Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamda Yine Deli Sorula

Kafamda Yine Deli Sorula

Ardı sıra gelecek sorular sanırım sadece benim aklımı meşgul etmiyor ki aldığım iletilerin bir çoğunda şunu da sorun bakalım cevaplayabilecekler mi? gibi serzenişler alıyorum. Ancak gelen tüm soruları yayınlamak gibi bir düşüncem yok zira bilgi ve belgesi elimde olmayan hiçbirşeyi sormuyorum. Yine öyle yapalım çizgimizi bozmadan sorularımızı sormaya devam edelim her ne kadar cevap veren olmasa da herkesin öğrenmesi yeterli.

***

SORU 1- İstanbul’da bir kadına yapılan saldırının ardından sosyal medya sayfalarını tepkilerle dolduranları görmüşsünüzdür. Nedense ayrım yapmayı çok seviyorsunuz demeden kendimi alamıyorum. Sadece giydiği kıyafeti baz alarak tepki gösteren kendisinin de kadın olduğunu unutup temsil ettiği siyasi erkin direktifleri ile hareket eden Kadın kolları başkanına sormadan edemeyeceğim. Saldırılan kadının kıyafetimi önemli yoksa kadın olması mı?

SORU 2- MTV yani motorlu taşıtlar vergisinde artış oranı yüzde 40 olarak açıklandı. Ancak tekrar bakanlar kurulunda görüşülecek. Peki MTV ödeyenler 2017 model 1,5 motor hacmine sahip tüm araçlar aynı vergiyi ödüyor değimli? Ancak bu segmentde bulunan araçların satış rakamları 60 bin ile 600 bin lira arasında değişiyor. Başka bir değişle az verende çok verende aynı vergiyi veriyor. Söylermisiniz bana adalet bunun neresinde?

SORU 3- Ülkemizde Halk Sağlığı il müdürlükleri tarafından sürdürülen aşılama işlemleri acaba Muğla’da düzenli olarak devam ediyor mu? Bulaşıcı hastalıklar ve kontrol şube müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların kontrolü yapılıyor mu? Bulunan eksiklikler rapor ediliyor mu? Örneğin 2015 yılında 9 nolu ASM bölgesinde yapılan denetlemede bulunan eksikliklerle ilgili bir soruşturma başlatıldı mı? Başlatıldı ise sonucu ne oldu? Soruşturma geçiren personel görevine devam ediyor mu? Soruşturmayı yapan görevlerin akıbeti ne? Yoksa aşı dolabında tereyağı mı çıktı da oradan kıl çeker gibi sıyrıldılar?

SORU 4- Kamu kurumları maaş ödeyecekleri bankalarla yaptıkları anlaşma gereği aldıkları promosyonları çalışanlara dağıtırlar. Ancak ilginç olan bir kamu kurumu 2012-2016 yılları arası aldığı promosyon paralarını SAĞLIKLI bir şekilde dağıtmak yerine alınan paradan 350 bin lirayı farklı bir hesaba yatırarak orada değerlendirmiş. Çiçek, böcek, gezi, yemek, otel, bar, disko paraları bu hesaptan ödenmiş. Bu hesaptan ödenen paralarda zor çalışma koşulları altında ezilen kurumun memurlarının hakkı yok mu? bununla ilgili bir soruşturma var mı? bu kurum müdürü paraları keyfince yerken vicdanı hiç mi sızlamadı merak ediyorum?

SORU 5-Resmi kurumlarda kurumca belirlenen network hattının haricinde hat kullanılmaz. Kimi kamu kurumlarında kendi odalarına özel network hattı çekenleri biliyoruz. Birde filtreden geçemeden özel alanlara çekilen ağlar var. Bu ağlar ne yazık ki en önemli kamu kurumlarının da aralarında bulunduğu birkaç kurum. Buradan çekilen özel networkler de amaç nedir? Yasa dışı bir takım olaylarla bağlantılı bir çalışmamıdır yoksa kendi personelinin özelinin röntgenini mi çekmektir. Bulunan bu ağlar hakkında kurum müdürleri gereken soruşturmayı başlatmış mıdır?

***

Sorular bitmek bilmiyor. Ardı sıra sorular gelmeye devam edecek. Cemaat yurdunun çatısını kim aktardı, mütevelli heyetlerde yer alan iş adamlarına hangi doğrudan teminler verildi. İşte burlar gibi daha birçok soru gelecek yazıları bekliyor…

To Be Continued 

Bu yazı toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR