Hasan Telli

Hasan Telli

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 4

AK Parti’de Adaylar Kim Olur? 4

Bugün dördüncü gün ilçelerin irdelemesini bitirip nihayet Büyükşehir aday adaylarını irdelemeye başlaya biliriz. AK Parti’de yerel seçimlerde aday olmak isteyenler için başvuru süresi 5 kasım tarihinde başlamış ve 12 kasım tarihi saat 17:00’da sona erecek. İlçelerde belediye başkanı aday adayı olmak isteyenler ile belediye meclisi adayı olmayı isteyenler başvurularını yapıyor. Ancak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için henüz bir başvuru yapılmadı. Şimdi sırf bunu yazdım diye geçmiş tarihli başvuru yapanlar bile olacaktır. Başka bir değişle itibarsızlaştırmak için “yalan söylüyor” diyebilmek için bunu bile yapacaklardır. Gelelim başvuru yapmasa da ismi kulislerde dolaşanlara.

***

AK Parti önceki dönem milletvekili Hasan Özyer’in ismi çokça zikredildi. Hatta bu isim üzerine uzun uzun yazanlar bile oldu ama o zaman söylediğim gibi tekrarlıyorum Özyer bu seçimde aday olmaz. Kızının rahatsızlığı nedeniyle siyasetten uzak kalmaya özen gösteriyor. Özellikle milli görüş tabanından gelen AK Partililerin zikrettiği isim ise yine önceki dönem milletvekillerinden Mehmet Nil Hıdır. Şimdilerde çok fazla ortalıkta görülmese de genel merkezin görev vermesi durumunda ben yokum demez ve çalışmaya başlar. Nedense hep önceki dönem milletvekilleri üzerinde dolaşıyor kulisler. Bir başka kulis bilgisi ise turizmci Serkan Yazıcı’yı ikna etmeye çalışıldığı yönünde. Bildiğim kadarıyla 24 haziran seçimleri sonrası kendisine bakanlık teklif edilmiş ve işlerini mazeret göstererek Yazıcı bu teklifi kabul etmemişti.

***

Muğla’da büyükşehir adayı olacak kişinin bence biraz belediye tecrübesi olmalı. Bakıldığında AK Parti içerisinde belediye tecrübesi olan ve aday olması ile bir hareket getireceğine inanılan birkaç isim var ama bunların içerisinden bir isim öne çıkıyor. AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir. Güllük beldesinde iki dönem başarılı bir belediye başkanlığı yapmış bir ismin aday olmasından doğal bir şey olamaz. Başka bir isim isi bir dönem Beyobası Belediye Başkanlığı yapan hali hazırda AK Parti Teşkilat başkanı Şadi Pirci. Bu iki isimde henüz böyle bir düşüncesi varsa bile açıklamadı. Ancak bu iki isimin de aday olmaması durumunda bence görev 2014 seçimlerinde Marmaris Belediye Başkan adayı olmak için İlçe başkanlığı görevini bırakan ve aday olamayan şimdiki İl başkanı Kadem Mete’nindir. Kadem Mete’nin 2014 yılında hakkının yendiğini düşünen bir gurup şimdilerde Büyükşehir adayı olması için çalışma yürütüyor. Bekleyelim görelim bakalım Büyükşehir adayı kim olacak. Fakat anlam veremediğim bir rakam karmaşası var bu dönemde. 24 Haziran seçimlerinde 7 milletvekili adaylarından biri olabilmek için 50’yi aşkın başvurunun olduğu AK Parti’de o sanının iki katı 14 Belediye Başkanlığı için başvuru sayısı çok gerilerde kalmış gibi görünüyor.

Bu yazı toplam 1026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR