Hasan Telli

Hasan Telli

Yıkım Başladı!

Yıkım Başladı!

15 Nisan 2016 tarihinde uyarmıştık “DEVLETİN BİNASI ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI” başlığı ile kaderine terk edilen bir binanın haberiydi. Muğla’nın Menteşe ilçesi Emirbeyazıt Mahallesi Şehit Kazım Çağlar Sokakta devlete ait iki katlı bina bulunuyor. Bina 1975 yılında Ankara İktisadi İdari İlimler Akademisine bağlı olarak İşletmecilik Yüksek Okulu olarak kullanıldı. Daha sonra 1982 yılında 9 Eylül Üniversitesine bağlanarak Mugla İşletmecilik Yüksek Okulu olarak hizmet verdi. Bina geçmiş yıllarla Muğla Güzel Sanatlar Lisesi olarak kullanıldı. Güzel Sanatlar Lisesinin kendi binasına taşınmasının ardından iki katlı bina kaderine terk edildi. Devlete ait binanın camları ve çerçeveleri kırılmış. Bina içerisindeki demirbaşlar kişi ya da kişiler tarafından çalınmış. Binanın duvarları spreylerle boyanmış. Yıllardır kullanılmayan binayı şarapçılar ve tinerciler kullanmaya başlamış. Bina içerisinde yakılan ateşler duvarlara büyük zarar vermiş. O tarihte bu tespitleri yaptığımızda vatandaşlarda da tepki gösteriyordu.  Şehit Kazım Çağlar sokağında oturan vatandaşlar ise durumdan oldukça rahatsız. Vatandaşlar “ Bina yıllardır atıl durumda. Şarapçılar tinerciler binayı kullanıyor. Devlete ait olan bir bina viraneye dönüşmüş durumda. Binada cam çerçeve kalmamış. Devlete ait olan binayı şimdi şarapçılar ve tinerciler kullanıyor. Mahalle olarak bu durumdan çok rahatsızız. Yetkililerden kendi binalarına sahip çıkmalarını istiyoruz” dediler.

***

Haberimizin ardından Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden bir telefon aldık. Arayan dönemin İl Müdürü Ali Akkuzu idi. Akkuzu binanın kendilerine ait olduğunu ve yeni bir proje hazırlandığını anlatıyordu. Vakit kaybetmeden makamında ziyaret ettim kendisini yeni hazırlanan projenin 3 boyutlu çizimlerini gösterdi. Mevcutta bulunan bina ile birlikte eski yetiştirme yurdu olarak kullanılan binanın da içinde bulunduğu büyük parselde ne varsa yıkılacak ve yerine modern bir Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası yapılacaktı. Proje hazırdı ihaleye çıkması bekleniyordu. İhaleye çıktı yıkım başladı.

***

Muğla il merkezinde birçok resmi kurum kirada otururken böyle önemli büyüklükte bir alanın değerlendirilmemesi Muğla’ya ihanet olurdu. Geçmiş dönemlerde Siyasi parti İl başkanları ve milletvekillerinin aralarındaki çıkar çekişmeleri yüzünden Muğla’ya hak ettiği hizmetler gelmedi gelemedi. Umarım şimdilerde İl başkanları ve milletvekillerinin sadece fotoğraf karelerinde değil de Muğla’ya yapılacak hizmetlerde de bir araya geleceği günler olur. 2015 yılında yapılan iki genel seçim ardından 2017 yılında yapılan referandum’un ardından hizmet bekleyen Muğla’da çıkar çatışmalarından nasibini alsa da modern bir hastaneye kavuştuk. Eksikleri tamamlanmadan apar topar hizmete girdi. Peki neden eksikleri ile girdi diye soranlara hizmete girdiği dönemde Muğla Sağlık camiasının konuştuklarını hatırlayın demem lazım. Acaba İl müdürü kin olacak, Genel sekreter kim olacak, Başhekim kim olacak? İşte bu karmaşada kendisine koltuk kapmak yada sahip olduğu koltukları korumak için benim dönemimde açıldı diyebilmek için yeni hastane açıldı. Siyasiler de bundan nasibini aldı.

***

Artık şimdi yıkım başladı. Yıkım sadece binalarla sınırlı değil. Siyasette de toplum yaşamında da yıkım devam ediyor. Kimse nasıl bir hizmet yaparız yada kimler iyi hizmet eder derdi yok. Tek dert bir koltuk yada koltuğu kazanandan bir paye koparma derdinde. İkbal peşinde koşan zengin siyasetçilerden olmaktansa, istikbal peşinde koşan Diyojen olmayı yeğlerim. “Gölge etmeyin, başka ihsan istemem”     

Bu yazı toplam 1546 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR