Hasan Telli

Hasan Telli

Referandum'da Son Düzlük

Referandum'da Son Düzlük

Bir referandumdur gidiyor. Nereye baksanız ne okusanız hepsinde aynı konu. hal böyle olunca da Muğla'da bundan nasibini alıyor. Muğla'da çalışmaları sadece siyasiler değil üst düzey bürokratlarda sürdürüyor. bir haftada ortalama 5 bakan 13 üst düzey bürokratın ziyaret ettiği Muğla'nın sonuçları önemseniyor anlamı taşıyor. Muğla'da çıkacak sonuç her iki taraf içinde önemli. "Evet" cephesi sahil şeridinde var olabilme çabası gösterirken "Hayır" cephesi ise elindekini sağlam tutmak istiyor.

***

2015 Haziran seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, "Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var" dedi. 2011 seçimleri öncesi de hedefini yüzde 40 olarak açıklamıştı. her geçen yıl hedefi düşmeye devam ediyor ama o bir türlü koltuktan kalmıyor. Ülke genelinde durum böyle iken Muğla'da da benzer durumlar var. AK Parti yöneticileri kendilerine hedef verirken yüzde 35 bandını seçiyor. ülke genelinde yüzde 60'lardan bahsedilen bir durumda Muğla için yüzde 35'lik hedef sanırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da az gelmiş olacak ki hedefi ve oyları yükseltebilmek için bürokratlar Muğla'da sahaya indi.

***

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya katılan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, “Son 67 yılda 48 hükümet kurulmuş, bir hükümetin ömrü ortalama 16 ay, sandığa gitmenin maliyeti yaklaşık 2 milyar Türk lirası, yazık değil mi?” dedi. ülkenin ekonomisinin kötü gidişini bir şekilde sık sık yapılan seçimlere ve siyasi istikrarsızlığa bağladı.

***

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, Köyceğiz Belediyesi Kamp Mesire alanında, Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi konulu toplantıya katıldı. 16 Nisan’da oylanacak 18 maddelik yeni anayasa paketiyle ilgili bilgiler paylaşan Astarcı, 1960 ve 1980’de eli kanlı darbeciler tarafından Anayasa yapıldığını belirtti.

Anayasanın Devlet ve Millet arasında toplumsal bir mutabakat olduğunu aktaran İlker Astarcı, “1982 Anayasası meşru bir hükumeti devirenlerin yazmış olduğu bir anayasa, bu milletin ihtiyaçlarını karşılayabilir mi, 82 Anayasayı milletin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Anayasa’da bulunan 177 maddenin 113’ü 17 kez değiştirilmiş, niye değiştiriliyor. Çünkü 82 Anayasası vesayet zihniyetinin, darbeci zihniyetin bir ürünüdür. Sürekli revize edilmiş, son 67 yılda 48 hükumet kurulmuş, bir hükumetin ömrü ortalama 16 ay, sandığa gitmenin maliyeti yaklaşık 2 milyar Türk lirası, yazık değil mi? Bakıyoruz siyasi istikrarda yakalanamıyor. Sürekli kriz ve kaos, asil milletimiz 16 Nisan’da referandum paketini bu devletin bu milletin faydasına olacak şekilde oylayacak inşallah.” diye konuştu.

Toplantıya, Astarcı’nın yanı sıra Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika, Dernek Üyeleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

***

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı Muğla'da sahaya inen üst düzey bürokratlardan sadece biri. sanırım "Evet" propagandası yapan siyasiler sayın Atıcı kadar etkili olamıyor. zira kampanyaya çıkan ancak 18 maddenin tamamını bilmeyen siyasetçilerin sadece ideoloji üzerinden sürdürdükleri referandum kampanyasında son düzlüğe girildi bu saatten sonra hata yapan kaybedecek. Malum bizim toplumsal hafızamız 23 günle sınırlı....

Bu yazı toplam 866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR