Elvan Göçer

Elvan Göçer

Yer Yüzü Cenneti Marmaris’iz Biz

Yer Yüzü Cenneti Marmaris’iz Biz

Denizden sadece on metre yüksekliği  olan  şirin mi şirin Akdeniz’in incisiyiz biz.

Batımızda Datça Yarımadası ve Kerme Körfezi,  kuzeyimizde de Ula, doğumuzda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri ile güneyinde Akdeniz ile çevrili Cennet Köşesiyiz biz.  Rodos ‘ a komşu, Doğuya Güneydoğuya gurbetiz biz.

Yazları kavuran sıcağa rağmen kış gelince ise Rize’den sonra en çok gökyüzünün ağladığı bölgeyiz biz.

Yunan ve Ege Adalarına geçilen en önemli köprüyüz biz. Kıyılarının güzelliği ile Avrupa’nın, dünyanın başını döndüren üvey annenin en çekici güzel kızlarından biriyiz biz.

Sedir Adası,  Kleopatra Plajı, İncekum Plajı, İçmeler Plajı, Turunç Koyu, Amos Koyu, Kumlu bük Plajı, Çiftlik Koyu, Orhaniye,  Kız kumu Plajı bir o kadar büyüleyici, baş döndüren Yalancı Boğaz kadar gerçektir güzelliğimiz bizim.

Physkos, Amos, Bybassos, Kastabos, Syrna, Larymna, Thyssanos, Phoenix,  Loryma, Kasara, Kedrai, Euthena ve Amnistos gibi tarih kokarız Asartepe'den kuş bakışı bakarken geçmişimize.

Yeri gelir Marmaris’ten Selimiye’ye uzanan berrak cam gibi koylarda mola verilen Mavi Yolculuk gibi sakin sessiz oluruz,  yeri gelir Değirmenyanı’ndan  Bördübet’e toz duman içinde üstü açık araçlarla güneşin kavuran yaz sıcağında araçtan araca yapılan su savaşları araşında yapılan safari gibi hırçın ve ele avuca sığmayan çocuklar gibi yaramaz oluruz.

An gelir Taşlıca’ya giderken bakınca yüksek tepelerden uçsuz bucaksız görünür dünya, an gelir Sarıana’nın başucunda dua ederken o kadar küçük ve yalan gelir ki kendinle çelişirsin.

Bazen Bozburun sahil kasabasında küçük bir işletmede balık ekmek yerken süt dökmüş kedi gibi sakinliğine hayran kalırken kentin,  bazen şehrin göbeğinde barlar sokağında gecenin hızına yetişmekte zorlanırsın.

Muğla’dan Datça’ya sürekli gelip gidenlerin hele hele yazın yoğun sıcakta trafiğinden kaçmak için Karacasöğüt yolunu kullanıp Yeşilbelde’den geçerken doğanın, yeşilliğin Okluk Koyu’nun güzelliğine aşık olunan memlekettir Marmaris’imiz.

Dünya Liderleri arasında tek lider, mazlumların umudu,  kimsesizlerin kimi ülkemin Cumhurbaşkanı’nı misafir eden,  15 Temmuz’da tek vücut olan insanların hainlerin karşısında dimdik durduğu, liderine sahip çıkan Gazi Marmaris’iz biz. O hain darbe girişimi sonucu Şehit olan Mehmet Çetin ile Nedip

Cengiz Eker’iz biz.

Taşlıca'nın su sıkıntısından bunalan halkın tam tersine dışardan günü birlik gelen misafirlerin organikliği doğallığı ile büyülendiği cennetin bir köşesi gibiyiz biz.  Yöre halkının ürettiği incir ve bademi ilk defa tadına bakmış gibi alınan tadı hissettiren ender, bereketli topraklardandır bizim memleketimiz.

“Ne olursan ol, kim olursan ol “ deyip her kesime, her memleketliye kucak açan gönlü bol, samimi, içten insanların yaşadığı memleketiz biz.

Bu yazı toplam 1533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR