Hasan Telli

Hasan Telli

Sandık Geldi

Sandık Geldi

Aralık 2017 de yazdığım bir köşe yazısında baharda sandık önümüze gelirse kimseye sürpriz olmasın demiştim. Zira yumurta kapıya dayanınca sen çok samanlık ararsın” o yüzden yumurta kapıya dayanmadan samanı da folluğu da hazırlamak lazım. MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta erken seçim çağrısı 24 Haziran 2018’de gerçek oluyor. İki liderin görüşmelerinin ardından açıklanan bu tarih TBMM Anayasa Komisyonundan Geçerek Genel Kurula geldi. Genel kuruldan da tıpkı komisyonda olduğu gibi oy birliği ile geçmesini bekliyorum. Zira hiçbir siyasi parti seçimden kaçmaz.

***

Kimse seçimden kaçmaz da kimler hazır bu kimilerine göre baskın kimilerine göre erken seçime? Muğla’nın mevcutta bulunan 6 milletvekilinden sadece ikisi hazır gibi görünüyor bana. Sahayı hiç boş bırakmayan sürekli sahada ve seçmenlerin içinde olan iki vekil var görünen. Biri AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk diğeri de CHP Milletvekili Nurettin Demir. 1 kasım 2015’den bu yana geri kalan dört vekili sahada sadece referandum çalışmalarında gördük. Eğer ben gördüm diyecekler varsa emin olun hafızaları ya bizden daha güçlü yada hafızaları onlara oyun oynuyordur. Genel seçimin kasım 2019’da olacağına inanan ve bu yüzden yerel seçimlerde Muğla’da ne olurun üzerine eğilen siyaset mühendisleri hazırlıksız yakalandı. Yerel seçimleri gündemde tutan meslektaşlarım da sanırım genel seçimi kucakta buldu. Şimdi yapılan tüm araştırmalar, anketler ve siyasi mühendislik çalışmaları çöp oldu.

***

Peki bu seçime kimler hazırdı yada hazırlanıyordu? İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Muğla ziyaretlerinde dört önemli isime rozet taktı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Önceki dönem ANAP Milletvekili Şükrü Zeybek, ANAP’ın önemli İl başkanlarından Hasan Yüzbaşıoğlu ve Yerkesik eski Belediye başkanlarından İlker Toksöz. CHP’de milletvekili adaylarının nasıl belirleneceği yönünde net bir bilgi henüz yok. İttifak yapacak olurlarsa ön seçim olmayacak gibi görünüyor. AK Parti ve MHP’de uzun dönemdir merkezi yoklama ile milletvekilleri listesi belirleniyor bu seçimde de muhtemel olarak öyle olacak. Erken seçim tarihini en erken tarihe alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtemelen cebinde 600 kişilik milletvekili listesi hazırdır yoksa bu kadar erken bir tarihi seçmeyeceğini düşünüyorum. Muğla’da bu seçimde 7 milletvekilini meclise göndereceğiz. Partiler arası dağılım nasıl olur ne olurla ilgili ön görüler için henüz çok erken ama partilerin milletvekili aday listeleri için şimdiden birçok isim dolaşmaya başladı bile.

***

İki gündür devam eden yoğun telefon trafiğinin ardından CHP’de 45, AK Partide 50, İyi Partide 20, MHP’de ise 20 civarında aday adayı görünüyor. Şu sıralar her biri kulis çalışmalarını yürütüyor. Telefon diplomasisi, birebir markaj sürüyor. Benim tavsiyem önümüzdeki 1 hafta içerisinde Dalaman ve Bodrum havaalanlarından Ankara’ya uçacaklara dikkat edin. Her aday adayı mutlaka 23 Nisan haftasında Ankara yoluna düşecek. Otobüsle yada kendi aracı ile gidecek hiçbir aday olacağını düşünmüyorum. Yaz geliyor havalar ısınıyor ama önümüzdeki hafta siyasetin iyice ısındığı bir hafta olacağı da aşikar.

Bu yazı toplam 926 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR