Güzide Kasim

Güzide Kasim

 Ölümsüzlüğün Günü…

 Ölümsüzlüğün Günü…

Evet, bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözleri yumduğu gün. Bu gün Atamızı anmak için her yıl okullarda, resmi dairelerde ve çeşitli alanlarda törenler düzenlenir. Ve ben her 10 Kasım’da saat 9’u beş geçe sirenlerle ağlarım. Elimde olmadan gözyaşlarım akar.

Geçen 29 Ekim’de haberleri izlerken anıtkabire ziyaret edenleri gördüm. Her yıl katlanarak çoğalan bu sevgi karşısında duygulanmamak elde değil. Beni en çok etkileyen çocukların gözyaşları ve yaşlı bir çiftin asansör olmasına rağmen el ele tutuşup onca merdivene çıkmaları oldu.

***                   ****                  ***

Atatürk’ün ölümünden sonra birçok yabancı ülkelerin liderleri bile Atamızdan saygıyla bahsetmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk hakkında dünya çapında birçok lider açıklamalarda bulunmuştur. İşte, Mustafa Kemal Atatürk hakkında sarf edilen o sözler;

*Kendisi tarihin şeklini değiştiren bir liderdir. Ama Atatürk'ün yaşamına ait en büyük anıt, hiçbir şekilde taştan ya da mermerden inşa edilemez. Kendisinin bıraktığı en büyük miras, Türkiye'nin canlı, laik demokrasisidir. (Obama)

*Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır... Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur. (J.F.Kennedy)

*O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.( Prof.Walter L.WRIHT Jr.)

*Savaşta Türkiye’yi kurtaran, Savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye’nin Ata’sına değer bir görünümden başka bir şey değildir(Winston CHURCHILL - İngiltere Başbakanı,1938)

***                   ***                   ***

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibiBeni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir. “

“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! “

İşte bunun içindir ki; 10 Kasım’lar Atatürk’ün ölüm günü olmaktan çok onun ölümsüzlüğünün altını çizme günü.

Bu yazı toplam 878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR