Hasan Telli

Hasan Telli

CHP’de Son As da Sahaya İndi

CHP’de Son As da Sahaya İndi

Yaklaşan yerel seçimler Muğla’da siyaseti iyice ısıtmaya devam ediyor. CHP’de dördüncü Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı açıklamasını yaparken diğer partilerde henüz bir açıklama yok. Görülen o ki diğer partiler CHP’nin adayına göre aday çıkaracak! CHP’de son olarak başvuru yapan ve aday adaylığını açıklayan Oral Karakaya oldu. 15 Kasım itibariyle görevinden istifa eden ve akabinde parti kaydını yaptıran Karakaya geçtiğimiz günlerde de CHP İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaparak parti binası önünde bulunan parkta düzenlediği basın toplantısı ile Muğla sevdasını anlattı.

***

Biz gazetecilerin bir tür anlam veremediğim bir kibrimiz vardır. Kimi zaman en önemli sonuçları herkesten önce görmeye yarasa da kimi zamanlar gereksiz mazot yakan bir dizel araç gibidir. Açıklamaya gelenleri tek tek ismi ve görevleri ile irdeleyeni mi ararsınız, açıklamaya gelenlerin kıyafetlerini tartışanlarımı ararsınız, yada konuşmasında neler söylediğini aktarırken değim yerinde ise öküzün altında buzağı arayanı mı ararsınız hepsi bizim içimizde.

***

Ben yıllardır takip ettiğim seçimlerde ve kampanyalarda gördüğüm ana tema vardır. Siz açıklamayı yaparsınız kampanyayı başlatırsınız ve yaptıklarınız ne kadar çok konuşulur yada tartışılırsa o kadar başarıya ulaşmışsınızdır. Oral Karakaya uzun yıllar Muğla’da olmamasına rağmen bence ekibi ile Muğla’yı iyi analiz etmiş. Miting havasında geçen aday adaylığı açıklamasında park CHP bayrakları ile süslenmiş, Sahnenin kurulduğu alanda açı öyle hesaplanmış ki en çok kişinin zorlanmadan görebilmesi sağlanmış. Havanın yağmurlu olacağını herkes gibi onlarda öngörmüş ve yağmurun başlamasıyla birlikte Muğla’da ilk kez promosyon olarak şemsiye dağıtımı yapıldı. Bütün ayrıntılar o kadar çok dikkat çekiciydi ki her ayrıntıyı ayrı ayrı tartışmaya devam ediyorlar.

***

Kürsüde bulunan iki mikrofon ise herkesin dikkatini oraya çekmişti. İki haber kanalı NTV ve Haber Türk’ün mikrofonlarının peşine düştü herkes. Kimilerine göre algı yaratılmak için konulmuş bu iki mikrofon ardından bu kanallar suç duyurusunda bulunuyorlarmış. Çok merak ediyorum bir film yada bir dizide logolu mikrofonları kullanıldığı zaman da aynı tepkiyi gösteriyorlar mı? Merak etmedim değil! Yazının başından bu yana neden Oral Karakaya’nın söylediklerinden bir cümle bile kurmadın diyenler olacak. Hemen hemen herkes neredeyse kelime kelime yazıp o kelimelerde olmayan bilmeceyi bulup sormaya çalışıyor bence onları okumaya devam edin şimdilik zira ben kendisinin o gün orada söyleyemediklerini yazacağım. Oral Karakaya ile özel sorulara alınan özel cevapları önümüzdeki hafta okuma şansınız olacak.

Bu yazı toplam 1217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR