Hasan Telli

Hasan Telli

Sözünüzün Arkasında Durun!

Sözünüzün Arkasında Durun!

15 Temmuz hain darbe girişimi sarsında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikat düzenlemek için Marmaris’e gelen suikast timinin Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davası devam ediyor. Suikast timinde bulunan 37’si asker üçü firari toplam 47 kişi 6’şer kez ağırlaştırılmış hapis istemiyle yargılanıyor.  Bu duruşmalar devam ederken baştan sona takip eden meslektaşlarımla neredeyse 30 dakikada bir görüşüyorum. İlk günden bu yana yapılan protesto gösterilerini bizzat takip etme şansım oldu. Her serfinde büyük kalabalıklar beklerken toplanan az sayıda protestocuya anlam vermeye çalıştım.

***

Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan yeni duruşma günleri yine ülkenin gündemine oturdu. Perşembe günü yapılan protestoda konuşan AK Parti il başkanı Kadem Mete, “Karar çıkana kadar buradayız” diyordu. Bu sözleri toplananları motive etmek için kullanmış olacak diye düşünüyorum zira o duruşmada kararın çıkması adaletin jet hızıyla tecelli etmesi demekti. Perşembe karar çıkmadı. Perşembe günü yaşanan tişört krizinin ardından Cuma günüde hazırlanan dar ağacına “hain” yazılı tişörtler asılarak protesto devam etti. Duruşmalara hafta sonu ara verildi.

***

Pazartesi çıkacak sayımızı hazırlarken gazeteci arkadaşım Mustafa İnci pazartesi yayınlanacak köşe yazısına başlamış ve neden az sayıda katılımla protestoların olduğunu anlamaya çalışıyordu. Mustafa İnci yazısında , “ Perşembe ve Cuma günü görülen celseler için suikast timini protesto etmek insanlar toplandı. Perşembe günü protesto için gelen kalabalığın sayısını ben diyeyim 100 siz deyin 150 kişi. Ancak bir fazlası yok. Cuma günü görülen duruşmaya protesto için gelenlerin sayısı biraz daha arttı. Hadi ben diyeyim 200 siz deyin 250 kişi. Ancak 251 demez. Bunu niye söylüyorum. Çünkü bu davaya çok duyarsız kalındı… Şimdi sizlerle çok basit bir matematik hesabı yapacağım. Ak Parti il yönetimi 50 kişiden oluşuyor. Birde bunun 50 kişilik yedek listesi var. Bildiğim kadarıyla kadın kolları, gençlik kollarını eklediğimiz zaman 200 kişiyi geçiyor. Menteşe ilçe yönetimi 30 kişiden oluşuyor. 30 kişide yedek liste var. Kadın kolları ve gençlik kolları ile yaklaşık 120 kişi yapıyor. Sadece Ak Parti’nin il ve ilçe yönetimlerinde görevli olan insan sayısı yaklaşık 300 ile 320 kişi arasında değişiyor…”

***

Bu güne kadar yapılan duruşmalarda Bodrum, Milas, Kavaklıdere, Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçe başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini ve belediye meclis üyelerini hep az sayıda gördüm. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günüde duruşmalar devam etti. Ancak bu duruşmaları takip eden protesto için gelip öz çekim yapanlar yoktu. Perşembe günü oraya darağcını hazırlayıp tepki gösterenler karar çıkana kadar buradayız ayrılmıyoruz diyenler nerelerde. Şimdi bunları yazdık diye yine densiz ahlaksız oluruz. İlçelerde delege seçimlerinin başladığı AK Parti’de delegelerin önceden söylendiği gibi sandıktan mı çıkacak yoksa yine birkaç kişin oturduğu masadan mı çıkacak bekleyip göreceğiz.

Bu yazı toplam 1288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR