Hasan Telli

Hasan Telli

Yenilenmek Yada Donakalmak

Yenilenmek Yada Donakalmak

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde aday adaylığı başvurularında CHP bolluk yaşarken AK Parti, MHP ve İYİ Partide sessizlik devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kimin olacağı çokça tartışılırken ilçe belediyelerinden pek bahseden yok. Öngörü CHP’de Büyükşehir Belediye Başkan adayının ardından ilçe belediye başkanlarına karar verileceği yönünde. Değir partilerde ise adaylar sanırım CHP’nin adayına göre belirlenecek.

***

CHP’de Büyükşehir adaylığı için dört isim konuşulurken bunlardan sadece üçü başvuru yaptı. Biri hala mevcut devlet memuru statüsünde olduğu için başvuru yapmadı. Bu isimleri başvuru sırasına göre şöyle bir hatırlayalım. Nurettin Demir, Mehmet Kocadon ve Osman Gürün. Memur olduğu için henüz başvuru yapmayan ise Oral Karakaya. CHP 105 belediye başkan adayını açıklarken bunların içinde Muğla’nın hiçbir ilçesinin yer almaması ise dikkatleri çekmişti. Genel görüş Büyükşehir Belediye Başkan adayına göre ilçelerin netleşeceği yönünde.

***

MHP’de ise yerel seçimler için net bir çalışma yok. İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın ikili görüşmeleri arka planda sürdürdüğü genel merkezden gelecek planlama ile görüşmelerin hızlanacağı konuşuluyor. Eğer MHP Muğla’da ittifak yapmayacak olursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Mehmet Erdoğan olması bekleniyor.

***

İyi Parti’de ise genel başkan rüzgarı ile seçim çalışmalarına yön verilmeye çalışılıyor. Henüz Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için net bir isim bulunmazken çıkacak aday adaylarının ise CHP’nin adaylarına bağlı olarak belinleneceği kulislerde konuşuluyor. İYİ Parti’de belli olan tek aday Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı.

***

AK Parti’de ise il ve ilçe başkanlarının aday adayı belirlenmesi için dirsek temaslı çalışmaları devam ediyor. İl Başkanı Kadem Mete ve yakın çalışma arkadaşlarının aday olması için ikna etmeye çalıştıkları isimler ise siyasetin içinde olmayan ancak ses getirebilecek adaylar olarak nitelendiriliyor. Ancak İl ve İlçe başkanlarının yürüttüğü çalışma haricinde AK Parti Genel Merkezine bağlı 7 farklı ekip Muğla il genelinde alan taramasını tamamladı. Şimdilerde hazırlanan yedi farklı rapor ile anket sonuçları ve teşkilatların verecekleri isimler üzerinde çalışmayı ise genel merkez yapacak. Belirlenecek Belediye Başkan adaylarının geçtiğimiz yerel seçimde yaşanan tablolar gibi olmaması için gereken önlemlerin alınacağı düşünülüyor. Bir başka kulis bilgisine göre ise İl Başkanı Kadem Mete, il genelinde belediye sayılarını 3’den 5’e çıkaracaklarını Menteşe yada Büyükşehir belediyesini kesin alacakları konusunda genel merkeze taahhütte bulunduğu söyleniyor. Mart baharın gelişi doğanın yeniden uyanmasıdır bu mart kimi siyasiler için yenilenme kimileri içinse mart karında donakalacağa benziyor.

Bu yazı toplam 714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR