Hasan Telli

Hasan Telli

Kod Adı: Demokrasi

Kod Adı: Demokrasi

Üzerinden tam bir yıl geçti kimilerine göre kalkışma kimilerine göre darbe bana göre ise sadece bastırılmış bir isyandır. Bir dönem yeni çeri ocağında çıkan ve bastırılan isyanlar gibi. Tam bir yıl önce yaşananları şöyle özetlemiştim.

“15 Temmuz isyanının darbe ile sonuçlanamamasının ardından oynamak istenen oyunda ikinci perdede neler olacağı fuayede konuşulmaya devam ediyor. Her bir köşede, her kahvede, her parkta, her altın gününde tek konu oyunun ikinci perdesi. Kimilerine göre oyunu hazırlayan iç güçler kimilerine göre dış güçler. Çoğu zaman yayın politikasında bile birbirine zıt olan medya kuruluşları bile oynanan oyunun kurucusu konusunda ortak noktada buluşuyor. Neredeyse bütün medya kuruluşları bu darbe girişimi isyanın dış kaynaklı olduğu konusunda yayınlar yapıyor. Devlet içine çöreklenmiş FETÖ/PYD ayıklanmaya çalışırken ardı ardına açığa almalar ve göz altıları başladı. Kısa sürede bu kadar insanı nasıl tespit ettiniz nasıl incelediniz soruları sorulurken cevap gecikmedi. Zaten biliniyorlardı ancak silahlı bir terör örgütü olduğu netleşmediği için uzantılarına yada sempatizanlarına dokunulmuyordu. Artık, FETÖ/PYD, PKK ve IŞID aynı kefede.”

***

Şimdi gelelim ikinci perdeye. İkinci perdede neler olacak hedeflerine dış güçler nasıl ulaşacak.  FBI eski çevirmeni Sibel Edmonds, internet ortamında katıldığı bir söyleşide, 15 Temmuz darbe girişiminin, FBI-Gülen işbirliğiyle hazırlanmış bir darbe provası olduğunu söyledi. Sadece söylemekle de kalmadı yaşananların derinlemesine analizlerini yaparak ikinci perde için de komplo teorilerini açıkladı. Çokta boş verilecek teoriler değil. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin iyi planlanmış darbeler kapsamında gözükmediğini belirten Edmonds, “Bana göre, bu Gülen’in piyon olarak kullanıldığı, CIA-NATO destekli bir darbe provasıdır. Yani sadece bir ısınma egzersizidir. Erdoğan’a karşı olan hakiki darbe yolda. Muhtemeldir ki, 15 Temmuz’da yaşananlar insanların darbeye karşı çıkıp çıkmayacağını görmek için bir denemeydi” dedi. Darbe girişiminin başarısız olması sonrasında, Gladyo B planı dahilinde, FETO lideri Gülen’in hala emniyette ve orduda bulunan destekçileriyle asıl gelecek darbede önemli rol oynayacaklarını belirtti. Beklenen gerçek darbenin nasıl vuku bulacağı konusunda öngörüde bulunan Sibel Edmonds, Türkiye’de İncirlik ve NATO üslerinde nükleer silah başlıklarının bulunduğunu, bunların bir şekilde İşid’e aktarılabileceğini ve sonrasında Türkiye’yi kurtarma adına darbeye zemin oluşturulabileceğini iddia etti. Edmonds, FETO liderinin iadesiyle alakalı da, ABD’nin Gülen’i vermemek için ipe un serip, bürokratik nedenlerle işlemleri uzatarak ölmesini bekleyeceğini söyledi.

***

Başka bir değişle ABD NATO destekli Türkiye’ye demokrasi getiriyorum harekatı planlıyor. 1980’li yıllarda Libya, ardından körfez krizi sonrası Irak, Afganistan’a olduğu gibi Türkiye’ye de Demokrasi getiriyoruz naraları atarak jeopolitik olarak önemli bir yere sahip, yer altı kaynakları olarak zengin olan ülkemizi modern sömürge haline getirmeyi amaçlıyor. Oyunun ikinci perdesi daha tehlikeli ve daha karmaşık. Bu süreçte birlik olmak gereken önlemleri birlikte almak önemli. Meydanlarda 15 ve 16 Temmuzda tutulan demokrasi nöbetlerinde sadece kendi çıkarları ve kendi menfaatleri için oralara giderek bir öz çekim yapıp sosyal medyada paylaşarak kendilerini garantiye almaya çalışanlarla süsleniyor. Demokrasimize kendimiz sahip çıkalım yoksa gün gelir birileri de bize havadan demokrasi harekatı düzenler.

Bu yazı toplam 1016 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR