Hasan Telli

Hasan Telli

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 3

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 3

Bugün üçüncü gün AK Parti ilçe aday adaylarını irdelemeye devam ediyoruz. Kalan üç ilçemizi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayını irdelemeye başlayalım.

***

Marmaris ilçesinde 2004 seçimlerinde sandığa girememiş bir partinin 2009 ve 2014 yıllarında gösterdiği performansı göz ardı ederek değerlendirme yapmak pek doğru olmayacaktır. AK Parti İl başkanlarından bu güne kadar üçünün Marmaris meşeli olması ise tamamen tesadüfümüdür diye sormadan da geçemiyorum. İlçe Başkanı Osman Ülgen ve geçtiğimiz dönem belediye başkanı adayı Doğan Tugay’ın oğlu önceki dönem il yönetim kurulu üyelerinden Esat Tugay’ın adaylığı konuşulmaya başladı. Ancak İl başkanı Kadem Mete’in gönlünde başka bir isim olduğu gelen bilgiler arasında.

***

İlin merkez ilçesi Menteşe’de durum belirsizliğini koruyor. Menteşe İlçesinde henüz aday adayı olarak açıklama yapan yok. Ancak mevcut ilçe başkanı Tamer Topal ve eski ilçe başkanlarından Av. Mustafa Çelebi’nin adaylığı konusunda kulislerde isimler zikredilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Günlerde Av. Mustafa Çelebi’nin AK Parti Genel Merkezi önünde paylaştığı fotoğrafla kulisleri hareketlendirdi. Menteşe’de başka aday çıkması beklenmezken son anda bir bürokratın aday gösterilebileceği de gelen bilgiler arasında.

***

Geçtiğimiz yerel seçimlerde değim yerinde ise belediye başkanlığını kıl payı kaçıran Mustafa Toksöz yeniden Yatağan adaylığı için kolları sıvadı. Aday adaylığı açıklamasını pazartesi günü saat 16:00’da İlçe Başkanlığı önünde yapacak. Ancak Yatağanda bir diğer potansiyel aday adayı ise mevcut ilçe başkanı işadamı Ali Tekin. Yatağan belediye başkanlığı için eski sendikacı 2009 yılında AK Parti’nin Belediye Başkan adaylığını yapan İbrahim Kocabıyık’ta aday adaylığı başvurusunu yaptı. Bakalım bu aday adaylığı yarışında ipi göğüsleyen kim olacak.

***

İlçeler bittiğine göre gelelim Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarına. Diyerek devam edecektim ama yine gazetede bana ayrılan sütunların sonuna geldik. AK Parti’nin muhtemel Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarını irdeleyeceğimiz yazımız pazartesi günkü sayımıza kaldı. Neyse kalın sağlıcakla.

Bu yazı toplam 860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR