Hasan Telli

Hasan Telli

Travel Turkey’de Muğla Rüzgarı

Travel Turkey’de Muğla Rüzgarı

TÜRSAB ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) iş birliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 11'inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, fuarı İzmir'de yapmaya 2007 yılında karar verdiklerini söyledi.Ne kadar doğru bir seçim yaptıklarını şimdi daha iyi anladıklarını ifade eden Ulusoy, "İki ay sonra görevimi bırakacağım. Hatıralarımın en güzelini İzmir'de yaşadım. Fuarlar tanışma ve buluşma yeridir. Bu fuar bunu başarmıştır." diye konuştu.

***

Fuara Muğla’dan da birçok belediye katıldı. Uluslararası bir fuar olan Travel Turkey’ye birçok ülkeden de katılım oldu. Ukranya Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürü Taras Krykun da Ukranya için açılışta bulunmaktan dolayı onur duyduğunu dile getirdi. Fuarın partner ülkesi olmayı çok önemsediklerini anlatan Krykun, "Travel Turkey İzmir Fuarı'nın sektör için çok büyük önemi var. Turizm her iki ülke ekonomisi için çok önemli." ifadelerini kullandı.

***

77 ülkeden yaklaşık 40 bin ziyaretçinin beklendiği 11. Travel Turkey İzmir Fuarında en büyük ilgiyi ise Menteşe Belediyesi standı gördü. Muğla evi, Muğla bacası, kuzulu kapı gibi Muğla mimarisinin örneklerinin tanıtıldığı fuarda, ziyaretçilere Muğla tarhanası, cevizli sucuk, Muğla halkası, Muğla Saraylısı, bal, zerde ve zeytinyağı gibi yöresel lezzetler ikram edildi. Fuarda ziyaretçilerle sohbet ederek Menteşe ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Gümüş, Menteşe’nin ulusal ve uluslararası alanda tanınması ve marka bilinirliğinin artması için çalıştıklarını belirtti. Menteşe Belediyesi’nin kentin tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımını yaptığı stantta, Muğla evi, kuzulu kapı ve ziyaretçilere ikram edilen Muğla tarhanası, cevizli sucuk, Muğla halkası, Muğla Saraylısı, bal, zerde ve zeytinyağı büyük beğeni topladı.

***

Muğla’da Turizmin lokomotifi sayılan ilçelerimizden Bodrum’un standı da görülmeye değerdi. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve turizm firmalarınca ortaklaşa hazırlanan stant da fuar ziyaretçilerine Bodrum’un sadece deniz kum güneş üçlemesinden fazlası olduğunu gösteriyordu. Fuardan beklentileri üzerine sohbet ettiğim Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Biz ülkede tek turizm yapan ilçeyiz. Turistin gelmesi ile turizm yapılmıyor onları getirip otellere hapsederek olmuyor. Diğerleri otelci ama biz Bodrum olarak turizmciyiz” dedi.

***

Yine Muğla’nın turizm için önemli ilçelerinden biri olan Marmaris standında ise turizmciler ile Marmaris Belediyesi ortaklaşa hazırladıkları satanda “Alternatif Tatil için Marmaris” için sloganı ile misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yıllarca yabancı turistlere hizmet veren Marmaris dış pazarda yaşanan üç yıllık sıkıntının ardından yüzünü yerli turiste döndü. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Turizmde yıllarca dış pazarla doluluk sağladığımız için Marmaris’i yerli turiste uzak yada kapalı sananlara alternatif tatillin merkezi Marmaris’e bekliyoruz ”dedi.

***

Uzun lafın kısası Travel Turkey’de bir Muğla rüzgarı esti. Her ne kadar bu fuarlara katılımcı olarak katılanlar kadar turist gelse sorun yok yorumları yapanlar olsa da yada o fuarlarda gazeteciler ne işe yarar yorumu yapsalarda söylenecek tek şey “Masa başında oturmaktan vaz geçip biraz kilometre yaparak ter akıtın ki yaşadığınız topraklara bir faydanız olsun.”

Bu yazı toplam 748 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR