Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

ZAFERİN 97. YILI

ZAFERİN 97. YILI

Bugün 30 Ağustos 2019.  Zafer Bayramı ülkemizde 97. kez kutlanıyor. Türk Milletinin Zaferinin 97. Yılı. Büyük Taarruz sonrasında elde edilen Zaferin Bayramı.. 26 Ağustos’ta başlayan ve beş gün beş gece süren taarruz Türk Ordusunun başarısı ile sonuçlanmıştı.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ağustos 1922 sabahı verdiği taarruz emri, Türkiye'nin özgürlük öncesi attığı son adımdı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Komutanlığında yürütülen Büyük Taarruz’un diğer adı da “Başkomutanlık Meydan Muharebesi”dir.  Dünya Tarihi’nin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk 2 yıl sonra 30 Ağustos 1924'te, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın temel atma töreninde şu konuşmayı yapmıştır; ''Afyonkarahisar-Dumlupınar Meydan Savaşı ve onun son parçası olan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbellidir ki yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır. Türk ulusu burada kazandığı zaferle, açığa vurduğu gücü ve istemiyle, bu belli gerçeği bir kere daha tarihin bağrına çelik kalemle koymuş bulunuyor.''

Canla başla kazanılan bu zafer de, ülkemizin şuan ki refahına kavuşmasını sağlayan tüm Türk Ordusuna, şehitlerine teşekkürü borç biliriz. Ülkenin birlik ve beraberliği, özgürlüğü için savaşmış canını ortaya koymuş hiç kimseyi unutmama bilincine sahip olmalı ve bulunduğumuz toprakların değerini bilmeliyiz.

Geçmişimizi bilip ona sahip olursak ülkemizin değerini daha çok anlayacağımızı düşünüyorum. Böylesi özel bir günde birlik ve beraberlik içinde olunması gerekli. Aslında her günü öyle geçirmeliyiz. Geçirdiğimiz her özgür günü onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. Yılı  Kutlu Olsun.

Bu yazı toplam 1311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR