Hasan Telli

Hasan Telli

Başarısızlık da Erdem İster

Başarısızlık da Erdem İster

Her yerde bir iktidar birde iktidar alternatifi olacak muhalefet vardır. İktidar yetki sahibi olmasına rağmen muhalefet ise yetkisi olmasa da etkili olmakla yükümlüdür. Etkisiz muhalefet olmayan muhalefet gibidir. O zaman başlayalım anlatmaya. Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde hangi partiler var. CHP, AK Parti, DP, MHP peki bunlardan kim iktidarda? CHP. CHP iktidarda olmanın yetkilerini kullanıyor mu? Evet. Peki muhalefet durumunda? Yetkisi olmasa da etkisi var mı? işin açığı bu günü kadar bek göremedik. Sadece muhalefetin etkisiyle alınan bir karar yada değerlendirilen bir önergeleri var mı? ben bu güne kadar görmedim.

***

Peki sadece Muğla’da mı böyle? Tabii ki hayır. TBMM’de de durum aynı. Düzeltiyorum kendi maaşları söz konusu olunca önerge üzerine önerge verip etkilerini kullanabiliyor muhalefet partileri. Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Av. Gültekin Akça Büyükşehir Belediyesi’nin “turizm politikasının” olup olmadığını sorgulamış. Akça yaptığı yazılı açıklamada; “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporunu AK Parti grubu olarak gerekçelerimizi açıklayarak reddetmiştik. 2017 yılı turizm sezonu başladı. 2014 yılından beri Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi, planlı, programlı ve hedefi belirlenmiş bir turizm politikası yok. Yapılan çalışmalar iddialı projeler olmadığı gibi Muğla turizmine bir katma değeri de yok. Oysa, komşu Büyükşehir Belediyelerinin turizme yönelik hayata geçirdiği önemli projeleri var. Bu projeler göz önünde bulundurulduğunda da Muğla Büyükşehir’in bu konuda ne kadar geride kaldığı görülüyor” diyor. O zaman soralım Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak Gültekin Akça gurubu ile birlikte Muğla Turizminin geliştirilmesi için bir proje hazırlayıp önerge olarak meclise verdi mi? sanıyorum vermedi eğer vermiş olsaydı biz gazeteciler orada olmasak bile bunu bizlere öyle hızlı ulaştırırdı ki daha mecliste görüşülmeden bizlerin haberi olurdu.

***

Zaman hamaset siyasetini bırakma zamanı. İki fotoğrafla bir iki sosyal medya paylaşımı ve bir iki açıklamayla siyaset yapma zamanı geride kaldı. Seçimleri kazanacak siyasiyi seçerken yapılan hataların başında kaybettiği zaman nasıl bırakacaklarını bilmediklerimizi seçmekle hata yapıyoruz. Öyle ilginçtir ki her geçen seçimde siyasi partiler kendilerine göre bir hesap yaparak başarılı olduklarını ortaya koyuyor. Örneğin 2015 seçimlerinde üç büyük partinin de il başkanları seçimin kendileri için başarılı sonuçla bittiğini kendi pencerelerinden gördükleri ile açıkladılar. Onlar için başarı alınan oy oranının yüzde 0,000000000001 bile olsa artmasıdır. Halbuki bir yarışta altın madalyayı sadece bir kişi kazanır başarı odur işte. Yoksa üçüncü olmakla sonuncu olmak arasında bir fark yoktur. Tarihe bakınca herkes dünya şampiyonlarının isimlerini hatırlar kimse o yarışta ikinci olan yada üçüncü olanın ismini hatırlamaz. Bizim siyasetçiler bir kotluk sahibi olabilmek için çaba harcar. O koltuğa oturunca da kalkmak bilmezler. Halbuki bizler siyasetçileri belirlerken kaybedince o koltuktan kalkmayı bilecekleri seçsek sorun olmayacak. Bütün suç biz seçmenlerde zaten. Erdemli siyaset yapabilen kaybedince başarısız olduğunu kabul edip koltuğu bırakabilen siyasetçileri seçebildiğimizde hem Muğla gelişecek hem de Türkiye daha da büyüyecek. Başarısız siyasetçiler gereğini ne zaman yapar bilmem ama yapmadıkları sürece başarısız olmaya mahkumlar…

Bu yazı toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR