Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayan Sorular

Kafamı Kurcalayan Sorular

Bu başlık altında çokça yazı yazar oldum. Biriken soruları toparlayıp hepsini de tek yazıda muhataplarına sormak pek da kolay olmuyor. Soruları sordukça daha cevaplarını alamadan yeni sorular birikiyor ve artarak devam ediyor. Soruları sormadan da geçemiyorum zira benimde akşamları başımı yastığa koyduğumda uyuyabilmem lazım. Bildiklerimizi yada gördüklerimizi sizlere aktarmakla görevliyiz. Sormalı sorgulamalıyız ki gerçeği herkes öğrensin.

***

SORU 1 – Yıllarca emek verilerek oda olma yolunda ilerleyen Emlak Müşavirleri derneğinin son dönemde Bakanlık tarafından sanal oda olarak kabul edilerek işlemlerini sanal olarak yapmaya başladığını bu sürecin kısa zamanda gerçek oda olma imkanı tanıdığını ve 500’ü aşan üye sayısı ile istenilse hemen oda statüsünde olabileceği doğrumudur? Eğer öyle ise bu derneğin oda olması önünde kim yada kimler engel olarak duruyor?

***

SORU 2 – Muğlaspor’da sular kongreye kadar duracak gibi görünmüyor. Yıllarca Muğlaspor yönetimlerinde görev yapan eski yöneticiler ile ilk kez buna talip olanlar şimdiden kulis yapmaya başlamışlar. Henüz adaylıkları kesinleşmese de eski yöneticilerden iki, hiç görev almamışlardan ise bir başkan adayı çalışmalarını sürdürüyor. Kongre kararının ardından yakın çevresine aday olmayı planlamadığı söyleyen Başkan Beyimoğlu’nun da tabandan adaylık çalışmalarına başladığını söyleyenler var. Şimdi merak ediyorum bu adaylardan hangisi Muğlaspor için sportif başarıyı kalıcı hale getirebilecek projelere sahip?

***

SORU 3 – Referandum sonuçlanmasının ardından AK Parti’de olağan Üstü Kongre çalışmaları başladı. 21 Mayıs tarihinde AK Parti yenilenen Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Genel Başkanı ile yoluna devam edecek. İşte bu saffa da referandumda başarısız olunan illerde durum ne olacak? Teşkilatlar yenilenecek mi? Yoksa sineye çekilip devam mı edilecek. Yenilenen MKYK’da Teşkilat başkanlığına kimin geleceği önemli. Eğer (ki bu çok küçük bir ihtimal) Teşkilat Başkanlığında Mustafa Ataş yerini korursa teşkilatlarda alınan sonuçlar sineye çekilecek ve bilindiği gibi gidilecek. Ancak teşkilat başkanının değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gelen yeni teşkilat başkanı da iller yeniden değerlendirmeye alacak gibi. Muhtemel yeni MKYK’da etkin görevde olması beklenen meslektaşlarımın da olduğu duyumları artıyor. Tabiî ki son listeyi 21 Mayısta öğreneceğiz.

***

SORU 4 – Bir devlet memurunun atanmasında gerekli şartlar ve kurallar o devlet dairesinin bağlı bulunduğu bakanlık tarafından genelgelerle yayımlanır. Merak ediyorum geçtiğimiz günlerde Muğla Ticaret İl Müdürlüğüne atanan ancak görevine başlamadan atamanın geri alındığı “Tekniker” kimdir? Bir makama vekalet edebilmek için asaleten o makama atanabilme yeterliliğinin olması gereklidir. Ben anayasanın yalancısıyım. Bu tekniker arkadaş il müdürü olarak atanabilecek yeterliliği var mıdır ki vekaleten atanır? Bu tekniker’in kardeşinin bir dönem bir siyasi partide İl başkanı olarak görev yaptığı ve onun bağlantıları ile aynı siyasi partinin mevcut il başkanının referansı ile atandığı doğrumudur? İşte bu soruları sormadan beni bir türlü uyku tutmuyor. Umarım hepiniz gece başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyorsunuzdur.

Bu yazı toplam 1327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR