Hasan Telli

Hasan Telli

Kaçan Fetöcüler Muğla’da

Kaçan Fetöcüler Muğla’da

Muğla 1479 km sahil uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyılarına sahip. bu kıyıların yunan adalarına olan yakınlığı ise kaçak geçişlerin transit yolu haline getirdi Muğla’yı. Öncesinde Afganistan, Pakistan gibi üçüncü dünya devletlerinin vatandaşları kaçak yollarla girdikleri ülkemizden Muğla sahillerini kullanarak Yunanistan’a oradan da Avrupa’ya ulaşmak için kullanıyorlardı. Ardından Suriye’de ki iç savaştan kaçanlara kapısını açan Türkiye’den de kaçmak için yine bizim sahillerimizi kullandılar. Birçok kez acı olaylarla sonlanan kaçışlar dikkatleri en son Aylan Bebekle Muğla sahillerine çevirdi. Üzerinden iki yıl geçti ama hala aylanın cansız bedeninin sahile vurmuş hali hepimizin gözlerinin önüne geliyor.

***

Bu kadar kolay kaçak geçişin yapılabildiği bir bölgeye FETÖ kaçaklarını da gelmesi gayet doğal değil mi? Öylede oldu. 15 temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri daha yakalandı. Hemde Muğla’da yol kontrollerinde.

“15 Temmuz darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri İmamı olduğu ileri sürülen ve firarda olan Adil Öksüz'ü serbest bırakan Hakim Çetin Sönmez Muğla'nın Ortaca ilçesinde yapılan yol kontrolünde yakalandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilen 107 hakim ve savcının içinde Çetin Sönmez de bulunuyordu.

Sönmez'in Muğla'ya geldiği bilgisine ulaşan, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü TEM, istihbarat şube ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Takibe alınan Sönmez, Muğla-Fethiye karayolu Çaylı kavşağında bulunan kontrol noktasında aracında yakalandı.

Gözaltına alındıktan sonra Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen firari Çetin Sönmez'in Ortaca Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.”

***

Peki neden Muğla’ya geliyorlar FETÖ kaçakları? Bunun tek bir cevabı olamaz mutlaka birden çok cevabı vardır. İlki Muğla’dan kaçmak kolay peki ya diğer sebepleri neler? Buralara geldiklerinde kimlerle temas ediyorlar, kimler onlar için kalacak yer ve kaçış için hazırlık yapılmasını sağlıyor? İşte bu boruların cevaplarını da sanırım önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Darbe girişimi sonrasında yakalanan suikast timinin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında geçtiğimiz hafta içinde de duruşmalar devam etti. Duruşmalar sonrası 5 mayıs Cuma günü ara karar açıklanırken bir sonraki celse ise 13 temmuza ertelendi.

***

İkinci ara kararın verildiği davada yeni gelişmeler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o akşam yanında olan damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın davaya müşteki olarak katılım talebi de kabul edildi. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimiyle ilgili davada ikinci ara karar açıklandı. Tutuklu 44 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Enerji Bakanı Albayrak'ın davaya katılım talebi kabul edildi.

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada ikinci ara karar verildi. Ara kararda, İzmir Çiğli 2. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan hard disk içerisinde gönderilen görüntü kayıtlarının bir bilirkişi kanalıyla varsa MAK deposu ve helikopter bölgesindeki faaliyetlerin görüntülerden tespit edilerek fotoğraf karesi şeklinde mahkemeye gönderilmesi istendi. Ayrıca Adli Tıp Kurumu Muğla Şube Müdürlüğünde görevli adli tıp uzmanı Çetin Seçkin'in bilirkişi olarak mahkemede dinlenecek.”

Ülke genelinde devam eden FETÖ temizliği Muğla ayağıyla da hızlanarak sürecek gibi görünüyor.

Bu yazı toplam 1265 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR