Hasan Telli

Hasan Telli

AK Partili Belediyelerde Aday Belli

AK Partili Belediyelerde Aday Belli

31 mart yerel seçimleri yaklaşırken aday adayları meydanlarda yerlerini almaya başladı. Muğla’da AK Partili belediye başkanları Yakup Otgöz, Kamil Ceylan ve Mehmet Demir’in her ne kadar parti içi rakipleri olsa da adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ilçelerden 2014 seçimlerinde kurulan yeni ilçe Seydikemer’in durumunu irdeleyelim bugün.

***

2014 yılında büyükşehir olana kadar Fethiye ilçesine bağlı olan Seki ve kemer beldelerinin birleşmesi ile oluşturulan Seydikemer ilçesi ilk kez yapılan yerel seçimlerde AK Parti yüzde 40,4, CHP yüzde 36,3, MHP yüzde 18,8 oy almışlardı. 24 haziran seçimlerinde ise AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 56.99, CHP, İYİ Parti, SP ve DYP’nin oluşturduğu millet ittifakı ise yüzde 40.72 oy almıştı. Madem hayatın temeli matematik o zaman biraz işlem yapalım. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP oyları toplamı yüzde 59.2 yaparken 24 haziranda yüzde 56.99 oy aldı. Burada bir düşüş var peki bu düşüş nerede? İttifak içinde oyların dağılımına bakılınca AK Parti yüzde 47,79 MHP ise yüzde 8,40 oy aldı. Buradan bakınca AK Parti’nin oylarını Seydikemer’de neredeyse 8 puan arıttırdığı bir gerçek. Peki Seydikemer Belediye Başkanı neler yaptı da bu oylar sekiz puan arttı?

***

Büyükşehir belediye yasası ile ilçe belediyelerinin elinde çok fazla imkan kalmamamasına rağmen Otgöz Seydikemer’de zoru başarmış. 480 Km asfalt yol yapmış. Bu mesafe İl merkezi ile olan mesafenin neredeyse 4 katı. Çocuklar için 58 oyun bahçesi yapmış. Seydikemerlilerin sosyal ve kültürel hizmetlerini de geliştirerek devam etmiş. Yapılan çalışmalardan basına yansıyanları şöyle bir hatırlarsak neler var neler. Ramazan ayı boyunca, Gazi ve şehitlerimizin ailelerine, 5 bin kişinin katıldığı vatandaşlara ve belediye personeli İlçe merkezimizdeki eski okul bahçesinde iftar yemeği düzenlendi. Vatandaşların mahallelerde yapılan düğün, kına gecesi gibi etkinliklerde belediye tarafından sandalye temini yapılmıştı.  Gelen talepler doğrultusunda camilerin ( Gölbent Eskiköy, Çayan Camisi, Bağlıağaç camisi, Paşalı Mahallesi Yukarı Cami, Hacıosmanlar Zingene Camisi, Güneşli Camisi, Kayabaş Camisi, Arsa Çamlıtepe Mevkiindeki Cami, Dereköy Dikmendibi Camisi, Korubükü Değirmenüstü Camisi, Kadıköy Aydınlar Camisi, Temel Merkez Cami, Girmeler Eski Cami, Yayla Kıncılar Camisi, Eşen Camisi) Boya, badana, malzeme alımı, bakım onarım, tuvalet yapımı vs. işlemleri Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. Spora destek olan Seydikemer belediyesi futbol Sahası ve hizmet binasının gerekli tadilat ve onarımlarını yapmıştı. Amatör spora destek veren Seydikemer Belediyesi müsabakalara katılacak olan Kick Box takımına eşofman vs. spore malzemesi temin ederken, katıldıkları müsabakalarda yemek giderlerinin karşılanmıştı. Seki Güreş Sahasına ilave tribün, Çay, yemek vs. ikramların daha iyi yapılabilmesi için alan, ilaveler yapmıştı. Ressam Ali Rıza Saltık’ın katkılarıyla hayata geçirilen Sanat Sokağının açılışı da yapılmıştı. Bunlar benim hatırlaya bildiklerim. Daha bir çoğunu yeni kurulan bir belediye olarak başarmak kolay değildi ama Otgöz başkan bunu başardı. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar partisinden aday gösterilmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Bu yazı toplam 1520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR