SİNEM BARUT

SİNEM BARUT

ACININ TARİFİ YOK!

ACININ TARİFİ YOK!

06.02.2023 tarihinde, saat 04.17’den bu yana ve bundan sonrasına gerçekten acının tarifi yok! İzledik gördük. Peki her şey izlediklerimiz mi sadece? Değil. Haberlerde gördüklerimiz bile derinden etkiledi bizleri. Bi umuttur yaşamak dedik tek yürek olduk, bir olduk. Dünya yardımlara tanık olduk. Ülkeleri sevdik bir olduk. Savaş bitti, biz olduk. Bir olduk! Türkiye bu zamalarda asrın felaketini yaşarken teşekkürler Türkiye vatandaşı, teşekkürler dünya ülkeleri. Çok izledik bir can kurtulduğunda mutluluğu, bir can kurtulamazken mutsuzluğu. Ama hep bir ümit derken enkazdan saatler sonra çıkan o çocukların kurduğu cümlelerle hep bir umut, hep bir çaba olduk. Sigarasıyla çıkan amca, serum yap la diyen abiyle daha çok güçlendik. Canla başla madencilerimiz, itfaiyecilerimiz, sağlık çalışanlarımız, gazetecilerimiz, spikerlerimiz, o karlı havada iş makinası ve yardım tırlarını olabildiğince hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışan şöförlerimiz

gönüllü vatandaşlarımız ve daha bir çok sayamadığım meslek grupları insanlar. En önemlisi de kedilerimiz köpeklerimiz. Kimi depremzede kedisinin onu ısıttığını ve öylelikle ayakta olduğunu söyledi. Bir küçük siyah köpeğimiz karla kapanan yollarda köylere yardım götürmeye çalışan off-roadcılarımıza önlerinden koşarak köye ulaştırdı. Ve daha sayısızca hayvanın yardımlarınıda görmezden gelemeyiz.

Meksika’dan gelen arama-kurtarma ekibinin eğitimli köpeği Preteo, arama kurtarma çalışmaları sırasında üzerine enkaz çökmesi sonucu hayatını kaybetti.Meksika Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ”Yol arkadaşımız Proteo’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizin aranması ve kurtarılmasında Meksika ekibinin bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz.” dedi.

Türk halkı olarak sana minnettarız preteo.

Gelin sizinle gözlemlediğimiz bir kaç olaydan bahsedeyim. Afad ve diğer resmi arama kurtarma ekipleri hazırlıksız yakalandıkları için hızlı bir şekilde sahaya inemediler. Muhalif siyasal partiler, belediye başkanları ve gönüllü kuruluşlar yardım için seferber oldular. Dünyanın çeşitli ülkelerinden malzeme, para ve arama kurtarma ekipleri geldi. Depremin ikinci gününde enkaz altındakilerin yardım istemek için kullandıkları en önemli kanal olan Twitter, 9.5 saat kısıtlandı ve yardım çabaları bu nedenle ciddi biçimde engellendi. İktidar 9 Şubat günü üç ay süreyle on ilimizde Olağanüstü Hal ilan etti. Deprem bölgelerinde yağma ve soygun haberleri gelmeye başladı, TELE 1 ekibi otomobil içinde uyurken kameraları çalındı; salgın hastalıklardan korkuluyor. Deprem bölgelerindeki iletişim, ısınma, barınma, tuvalet sorunları ve çadır eksikliği hâlâ devam ediyor; hâlâ ulaşılamayan köyler var. Madencilerimiz, bu kez kömür için değil ömür için geldik dediler. Farklı ülkelerdeki minik çocuklardan çok güzel destek mesajları geldi. O minicik sandığımız yürekleri ne kadar da büyükmüş meğer.

Ölenlere rahmet, kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.

Türkiye bu felaketin yaralarını saracak kadar büyük bir ülke ve yardımsever bir toplumdur.

 

 ‘’ Bir ulus. Sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’’ Mustafa Kemal ATATÜRK.

Bu yazı toplam 2096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
SİNEM BARUT Arşivi

JOKER

26 Ocak 2023 Perşembe 11:19
SON YAZILAR