgütü mensubu varsa bunu bizlere muhakkak bildireceksiniz. Eğer bildirmiyorsanız sorumlusunuz. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlara bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bakınız, Amerika'da bey bey Pensilvanya da çiftlikte yaşıyor değil mi? Herhalde buradan bir şeyler anlamanız lazım. Amerika bunu niye vermiyor, herhalde buradan da bir şeyler anlamanız lazım. Öyleyse burada bu çalışmayı birlikte yürüteceğiz. Siz hangi mahallede kim var, bunları gayet iyi bilirsiniz. Bulacaksınız, biz de araştıracağız, inceleyeceğiz, hukuk içinde gereğini de yapacağız. Asla buralarda taviz veremeyiz” dedi.

***

Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra akıllara o kadar çok soru geliyor ki cevap bile bulamıyorum. 18 Temmuz ile 21 Temmuz tarihleri arasında Muğla’da demokrasi nöbetlerine katılmayan siyasi parti yöneycileri o tarihler arasında nerede hangi dosyaları takip ediyorlardı? 16 Temmuz akşamı Demokrasi Mitingleri'nin yapıldığı her meydanda millet vardı; 17 Temmuz ve sonrasında lüks arabalarıyla müteahhitler geldiler, ikbal arayışındaki bürokratlar geldiler, kamufle olmaya çalışan soysuz Fetullahçılar geldiler. Meydanlarda millete yer kalmadı.

15 Temmuz'dan önce, yalan söyleyen, iftira atan, algı operasyonu yapan “Fuatavni” diye bir Fetullahçı sosyal medya hesabı vardı. 15 Temmuz'da o hesap kapandı. Şimdi artık “Fuatavni” hesabına benzeyen onlarca hesap var. Fetullah karşıtı gibi görünüyor, Fetullahçı tüm ahlaksız yöntemleri pervasızca kullanıyorlar. Yalan, iftira, algı operasyonu, ahlaksızlık, itibar suikastları sınır tanımıyor.

***

Üstün manevra kabiliyeti her zaman kazandırır. Dün “Hocaefendilerine” abartılı mı abartılı övgüler düzenlerin, bugün “Reis'ten çok Reisçi” olup önüne geleni FETÖ'cü, Paralel, şucu, bucu diye itham edenlerin, Allah korusun, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, herkesten önce sokağa çıkacaklarına, herkesten çok Fetullahçı, hatta “Fetullah'tan çok Fetullahçı” olacaklarına hiç şüphe yok. Dünya yıkılsa, bunlar enkazını satar, yine kazanırlar.

Adaletsizlik ve haksızlık FETÖ ile mücadeleye zarar verir. Fırsatı heba eder. Fetullahçı yöntemleri kullanmak, Fetullahçılar gibi yalan söylemek, iftira atmak, itibar suikastları yapmak, FETÖ ile mücadeleyi sulandırır. 15 Temmuz milletin devrimiydi; ama tarihin değişmeyen kurallarındandır: Devrim, önce kendi çocuklarını yer.

Tarihe Not: Bugün (30 Haziran 2017) itibariyle üç yıldır Muğla’da görev yapan Vali Amir Çiçek Muğla’dan ayrılıyor. Görevini Türkiye’nin ikinci Kadın Valisi Esengül Civelek’e teslim edecek. Üç yıllık süreçte Muğla’ya yaptığı hizmetler için Amir Çiçek’e teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1071 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR