Hasan Telli

Hasan Telli

Küçük Şehrin Büyük Hikayesi Sona Erdi

Küçük Şehrin Büyük Hikayesi Sona Erdi

Geçtiğimiz gün gelen ileti ile neye uğradığımızı şaşırdık. Neredeyse yarım asırdır Muğla’da basketbolu sevdiren Ormanspor’un kapına kilit vuruluyor. 1991 yılında kurulan ve Geçtiğimiz sezon Basketbol 1.Liginde mücadele eden Türkiye Geneli Muğla’nın önemli bir markası olan, Muğla’nın tanıtımında ve vizyonunda büyük rolü olan Muğla Ormanspor Basketbol Takımı Oyuncuları mali Kriz nedeni ile Muğla’dan ayrıldı.

***

Başarılarıyla Muğla’ya gurur ve onur kazandıran bu spor kulübü büyükşehir yasasıyla Menteşe adını alan il merkezinde profesyonel ikinci ligde mücadele eden tek takım olduğunu belirtelim. Orman teşkilatının kısıtlı kaynakları yanında kişi ve kurumlardan gelen gösterişsiz bağışlarla sürekli çıtasını yükselten Muğla Ormanspor basketbol takımı artık 2. Ligde mücadele edecekti ki mali kriz kulübün yakasını bırakmadı.

***

Sezon başı Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen 1 Milyon liralık bütçe ile start alan ve çok önemli transferler yapan Muğla Basketbolunun Amiral Gemisi Muğla Ormanspor Basketbol Takımı Sayıştay Denetçilerinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca spor kulüplerine para aktarılması hususunda yaptığı çalışma nedeni ile henüz kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce ödeneğinin geri gönderilmesi üzerine büyük bir mali kriz içine girdi. Paralarını alamadıkları için bir haftadır idmana çıkmayan Oyuncular Kontrat sürelerinin dolması üzere önceki gün şehirden ayrıldılar. 1991 yılından bu yana verilen emekleri yapılan çalışmaları düşününce içimden sadece yazık demek geliyor.

***

Yaşanan mali kriz ve sonuçlarını anlatan Muğla Ormanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Demir, “Başkanımızın tayini çıkması nedeni ile Konya’ya gitti. O gün Orman Bölgede müdürlük yapan bazı üyelerimiz yönetimden ayrıldılar. Sayın Bölge Müdürümüzle arkadaşlarımız birkaç kez görüştüler. Ama kendisi yapabileceği bir şey olmadığını konun Genel Müdürlük ve Bakanlık tarafından çözülebileceğini söylediler. Genel Müdürümüzden randevu talep ettik, bakanlarımıza ulaşmaya çalıştık, siyasilerimizin kapılarını aşındırdık olmadı. Belediyelerimizden destek istedik olmadı. 2 aydır yönetimde ki arkadaşlarımızla gece gündüz mücadele etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Vekillerimizden randevu alamadık. Sayın valimize bilgi notu ulaştırıp yardım istemememize rağmen Valimiz randevu vermedi. Sayın Genel Müdür birkaç kez çözüm bulacağına dair mesaj gönderdi. Ama daha sonra öğreniyoruz ki kimilerine imkansız demiş kimilerine bakacağız demiş. Bizde durum buyken ve zaten gelmiş olan paramız aktarılmazken Ankara Ormanspor’a 6 milyon lira aktarılması ise bizi son derece üzdü. Bu kadar sahipsiz olmak bu kadar lobisiz olmak heyecanımızı şevkimizi kırdı.”

***

Bir ilin valisinden randevu verilmiyor, milletvekilleri görüşme isteniyor o da olmuyor, hazırda gelen para verilmeyip el birliği ile kulüp kapanmaya terk ediliyor. Aynı sorunla yıllar önce Gelispor Voleybol takımı karşılaşmıştı, şimdide Ormanspor aynı sorunu yaşıyor. El birliği ile bir takımı kapattınız şimdi hafta sonları kahvelerde dedikodu yapmaya devam edebilirsiniz. Yazık çok yazık…

Bu yazı toplam 1361 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR