Hasan Telli

Hasan Telli

MUSKİ “Bakım var Yerseniz!”

MUSKİ “Bakım var Yerseniz!”

Her insanın yaşaması için gereken temel gıda maddeleri vardır. Su soluduğumuz hava kadar gerekli ve aynı zamanda yaşamın kaynağı. Su, canlılığın sürdürülebilmesi için gerekli temel besin maddelerinden en önemlisi. Suyu bu kadar önemli yapan neden nedir acaba?  Bu soruya verilecek çok fazla cevap seçeneği var bu nedenle kısa ve genel bir cevap vereceğim su yaşam için temel kaynaktır çünkü vücutta yer alan tüm organlar düzenli olarak çalışıp işlevlerini yerine getirmek için suya gereksinim duyarlar. Bu nedenle bir insan bir kaç günden fazla susuz yaşama imkanı bulamaz. Bu güne kadar susuz En Fazla 18 Gün Yaşandı! En uzun yaşam sadece 18 günden ibarettir. Bunları baz alarak MUSKİ’de sloganını “Su Hayattır” belirlemişti. Ancak nedense son dönemde Muğla’da hayat sık sık kesintiye uğruyor. Önceki gün Menteşe ilçesinde yaşanan planlı dokuz saatlik su kesintisi hayatı durma noktasına getirdi. Vatandaşların sokakta kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde hep su üzerineydi.

***

Sosyal medyada kendi  hesabımdan yaşanan su kesintisi için farklı üç paylaşım yaptım. İlkinde, “Aklıma Levent Kırca'nın hayat verdiği skeç İSKİ geliyor. Sebepsiz değil sanırım MUSKİ” diyerek eski İSKİ dönemlerinde İstanbul’da yaşananların neredeyse Muğla’da da yaşanmaya başlayacağına dikkat çekmek istedim ki zaten herkesin dikkati bunun üzerindeymiş. Av. Erdem Yeter hem kendi hesabından hem de benim paylaşımımım altına “Hazin bir MUSKİ Hikayesi” başlıklı bir şiir kaleme almış. Hani derler ya aç tavuk darı ambarını delermiş susuz Muğlalı da şair bile oluyor. Bu şiirin argo kısımlarını sansürleyerek sizlerle paylaşmak istedim.

Hazin Bir MUSKi Hikayesi...

Sabah oldu girdim duşa,

Su akmadı çeşmeyi açtım boşa,

MUSKİ nerde bu su acaba,

Kaldım çırılçıplak aynayla baş başa.

Merdivenlide var bir terfi istasyonu,

Arızalanıyor sık sık yıl boyu,

Yapamayacaksanız söyleyin biz yapalım,

Red Kit’tir vahşi batının en hızlı kovboyu.

Sular kesildi sevişenler …………….. kaldı,

Tuvaleti gelenleri kokudan bir dert aldı,

Nereye ………………  şimdi bu insanlar,

Çoğu dayanamadı altına saldı

Var bir beceriksiz kurum adı MUSKİ,

Sular bazen var genelde yok ki,

Levent Kırca yıllarca dedi İSKİ,

O İSKİ’den daha beteri var o da MUSKİ

Erdem Yeter/Ortaya Karışık Şiirler/20.06.2017

***

Sanırım şiirin içinde geçen noktalı yerleri herkes istediği gibi doldurabilir. Gerçi doldurulacak kelime sayısı pek de fazla olmayınca anlam bütünlüğünde değişim de olmuyor. MUSKİ ile ilgili son paylaşımımda 12 Haziran ve 9 Haziran günü yayınlanan mesajları paylaşarak sordum. “#Menteşe İlçemizi besleyen Bahçeyaka- Merdivenli terfi istasyonları arasında yapılacak olan içme suyu hatlarındaki bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın (13.06.2017) 08:00-17:00 saatleri arasında merkez mahallelere su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın gerekli önlemleri almaları rica olunur.” “#Menteşe İlçemizin Bahçeyaka-Merdivenli terfi istasyonu arasında yapılacak olan hat bakım onarım çalışması nedeniyle 20.06.2017 tarihinde 08:00-17:00 saatleri arasında merkez mahallelere su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın gerekli önlemleri almaları rica olunur.”  Bu iki metin arasında sadece tarih farkı var. Bu irsale hattı nasıl bir hat ise yedi günde bir bakıma giriyor. Müneccim olmaya gerek yok 27 haziran bayram tatili 28 Haziran’da yine uzun süreli kesintiye hazır olun zira bu irsale hattı yaz boyunca sık sık bakıma alınacak yerseniz……

Bu yazı toplam 1238 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR