CANAN BAYKIZ

CANAN BAYKIZ

Merhem Değilsen Yaralarımızdan  Uzak Dur!

Merhem Değilsen Yaralarımızdan  Uzak Dur!

“Türkiye Tek Yürek” televizyon programı ardından sosyal medya hesaplarım üzerinden “Dün gece ile ilgili söyleyecek çok şey sorulacak çok soru var. Ancak; harçlıklarını paylaşan evlatlarımız, tüm mal varlığını paylaşan çiftçimiz, evde yaptığı mantıyı, kendi emeğiyle diktiği battaniyeyi, ördüğü kazağı satarak parasını bağışlayan ev hanımlarımız, can siperane bizi korurken kazandığı parayı bağışlayan emniyet güçlerimiz,  umre-kurban paralarını bağışlayan büyüklerimiz varken onları kırmamak adına yazmayacağım.

Sadece şunu öğrenmek istiyorum:

Gelir kalemlerine izleyerek şahitlik ettiğimiz bu birikimin nereye ve nasıl harcandığını gösteren gider kalemlerini de takip edebilecek miyiz ? Aynı zamanı televizyon karşısında harcamaya biz hazırız! TV kanalları; siz buna da ev sahipliği yapabilecek misiniz?” diye sordum. Nedense yanıtlar ve geri dönüşler ağırlıklı olarak özel mesajlar ile iletildi. Burada ifşa etmeyeceğim pek tabii ki ancak gördüğüm şu, hepimizin anlam vermekte zorlandığı bağışlar ve açıklamalar olmuş. Birçok  vatandaş inşallah yerine ulaşır duasıyla birlikte bağışını yapmış.

BUNA RAĞMEN

Yardımlaşmada Dünya Rekoru Kırdık!

Sayın Yetkililerden ricamız;

Yardımı kendi cebinizden yapıyor gibi kestiğiniz ahkamlardan, arkanızda enkaz varken verdiğiniz güler yüzlü pozlardan, kameranın karşında bile çekinmediğiniz yer kapma yarışınızdan gönlümüz yoruldu!

Yereldeki Siyasi Aktörlere Uyarı:

Taziye ziyaretlerinizin artık bir haber değeri yoktur; yapılması gerekendir!

Reklam çalışmalarınızı azaltın!

Koordinasyon çalışmalarınız ve bundan sonra izleyeceğiniz yoldan haber verin! Yapılan 10 Bin TL 'lik yardımlara ulaşımı hızlandırın! Muğla'ya taşınan depremzedelerin çözüm bekleyen sorunlarından biri bu konu mesela...

Yanıtsız birçok soruları var gelen misafirlerin.KYK yurtlarına, misafir edildikleri otellere ilgili bakanlıkların  danışma masaları kurulması için ön ayak olabilirsiniz.  Diğer illere de yardımcı olacak örnek çalışmalarınızı görelim manşetlerde! Her şeyi Ankara'dan beklemektense elinizi taşın altında görelim, bugün bize yarın size diyorum.

Anlatabiliyor muyum?

Vicdan çok değerli bir mücevherdir. Lütfen yüreğinize takın onu ! O herkese çok yakışır emin olun!

Haydi selametle…

Bu yazı toplam 1225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
CANAN BAYKIZ Arşivi
SON YAZILAR