Hasan Telli

Hasan Telli

Adam Değil EFE Olmak!

Adam Değil EFE Olmak!

Siyasi arena ısınmaya devam ediyor. Ülke genelinde gözler CHP kongresine çevrilmişken Muğla’da ise gözler 10 Şubat tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı AK Parti İl Kongresine çevrildi. Geçtiğimiz günlerde 13 ilçe başkanı bir raya gelerek 10 şubat’ta yapılacak il kongresinde Kadem Mete’nin genel merkez tarafından tekrar aday gösterildiğini ve kendilerinin de arkasında destekçi olduklarını açıkladı.

***

İlçe Başkanları adına açıklama yapan Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal, Genel Merkez tarafından aday gösterilen mevcut İl Başkanı Kadem Mete’nin yanında olduklarını açıkladı. Topal yaptığı açıklamada, “2019 yolunda partimizin başlatmış olduğu kongre sürecinde Muğla’mız tüm ilçe kongrelerini tamamladı. Sırada il başkanlığı kongremiz var. İl Kongremizi, 10 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da Menteşe Spor salonunda Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bizler 13 ilçe başkanı olarak Genel Merkezimizce il başkanlığı görevine tekrar aday gösterilen mevcut il başkanımız Kadem Mete’nin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

İl kongresinin ardından uyum içerisinde çalışan bir teşkilat ile yola devam edeceklerini belirten Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Topal, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına giderken çok önemli bir durak olan 2019 seçimlerini yine milletimizin teveccühü ile kazanan Türkiye olacaktır. Yerel yönetimlerde Muğlalı vatandaşlarımızın taleplerini çok iyi biliyoruz. Belediye hizmetlerinden kaynaklanan ve vatandaşlarımıza çile olan tüm sorunların ortadan kaldırılması için mücadele edeceğiz” dedi.

***

Açıklamanın yapıldığı saatlerde işlerim nedeniyle Muğla dışındaydım. Kendi gözlerimle göremedim. Açıklamayı takip eden gazeteci arkadaşlarımın haberleri ve fotoğraflarını görerek haberdar oldum. İlginç olan 13 ilçe başkanının destek açıklamasında çekilen fotoğrafta 12 kişi yer alıyor. Acaba biri fotoğrafı mı çekti diye düşünmeden kendimi alamadım. Sosyal medyada algı oluşturmaya çalışanlar tam kadro klavyelerin başında çalışmaya devam ediyor. Kongre ile ilgili şöyle birkaç detay verelim. Kongreye Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Muhtemelen birçok kanal canlı yayınlayacak. Salon içinde ve dışında muazzam güvenlik önlemleri alınacak. Canlı yayınlanacağı için hiçbir çatlak ses çıkmasına izin verilmeyecek. Başka bir değişle çatlak ses çıkarabilecekler salon içi ve yakınlarına alınmayacak. Siyasi partiler ve AK Parti tüzüğü gereği kongre yapılmayan ilçelerin delegesi oy kullanamayacak. Yani Muğla ilinin merkezinde il kongresi yapılacak ve Muğla’nın merkezi olan Menteşe ilçe delegeleri oy kullanamayacak. Sanırım demokrasi bu. İronilerle dolu bir kongre gerçekleşecek gibi görünüyor.

***

10 Şubat tarihinde yapılacak kongre öncesi bu ilk ve son yazım olacak. Zira biz gazetecilerin yazdıklarını beğeneler olduğu kadar beğenmeyenlerde var. Başka bir değişle kendi çıkar ve menfaatlerine ters düştüğü için savaş açılan ve hatta terörist muamelesi yapanlar bile var. Ancak kısa bir hatırlatma yapayım Kurtuluş savaşında cephede mücadele eden Yörük Ali Efe’nin neler yaptığını bilmeyenlere söylenecek pek fazla bir şey yok. Bu topraklarda zor zamanlarda bir EFE çıkar ve gereğini yapar. Muğla’da adam olmak değil EFE olmak önemlidir. EFELİK’te sonradan kazanılmaz.

Bu yazı toplam 1827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR