Hasan Telli

Hasan Telli

Karakuş Mu?

Karakuş Mu?

31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilerin Muğla Büyükşehir adayları hala netleşmezken gözler siyasetin içinde ama kenarda kalmış isimleri çevrildi. Bunlardan biri de önceki MUTSO Başkanı Bülent Karakuş. Herkes ilk AK Parti MYK üyeliği döneminde kendisini büyükşehir adaylığı için hazırlandığının üzerine yorum yaparken erken gelen Genel seçimle kendisi milletvekili aday adayı olmuştu. Milletvekilliği adaylığı Karakuş için bir sonraki adım olarak bekleniyordu gelen erken seçim tüm adımları karıştırdı.

***

Adımların zarafet içinde sürdüğü bir dans gibi siyaset şu sıralar. Sanki şu sıralar siyasetçiler vals yapar gibiler. Erkekle kadını zarif bir şekilde bir araya getiren ve görsel bir şölen sunan bu dans düşündüğünüzden daha kolay. Bu dans çeşidi genel olarak erkek ve kadının belirlenmiş merkez bir nokta etrafından dans ederek dönmesiyle gerçekleşir. ¾’lük adımlarla yapılan bu dans oldukça keyifli olmasının yanı sıra Türkiye’de de son zamanlarda, özellikle siyasette oldukça popüler hale geldi. Ancak Karakuş’un dansı bu sıralar siyasetle değil Muğla’da yeni bir hizmetle.

***

Gelişen teknoloji ve değişen tohum yapıları ile son dönemde sıkça görülmeye başlayan glüten alerjisi ve buna bağlı olarak çölyak hatalığı Muğla’da da fazlasıyla görülmeye başladı. Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyettir. Bu diyeti uygulayabilmek için glüten içermeyen ürünlerin kullanılarak hamur işi mamullerin bunlardan üretilerek tüketilmesi gerekiyor. Epeyce zamandır bulunması zor olan bu ürünler için internet ve telefon başında çokça mesai harcadığımdan önemini biliyorum. Bülent Karakuş yeni hizmete açtığı Moğla Fırın Cafe ile çölyak hastalarının arayışını bitirdi. Kendi aile bireyleri ile birlikte kurduğu işletmede gıda mühendisi kontrolünde üretimi yapılan glütensiz ürünler ile Muğla damak tadını yansıtan hamur işi ürünlerin hazırlanıp servise ve satışa sunulduğu Moğla Fırın Cafe ile Karakuş vals yapmak yerine Muğla’ya hizmet etmeye devam ediyor.

***

MUTSO başkanlığı döneminde olmaz denilen projelere başlayarak hayata geçiren Bülent Karakuş şimdilerde salonlarda vals yapmak yerine sahada dizlerine yere vura vura zeybek oynuyor. Yaşadığı şehre hizmet etmek için koltuğa ihtiyaç duymayan tüm efelere…

Eğilmez başın gibi,

Gökler bulutlu efem.

Dağlar yoldaşın gibi,

Oyna yansın cepkenin,

Yansın güneşten tenin,

Gün senin, şenlik senin, efem…

Bu yazı toplam 1164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR