Hasan Telli

Hasan Telli

Hayali Gerçek Yapanlar

Hayali Gerçek Yapanlar

Hayal etmek… Söylerken bile içimizde bir umut ortaya çıkarıyor desek yanlış olmaz sanırım. İki kelimeden oluşan bu eylem hayatımızın en temel kavramlarından biri aynı zamanda. İnsanoğlu, tarih boyunca bir şeyleri hayal ederek, hayallerine ulaşmaya çalışarak yaşamıştır. Yani, buradan yola çıkarak, hayal etmek eylemi insan doğasında olan bir eylemdir diyebiliriz. Kendi yaşantılarımızı düşündüğümüzde bile hayal ettiğimiz onlarca şey olduğunu görebiliriz. Gelecekteki kariyerimiz, almak istediğimiz şeyler, ailemiz, arkadaşlarımız ve daha birçok şey ile ilgili hayaller kurarız ve bunların gerçek olmasını isteriz. İşte bu noktada, başarının hayal etmek ile doğru orantılı olduğu fikrini ortaya atabiliriz. Çünkü bir insan bir şeyi ne kadar çok ister, onu ne kadar çok hayal ederse başarmaya o kadar çok yaklaşır. Başarının sırlarından bir tanesinin hayal etmek olduğunu varsayarsak aklımıza “Hayal kurmak, başarı kapılarını açmamızı nasıl sağlıyor?” sorusu gelebilir.

***

“Eğer azıcık hayal gücünüz, birazcık mücadeleciliğiniz, çokça “olmaz diyenlere” direnme azminiz ve etrafınızda da size inanan dostlarınız varsa MİNİCİK bir organizasyondan DEVASA bir Festivale ulaşır, bununda ikincisini yapar geleneksel hale getiriverirsiniz.... Bunların hepsinden çokça bulunuyordu Menteşe Yerküpe Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Başkanda...” Bu cümleler geçtiğimiz hafta sonu Kavaklıdere ilçesinin şirin mahallelerinden Menteşe’de gerçekleştirilen 2. Geleneksel Menteşe Yerküpe Doğa Sporları Festivaline katılan bir dostuma ait. Oraya gelerek yapılanları görüp etkilenmemek mümkün değil. Bu başarının mimarını herkes tanımaz o kendi halinde kendisini bölgesinde yaşayan çocukların spor yapmasına adamış biri. Üç yıl önce kurulan Menteşe Yerküpe Spor Başkanı Hüseyin Eren. Kurdukları futbol takımı ile geçtiğimiz sezon Süper Amatör Final maçında dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi. Küçük bir ilçenin bir mahalle takımı final maçına geliyor Muğla Atatürk Stadyumunda boş koltuk kalmıyor. Bu başarıyı önce hayal ettiler sonra bütünleşerek tek yumruk oldular. Şimdilerde ise 180 lisanslı sporcuları var. Bakıldığında küçük bir sayı gibi görünse de yaşadıkları yerde gençlerin nüfusuna oranlayınca yüzde 70’leri buluyor buda küçümsenecek bir rakam olmadığını gösteriyor.

***

Gelelim festivale… Bu yıl ikincisi yapılmasına rağmen katılım beklenenin üzerinde idi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen izciler, bisiklet sporcuları, voleybolcular üç gün boyunca bölgenin tanıtımına katkıda bulundu. Bölge bugüne kadar sadece yağlı güreşlerle ismini duyurmaya çalışıyordu. İlginç olansa Yerküpe’de yapılan yağlı güreşlerde Kavaklıdere’den hiç pehlivanın katılmaması. Bölgenin tanıtımına katkı koyan festivalin Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’de farkına varmış ki gecesinde yapılan konserde konuşan Başkan Demir, “Bu güne kadar festivali spor kulübümüz kendi imkanları ile yapmaya çalışıyordu önümüzdeki yıl belediyemiz, kaymakamlığımız ve spor kulübümüzle daha da büyüterek devam ettireceğiz” dedi. Başkanın bu heyecanının altında spor kulübünün bugüne kadar gerçekleştirdiği başarıların yattığını görmemek mümkün değil. Menteşe Yerküpe Spor Kulübü başkanı Hüseyin Eren başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Siz hayal kurmaya ve bu hayalleri gerçek yapmaya devam ettiğiniz sürece bizlerle sizinle birlikte mesai harcamaya devam edeceğiz.

Bu yazı toplam 1207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR