Hasan Telli

Hasan Telli

Devamı Gelecek Gibi!

Devamı Gelecek Gibi!

Gazetemizin 02 Şubat nüshasında yayınlanan yazımı şu satırlarla bitirmiştim. “10 Şubat tarihinde yapılacak kongre öncesi bu ilk ve son yazım olacak. Zira biz gazetecilerin yazdıklarını beğenenler olduğu kadar beğenmeyenler de var. Başka bir değişle kendi çıkar ve menfaatlerine ters düştüğü için savaş açılan ve hatta terörist muamelesi yapanlar bile var.” demiştim. Kongre sürecinde fikir ve yorumlarımı kendime saklayıp köşeme taşımamıştım. Zira kongrede bir kazanan birde kaybeden olacaktı her ikisi de benim söylediklerimden memnun olmayacaktı.

***

Bizlere belge ve bilgi ulaştırmak için her türlü iletişim araçlarını kullananlar son dönemde eski yollara başvuruyorlar. İmzasız bırakılan mektuplar gibi. Yine bir bilgi notu ve görüşlerini yazan bir okuruk bu kez bilgisayarda yazdığı metni kağıda çıktı almış birde sonra fotokopi ile çoğalmış bir diplomat zarfın içine koyarak arabamın sileceğinin altına bırakmış. Pazartesi akşamı çöp atmak hem de bir sigara içmek bahanesiyle evden çıktım. Çöpü atarken gözüm aracımın camındaki zarfa takıldı. Yine biri tehdit ediyor herhalde diye düşünerek aldım açtım ve okumaya başladım. Yazanları noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyorum sonra yorumlayalım.

***

Çok yakın zamanda ilimizde AK Parti İl Başkanlığı kongre süreci yaşandı. Kongre sürecini takip edenler gayet iyi bilirler ki, mevcut İl Başkanı Sayın Kadem Mete’nin ve AK Parti Genel Merkezinin tüm uğraşlarına rağmen kongrede diğer bir başkan adayı ve yönetim kurulu listesi seçime girdi. Bu listede bulunan arkadaşlarımızın ortak paydası mevcut yönetimin temsiliyet kapasitesini kaybettiği hatta yönetim kurulunda bulunan bazı arkadaşlarımızın FETÖ suç örgütü ile geçmişte kol kola yürümelerinden duyulan rahatsızlıktı. Yeri gelmişken şu tespitimi de bildireyim. Çıkan karşı listede Muğlalı bir başkan adayını fiilen destekleyerek Muğla’da bulunan micro milliyetçilere çok net ve dik bir cevap veren doğum yeri Karadeniz kendileri Muğlalı olan vatandaşlarımızın onurlu duruşu akıllarda iz bıraktı. Gerek kongre süreci, gerekse Sayın Kadem Mete’nin atanma süreci dikkatli incelendiğinde; Kadem Mete – Rize İyidereli, Halim Mete(TOBB Başkan Yardımcısı) Rize İyidereli, Bülent Karakuş Muğlalı. Anlık olarak şeytanın avukatlığını yaparsak, acaba Muğla AK Parti siyasetini TOBB mu dizayn ediyor desek, (Tabi ki bu dizaynda sayın Kadem Mete’nin AK Parti teşkilat başkanı Mustafa Ataş ile yakın dostluğu…! Da etkili olmuştur) acaba yanılmış mı oluruz. Başka ufak bir detay takıldı son günlerde aklıma; Ulusal basında yer aldığından belki sizlerin de dikkatini çekmiştir.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Hububat Yağlı Tohomlar ve Mamuller İhracatçı Birliği Başkanı Zekeriya Mete tutuklandı. Birliğin, Ekonomi bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nın ayrı ayrı yürüttüğü araştırmalar kapsamında, 27 Ocak 2014’te Bank Asya’da hesap açtırarak 3.6 milyon 214 TL ve 5 Mart 2014 tarihinde 3,6 milyon Tl daha yatırdığı belirtildi. Savcılığın yazısında, birliğin alt birimi olan Şekerli Mamuller Tanıtım Grubundan da 3,8 Milyon lirayı 17 Haziran 2014 tarihinde Bank Asya’ya yatırıldığı belirlendi.  Belki tamamen tesadüftür ama Sayın Zekeriya Mete’de Rize İyidereli. Devletimizin yaptığı incelemeler sonucu suç teşkil eden unsunlar 2014 senesi içerisinde yapılmış. Yani 17/25 aralık 2013’ten sonra. Bu tarihi FETÖ suç örgütü ile yapılan mücadelede milat kabul edersek, açıkça görülüyor ki Zekeriya Mete aleni bir şekilde destek vermiş. Devletimizin her kademesinde milat olarak bu tarihi baz alacak olursak eğer, Sayın Kadem Mete’nin (Allah Bağışlasın) oğullarından biri Ankara’daki Turgut Özal Üniversitesi – Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim hayatına devam ediyormuydu…!!! Bu eğitimi ne zaman bitirme kararı aldı…??? İstanbul da geçerli olan milat Muğla ya gelince neden göz ardı ediliyor…”

***

Gelelim kıssadan hisseye. Kongre süreci bitti, İl başkanı ve yönetimi geçtiğimiz günlerde mazbatalarını aldılar. Ancak mazbata alımı için bir tören yapılmaması dikkat çekici. Şimdi 1 nisan tarihinde MUTSO seçimi var Rize – İyidereliler Muğlalı Bülent Karakuş’un karşısına yine bir Rize İyidereli çıkarırmı bilinmez ama çıkarırlarsa benim için sürpriz olmayacak. Zira Muğla’da siyasetten ticarete her yerde söz sahibi olmak için verilen yüksek çabayı hepimiz görüyoruz.

Bu yazı toplam 4504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR