Hasan Telli

Hasan Telli

Nihayet Yeni Hastane

Nihayet Yeni Hastane

Yapımına başlanmadan önce yer konusu üzerinden çok tartışılan ardından da kat sayısı konusunda beklemeye giren ve en sonunda dönemin Sağlık Bakanı tarafından temeli atılan T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 ekim saat 09:00/dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. 475 yatak kapasiteli hastaneye taşınma işlemleri ise hazırlana plan dahilinde yapılacak.

***

19 Ekim tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne doğalgaz bağlantısı tamamlanıp gerekli kontroller sağlandıktan sonra taşınma sürecine geçilecek. Konuya ilişkin görüşlerini aldığım İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, “Taşınma sürecinde hasta mağduriyetine sebebiyet vermemek adına müdürlüğümüzce gerekli tedbirler alınmış olup, bu tedbirler çerçevesinde halkımızın aşağıdaki konularla ilgili bilgi sahibi olmaları önem arz etmektedir.  Cerrahi kliniklerde 20 Ekim tarihi sonrasında 10 Kasım tarihine kadar elektif cerrahi girişim randevusu verilmeyecektir. Mevcut hizmet binasındaki B Blok ameliyathanesi 23 Ekim tarihinde kapatılacak ve 23 Ekim tarihinden itibaren C Blok ameliyathanesini sadece acil vakalara için hizmet verecektir. Randevu ile hizmet veren birimlerde (Endoskopi Ünitesi, Uyku Merkezi, Taş Kırma, Mamografi, Kemik Dansitometri) 25 Ekim ile 06 Kasım tarihleri arasında randevu verilmeyecektir. 28 Ekim tarihinde Diyaliz Ünitesinin taşınmasına başlanarak taşınma 29 Ekim tarihinde tamamlanacaktır. Diyaliz Hizmetleri 30 Ekim tarihi itibariyle yeni binasında devam edecektir” bilgilerini verdi.

***

Hepimizin aklında ise acil bir durumda bu taşınma sürecinde nereye gidileceği konusu var. Taşınma sürecinde acil polikinliğinin durumunu sorduğum İl Sağlık Müdürü Tekin bunun içinde aldıkları önlemleri şöyle anlattı. “Acil servis 29 Ekim saat 09:00’ a kadar eski binasında hizmet vermeye devam edecek olup, sabah saat 09:00’dan itibaren de yeni binasında hizmete devam edecektir. Poliklinikler ise 27 Ekim saat 17:00’a kadar eski binasında hizmet vermeye devam edecek olup, 30 Ekim Pazartesi günü saat 09:00’dan sonra yeni binasında hizmet vermeye başlayacaktır. Eski hastane yerinde yeni yapılmış olan poliklinik binasında da semt polikliniği tarzından tüm temel branşlar hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

***

Hastanenin taşınma sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli duyurular hazırlandığı genel olarak belediyeler ve camiler ile basın yolu ile de bu bilgilendirmeler yapılıyor. Umutla beklenen hastane 29 ekim tarihinde hizmet vermeye başlayacak. Kervan yolda düzülür derler ya sanırım hastane için yapılan yol yetersiz kalacak gibi görünüyor. Mutlak olarak hastaneye ulaşım için farklı yollarında planlanarak hizmete sokulması şart. Bölgede büyük bir ihtiyaca cevap verecek hastane şimdiden Muğla/ya hayırlı olsun…

Bu yazı toplam 1043 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR