Hasan Telli

Hasan Telli

Muğlaspor 50 Yaşında

Muğlaspor 50 Yaşında

Tarih ders almayanlar için tekerrürden ibarettir. Gazetemizin 24 Aralık 2016 günkü sayısında kaleme aldığım “Söyleyince Suçlu Yazınca Kötü Oluyoruz”başlıklı yazısında Muğlaspor’u ele almış yaşananları birde bizim gözümüzden aktarmıştım. Yıllar Önce dönemin Yeni Asır Spor Muhabiri Muzaffer Deniz’in yaşadıklarını ve ardından da kongre sonrası Muğlaspor da bizim yaşadıklarımızı anlatmıştım. Şimdi biraz hafızayı zorlama ve hatırlama zamanı.

***

“Yıllar geçer Muğlaspor profesyonel ligden amatöre düşer altı yıl aradan sonra bir güçle tekrar 3. Lige yükselir. Kulüp kongreye gider başkan aday olma taraftarı değildir ancak tekrar aday olur ve seçilir. Kongrede sözler verilir. Ardından haziran ayında bir hoca ile anlaşılır anlaşmanın ardından bir yazı kaleme alıyoruz bu hoca bahsedildiği kadar başarılı değil Muğlaspor için yararlı olacağını düşünmüyorum diyorum. Hiç vakit kaybetmeden Muğlaspor’dan telefonlar geliyor ve alıştığımız şekli ile “Sen Muğlaspor’a zarar veriyorsun. Sen Muğlalı değimlisin?” ardından sineye çekiyoruz ve susuyoruz. Zaman geçiyor hoca ile yollarını ayırıyor Muğlaspor yine bir yazı yazıyor ve biz söylemiştik diyoruz aynı tepkileri tekrar alıyoruz. Sonrasında başka bir hoca ile anlaşılıyor. Öncesinde Bodrumspor’u şampiyon yapan ve sezon başında Sakaryaspor’a giden oradan da ayrıldıktan sonra Muğlaspor’un teklifini kabul ederek gelen. Sportif başarı beklerken ligin ilk yarısı sona erdi 17 takımlı ligde 19 puanla 12. Sırada bitiriyoruz. Kan kaybı ikinci yarıda da devam ederse vay halimize.”  Neyse ki korkulan olmadı Muğlaspor ligde kalmayı başardı. Devre arasında yapılan 11 transferle 600 bin lira harcanarak ligde kalındı. Gerçekten Futbol kaç kişi ile oynanıyordu? Madem 11 futbolcu değişecekti neden sezon başında bu yapılmadı? Birde çirkin iddialar vardı. “Bu süreçte Muğlaspor’un gelir kalemlerini arttırmak için ihalelere giriliyor ancak teklif verdikten sonra çekiliyor iddiaları var. Hala bu iddialara Muğlaspor yönetiminden net bir açıklama gelmedi. İçime kurt düşüren de bu. Sezonu kaçıncı sırada kaç puanla bitiririz kestiremiyorum. Bakınca eksikler ortada ama henüz alınmış bir tedbir de görünmüyor. Kötü gidişatta hoca değişiyor, yeni futbolcular aranıyor ama yönetim yerinde. Alınacak tedbirler zamanında alınmazsa geç kalınacak gibi.”

***

Sportif ve kalıcı başarılar için bunun bir ötesine geçmek ve sağlıklı bir yapı kurmak zorundayız. Kulübü var eden tüzüğün yanında Muğlaspor’un prensiplerine dayalı çalışma programını da belirleyerek kendi modelini yaratmasını sağlamak durumundayız. “Parası olan yönetime gelir” mantığı ile hareket etmek büyük bir bağımlılığı beraberinde getirir. Kulübün para verene teslim edilmesinin ciddi sıkıntıları vardır. Yıl 2017 Muğlaspor 50 yaşında ama bunu bile kullanamayan bir sinerji oluşturamayan bir yönetim görev yaptı. Böyle tarihler şehirle kulübün hatta ülke genelinde yaşayan Muğlalırla bütünleşme zamanlarıdır. Doğru yönetilir ve doğru organize edilirse birliktelik yakalanır ve oluşan sinerji ile ne kaynak sorunu kalır nede sportif başarı sorun olur. Kalıcı kaynak yaratmak için atılacak ilk adımları organize etmek içinde önemli bir dönemeci kaçırmayalım.

Gelelim kıssadan hisse kısmına. Önce parmak kangren olur, kesmezsen el ardında da kol. Eğer zamanında bunları yapmazsan tüm vücudu sarar ve kurtuluş olmaz. Sorun küçükken çözmek en mantıklı olanı. Atalarımız boş yere söylememiş, “At binenin kılıç kuşananın.”

Bu yazı toplam 816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR