Hasan Telli

Hasan Telli

Meşguliyet Veren Sorular

Meşguliyet Veren Sorular

O kadar çok soru birikiyor ki neredeyse gündemin merkezinde kalarak tüm soruları tek tek yazı konusu haline getirsem günler yetmeyecek gibi duruyor. Bizde biriken soruları toparlayıp hepsini de tek yazıda muhataplarına sormak pek da kolay olmuyor. Soruları sordukça daha cevaplarını alamadan yeni sorular birikiyor ve artarak devam ediyor. Soruları sormadan da geçemiyorum zira benimde akşamları başımı yastığa koyduğumda uyuyabilmem lazım. Bildiklerimizi yada gördüklerimizi sizlere aktarmakla görevliyiz. Sormalı sorgulamalıyız ki gerçeği herkes öğrensin.

***

SORU 1 – 2014 yılında büyükşehir olmamızın ardından kurulan MUSKİ yaptığı yatırımlar ve gösterdiği hizmet kalitesi ile dikkat çekerken, birde su akmayan evlere gönderdiği faturalarla gündeme gelmişti. O dönemde şubat 2015 tarihinde “Muğla'nın Marmaris ilçesinde yüz yıldan bu yana taşıma su ile hayatlarını sürdüren Taşlıca Mahallesi sakinleri, evlerine gönderilen su faturasıyla şok oldu.” Spotu ile haber gazetelerde yer almıştı. Taşlıca köylüleri, DSİ ve büyükşehir belediyesinin sondaj vurarak “Burada su yok” dediği bölgeden kendi imkanlarıyla su çıkardı. Köylüler, 130 metreden çıkardıkları suyun başında davul zurna çaldı. Çıkarılan suyun köyün sorununu çözmeyeceğini kaydeden köylüler, “Kısmen de olsa derdimize çare olacak. Burada daha fazla su olduğuna inanıyoruz ve çıkarmak için çalışacağız” dediler. Sanırım MUSKİ bundan sonra su bulamadığı yerde birde Taşlıca köylülerine danışacak.

***

SORU 2 – Turizmi 12 aya yaymak eskiden bu yana tüm yöneticilerin hayali ve en büyük projeleri. Mesleğe başladığım 1990’lı yıllardan bu yana kim yönetici olsa hepsinin projesi turizmi 12 aya yayma. 1992’de turizm üç ayla sınırlı idi. Şimdilerde ise 4 ay gibi bir sezonda. Geçtiğimiz hafta Dalyan’da düzenlenen yüzme açık yüzme yarışlarında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, “Karya yürüyüş yolu 12 ay kullanılabilecek bir yol oldu. Ortaca’da yapılan etkinlikler ile de turizmi bir 6 ay daha uzatmayı başardığımızı düşünüyorum. Odamızın ve yönetim kurulu üyelerinin organizasyonda büyük gayreti ve emekleri var. Hepsine çok teşekkür ediyorum” Sayın başkan Karya yolunun yıllık ziyaretçisi ne kadardır? Başkan Kanakuş’un Ortaca’da yapılan yüzme yarışları bölgenin bir hafta doluluk yaşamasına sağladı. Bir haftayı iki ay gibi nasıl görebildiğini merak ediyorum.

***

SORU 3 – 21 Mayıs tarihinde yapılacak AK Parti Olağan Üstü Genel Kurulu sonrasında genel merkez ve teşkilatlarda değişimlerin yaşanacağı artık yüksek sesle söylenir oldu. Bu değişimin nasıl olacağı konusunda herkesin kendine göre belli tahminleri var ancak benim dikkatimi çeken ise farklı. 16 Nisan tarihinde yapılan referandum sonrası sadece yazılı bir açıklama ile referandumda oy verenlere teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’den o günden bu yana hiç ses çıkmadı. Sadece teşkilat içi toplantılarla gündem değerlendiren Kadem Mete’yi Muğla arastasında, Yatağan pazarında, Milas’ta esnaf lokantasında, Ula’da kavak altında çay içerken gören var mı? Eğer gördüyseniz bana da haber verin.

Bu yazı toplam 1785 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR