Hasan Telli

Hasan Telli

Kafamı Kurcalayanlar

Kafamı Kurcalayanlar

Şu sıralar her yerde at izi it izine karıştı. Kiminle selamlaşsanız kiminle sohbet etseniz acaba? Sorusu akıllardan hiç çıkmıyor. Herkese şüphe ile bakar duruma geldik. Acaba bu müdür demi tahkiye yapıyor buda mı FETÖ bağlantılı diyerek düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Ardı ardına gelen bilgiler ve belgeler ise tüm meslektaşlarım gibi beni de dehşete düşürüyor. Bitmeyen seri olma yolunda demiştim kafamı kurcalayan sorular için öylede oluyor. Biriken soruları soruyor ama bir türlü cevap alamıyoruz. Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

***

İlk olarak 15 Ağustos 2017 tarihinde sorduğumuz bir soru ile başlayalım. Geçen onca zamana rağmen be cevap aldık nede bir gelişme oldu.

SORU 1 - Bir devlet dairesinde müdür olan bir arkadaş devletin verdiği makam aracını kendi keyfi eylemek için kullanmaya başlamış. Devlet sana o araçları özel işlerinde kullanasın diye mi verdi? 22 Temmuz 2017 saat 20.00 de Sayın Başbakan Binali Yıldırım ilimizden ayrıldıktan sonra sivil arkadaşlarınla çakarlar ve tepe lambaların yanık vaziyette Marmaris’e eğlenmeye git diye mi verildi? Aracın Marmaris’e giriş 22:10 peki çıkışı saat kaçta?  Devletin arabasını alkol alarak kullanmak sana serbestte vatandaşa yasak mı? Devlet sana silahı berber arkadaşlarını atış alanına gidip atış yaptırasın diye mi verdi? Spor yapmak iyidir de mesai saati dışında spora giderken devletin makamına tahsis ettiği makam aracı ve şoförünle gitmek oluyor mu? Ben bu soruları sorduğumdan bu yana epeyce süre geçti ancak bunun hakkında bir soruşturma yada araştırma yapıldı mı? Sanıyorum yapılmadı. Yapılmama sebebini ise sadece merak etmekle kalıyoruz.

***

SORU 2 – “AK Parti’de 21 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilecek milletvekili aday listesini belirlemek için temayül sonrası, sayısı 7 bini aşan milletvekili aday adayına yönelik başlatılan mülakatlar sonrasında önemli bir gelişme yaşandı. Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletvekili aday listesini belirleme işini komisyon üyeleri Mustafa Ataş ve Hayati Yazıcı’dan aldığı belirtiliyor. Erdoğan’ın, Ak Parti Genel Başkan yardımcılarına sinirlendiği ve listeyi Beştepe’deki farklı bir ekiple birlikte oluşturacağı ifade ediliyor.” Peki, bunu haber yapanlara hatta kendisine ait sosyal medya hesabında paylaşan siyaset bilimci Ömer Turan’a  “#yalancısınızfitneciler” diyenleri anlayamıyorum. Bu güne kadar sosyal medyada ne paylaştığımı nede yorumlarını hiç silmeyen biri olarak yapılan bir yorumun sahibi tarafından dakikalar içinde neden ve nasıl silindiğini anlamakta zorluk çekiyorum. Sözü ile özü farklı olanların siyaset yapmaktaki ısrarları nedendir acaba nereleri imara açtırıp kendilerine yeni rant kapıları sağlayacaklar diye merak ediyorum.

***

SORU 3 -  Bu günkü yazımızın son sorusu da bizim meslek örgütlerimize. Muğla il genelinde üç farklı gazeteciler cemiyeti var. Kuruluş sıralarına göre Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Fethiye Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti. Bu üç cemiyet bünyesinde de meslektaşlarımız görev yapmaya devam ediyor. Bu cemiyetlerin yönetimlerinde görev yapan arkadaşlar ve başkanlar ne zaman bir masa etrafında toplanarak bölünmüşlüğün değil bir olmanın daha önemli oluğunu fark edeceklerde biz gazeteciler tek çatı altında birleşeceğiz merak ediyorum. Her yerde olduğu gibi acaba bizim cemiyetlerinde koltukları çok mu rahat kalkası gelmiyor arkadaşların!

Bu yazı toplam 2163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR