Hasan Telli

Hasan Telli

Verdiğimiz Rahatsızlıktan Dolayı Özür Mü Dileyelim?

Verdiğimiz Rahatsızlıktan Dolayı Özür Mü Dileyelim?

Son dönemde gazetemizin internet sitesindeki ziyaretçi sayısının katlanarak rekor üzerine rekor kırması haberlerimizin ve köşe yazılarımızın sokakta, sosyal medyada dilden dile klavyeden klavyeyi dolaşması bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki sitemiz sürekli bir saldırı altında. Son bir haftada 3bin 987 kez yıkmaya çalıştılar başaramadılar. Muğla’da gazete satmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Her sizi gören gazeteniz bana gelmiyor der. Abone ol dediğinizde “ya baksana başkaları getiriyor ama” gibi cevaplar alırsınız. İki adım ötesinde bayi bulunmasına rağmen, “kardeşim ben gazetemi dükkanıma isterim öyle bayiden falan gidip gazete alamam.” Buda duyduğumuz farklı cümlelerden. Sitemiz ne zaman büyük saldırılar alsa erişim sorunu yaşasalar gelen telefonlar, sosyal medyadan ve elektronik postadan gelen serzenişler, “Siteniz açılmıyor. Nasıl okuyabiliriz?”ardından bayilere ve bize abone olanlara gelen gazetelerin elden ele dolaşması bulunan gazetelerden çekilen fotoğrafların sosyal medya üzerinde paylaşılması sevindirici.

***

Gazetemiz internet sitesine yapılan saldırıların yanı sıra telefonlarımıza ve mail adreslerimize gelen imzasız kimliği belirsiz tehditlere zaten alıştık. Bunların tamamı doğru yolda olduğumuzun göstergesi aslında. İnsanların hayatına dokunabilen haber ve köşeler okuyucudan da destek alınca rant çeteleri rahatsız oluyor. Ranta karşı savaş veren kim varsa bizi tanısın tanımasın yüzlerce bilgi ve belge elimize ulaşıyor. Ulaşan bilgi ve belgeleri süzgeçten geçirip doğruluğunu araştırmak ta bizim görevimiz. Bunları tamamlayan belge ve bilgileri sizlerle paylamaya özen gösteriyoruz. Burada bir kişinin de hakkını teslim etmem lazım. Gazetemiz imtiyaz sahibi Zübeyde Fellahoğlu basın etik ilke ve kuralları dışına çıkılmadığı sürece her haberi ve köşe yazılarının yayınlanması için bizlere verdiği güven ve destek için teşekkür ediyorum. Her sabah yapılan gündem toplantılarında elimize ulaşan bilgi ve belgelerin araştırılması konusunda mesai gözetmeden çalışan aslında bu köşe yazılarının arkasında bulunan gizli kahramanlar Güzide Kazım, Fatma Deniz, Gözde Yağcı’nın da haklarını teslim etmem lazım. Yazı boyunca herkese teşekkür ettin ama Mustafa inci kaldı acaba sorun mu var? Düşüncelerinin kafanızı fazla meşgul etmesine izin vermeyeyim. 1992 yılında başladığım meslek hayatımda ilk kez 2015 yılı bahar aylarından bu yana birlikte çalıştığım meslektaşım, arkadaşım, dostum, kardeşim Mustafa İnci’yi de tüm bu aşamalarda benimle yol paydaşı olduğu için teşekkür ediyorum.

***

Biz bu aralar çevremize biraz fazla rahatsızlık veriyoruz. Ancak bu rahatsızlık için özür dilemek gibi bir niyetimizde. Yazılan tüm haberlerde tüm köşe yazılarında mutlak rant çevreleri rahatsız oluyorlar. Muğla’da fazla rant mı var diye soracaklara birkaç rakam verelim bakalım o kadar büyük mü? Muğla Büyükşehir Belediyesi bütçesi ne kadardır?, MUSKİ aylık bazda abonelerden ne kadar para tahsil ediyor?, uzun sahil şeridinde sezonluk 100 milyar dolarlık bir rant var. İmar kapsamı dışında kalan alanların imar planları içine alınması sonucu ortaya çıkacak rakamların sıfır sayıları yıllar önce altı sıfır attığımız paraları hatırlatır gibi. Şimdi bu siber saldırıların, neden kimleri nasıl rahatsız ettikleri ortada. Kimler hangi sahillerde kaç bin dönümlük alanlar kapatırken acaba ucundan bende bir şeyler kapar mıyım diyerek koşturan her dönemin adamları siyasetçileri ve iş birlikçileri bürokratlar, eşik bekçileri üzgüm sizleri rahatsız etmeye devam edeceğim.  Rant çevresine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür mü dileyelim?

Bu yazı toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR