Hasan Telli

Hasan Telli

Yine Yeniden Kurcalayıcı Sorular

Yine Yeniden Kurcalayıcı Sorular

“Ağlanacak Halimize Gülüyoruz” Nedir Ağlanacak hale gülme durumu? Kimi zaman içinden çıkılmaz en zor zamanlarda bile bizi en azından kısa sürede olsa rahatlatan durumdur. Güzel bir şeydir aslında. Mesela yolda giderken düşülür, diz parçalanır, karizma çizilir, fakat bir anda gülünmeye başlanır. Hem karizma kurtulur hem de insanların başınıza üşüşmesi engellenir. Aslında ilkokulda sınıf öğretmenlerimizin bizlere söylediği sözdü bu. Peki, takan var mı orasını bilemem. Beklide toplum olarak bizim için kara günlerde en doğrucu mizah şeklidir. Neyse fazla uzatmadan ardı sıra sorularımızı sormaya başlayalım bakalım nasıl olsa gülüp geçeriz.

***

Soru 1- yapılacağı yer konusunda çok badireler atlatılan, üzerine bolca siyaset yapılan, temeli dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan. 475 yatak kapasiteli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde inşaat çalışmaları sona erdi. Hastanede şimdi temizlik yapılıyor. Temizlik yapmak için gereken en önemli materyal kimi zaman hiç olmasa da azimle çalışma devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde temizlik devam ederken Üniversite yerleşkesinden sağlanan suda kesintiler oluşmaya başlamış. İnsan haliyle merak ediyor acaba Üniversitenin kendi suyu yetersiz mi de kesiliyor yoksa birileri direktif vererek işi yavaşlatmak için mi suyu kesiyor?

Soru 2- 1994-1999 Arası Milas Belediye Başkanlığınca yapılan Boğaziçi, Kıyıkışlacık ve TOKİ arazisinin İmar Planlarını ihale edilmiş, bedellerini ödemiş Bakanlık onay aşamasına gelmişti. Dönemin Belediye Meclis Üyesi ve şimdide Milas Belediye başkanı olan Muhammet Tokat 1999-2004 Yılları arasında bu bedelleri ödenmiş Kıyı imar ve Gelişim Planlarını imha ederek, yerine yeni bir imar planı hazırlanarak. Ki burası önemli söz konusu imar planı kıyı kenar kanununa uymayan sahte kıyı kenar çizgileri ile düzenlenen bir plan. Milas Belediye Meclis 21 Mart 2013’te 37 Sayılı Belediye Meclisi Kararı ile yeni plan onadınız. Sahte Kıyı kenar çizgili Planı yedi yıl uygulamada tutularak imar , ruhsat tanzim edildi. 2011’de iptal edildi. Şimdilerde Boğaziçi köylülerinin adliyeye koşmasının sebebi bu. Peki bu süre içinde ne kadar ruhsat ve imar uygulamasına izin verildi? Tüm bu sahte Planlarla, verilen İmar ve ruhsat ile ilgili sorumlular hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu mu?

Soru3- Geçtiğimiz ay içinde başlayan AK Parti İlçe kongreleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyareti ve Kuzey Irak’taki referandum gerginliği nedeniyle ertelendi. Ertelenmenin bitiş tarihi henüz belli değil. Asıl ertelenme nedenini ise kimse sorgulamıyor. Acaba asıl ertelenme nedeni aynı Muğla’da olduğu gibi neredeyse tüm illerde delege listelerinin hazırlanırken Genel Başkanın talimatları dışına çıkılarak ahbap çavuş ilişkileriyle hazırlanarak kimi çevrelere çıkar ve rant sağlamak amacında göründüklerinden olabilir mi? Örneğin bir ilçede toplam delege sayısının neredeyse yüzde 50 sine yakınının oraya sonradan yerleşenlerden oluşmasının ve bu ilçede sonradan yerleşenlerin seçmenin yüzde 15’ini anca oluşturduğu olmasından mıdır?

Soru 4- Muğla’da 17 Mayıs 2016 tarihinde iş adamlarına yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan birisi avukat 11’i iş adamı toplam 12 kişinin iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Suç İşlemek için Örgüt Kurma ve Üye Olma, Örgüte Finansal Destek Sağlamak, Milli, Dini ve İnsani Duyguları istismar etmek suretiyle Himmet adı altında Yardım toplama gibi” suçları işlediği iddiasıyla tutuklanan zanlıların FETÖ terör örgütüne bir yılda 3 milyon dolar destek sağladıkları iddia ediliyor. Acaba bu davada kilit sanık olarak görülen S.Ç.’nın ifadelerinde kimlerin isimleri nasıl geçiyor?

Bu yazı toplam 1152 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR