Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

ALTYAPI CHP VE AHMET ARAS

ALTYAPI CHP VE AHMET ARAS

Bodrumun bütün bolboordlarında bir bildiri var.

Bodrumun CHP li Belediye Başkanı Ahmet Aras ile, Muğlanın CHP li Belediye başkanı Dr. Osman Gürünün yanyana olduğu bir pankartlı bildiri.

Ana tema şu ;"MODERN ALTYAPI, GÜÇLÜ ŞEHİR."

Buradan bizim altyapı ile ilgili bir yatırım, bir çalışma, bir hizmet yapılacağını çıkarmamız gerekir aslında değil mi?

Ben çıkaramadım. Bodrumda yaşayan 7 göbek Muğlalı biri olarak hem de.

İllaki bu yazıyı okuyanların arasında MALESEF Bodrumda yaşayan, yoksa bile Bodruma gelen birileri vardır.

Bodruma Sayın Başkan geçen sene çöp bidonlarının oluşturduğu berbat görüntüyü ortadan kaldırmak için, etrafı çim halı ile kaplanmış, çok güzel kapalı çöp koyma yerleri yaptı. Dedim ki kendime " Ula Cemal, bir de adamı sevmezsin, al işte ne güzel hizmet."

Nerden dedim ben onu bi bilsem.

Sözümü daha haftasında geri aldım. Çünkü çöp bidonlari kapalı alana alışık olmadığındanmıdır bilinmez, hiç içeriye girmediler. Hep dışarıda. Hala da öyle.

Sonra.

Kaldırımlar. İçler acısı. Yahu Allah rızası için, iki personel, eline hergün bir el arabası çimento alsa, bir ayda taşı sökük, çukurdan, çöpten,kırık dökük bordür taşlarından kurtulurduk. Olmadı. Olmuyor da.

Kaldırımlarda zaten her beş metreye neredeyse bir turunç ağacı dikilmiş. Ne güzel değil mi? E güzel tabi. Budama Belediyenin işi mi bilmem. Ya o ağaçların dipleri. Bir tanesinde bile kırık olmayan set yok. Hepsi yarım yamalak. Dökülen turunçlar anayola kadar uçmuş zaten. Kimsenin aldırış ettiği yok.

O yol kenarlarında, ağaç diplerinde otlar boyum gibi desem abartma dersiniz. Tamam boyumun yarısı. İki eleman 3 günde koce Turgutreisi pırıl pırıl edebilir ama nafile.

Başkan yola asfalt döktürüyor, lakin her nedense, yol kenarı su arklarını dolduruyor. E tabi doğal olarak az birsey yağmur yağdığında, %60 eğimli Yolda bile yürümek mümkün olmuyor.

Çöp bidonlarının altına bi bakın. En son Kurtuluş Savaşında temizlenmiş sanki. Simsiyah.

Başkan sonunda pazaryerini taşıdı Turgutreiste. O ayrı bir konu aslında. Tam evlere şenlik. Eski sebze pazarının olduğu alandaki kamrlyalar acilen söküldü. Dedim ki kendime , tamam burasını bari düzgün bir hale getirir. Demez olaydım. Şom ağızlı işte. Başkan üstü açtı, açmasına da ya tabanı? Bildiğin bir kaldırım deryası. Arabaların biri altta, birinin yarısı aşağıda, yarısı yukarıda. Tam bir Temel fıkrası.

Sonra.

Eski Turgutreis Belediye binasının yerine, alışveriş merkezi yaptılar. Biteli 3 yıl oldu. Önünde Belediye kahve işletiyor. Alışveriş merkezi 3 ncü yılında da bomboş. Artık kim verdiyse o ödülü.

Başkan alt yapı deyince gülmek vacip oldu tabi.

2019 seçimlerinden hemen sonra Akyarlar - Turgutreis yolunu yapacağız diye zurnalı davullu temel attılar. Osman Başkanla birlikte. O yol mu? Aynen duruyor. Bir kazma bile vurulmadı. Herhalde 2024 te tekrar seçilirlerse bi temel daha atarlar.

Alt yapı.

Şehrin Tam orta yerine, milletin tarlasını istimlak ederek kamulaştırdılar. Ne için mi? Devasa arıtma tesisi kurmak için. Yahu dibinde onlarca ev var, 50 metre sonra sanayi, 200 metre ileride otogar, 300 metre ileride şehir merkezi. Gel sen tam orta yere arıtma tesisi kur. Millet isyanlarda. Lakin kimin umurunda değil mi?

Başkanımız gezmeyi çok sever. Öyle ki bana göre Ege Denizinde gitmediği Yunan Adası, yemediği balık familyası, içmediği uzo markası kalmamıştır diye düşünüyorum. Sormak isterim sn başkana ; oralarda da durum Bodrum gibi mi?

Son olarak bir de Hastane yoluna değişmezsem olmaz derim. Devlet Hastanesi hangi AKLI EVVELin rüyasına girdi de, tam yokuşun dibine başlandı ayrı bir dert olsa da, olan olmuş derken, hastaneye gitme, daha doğrusu gidebilme çilesinden bahsetmek isterim. Hastane kavşağında ışıklar var. Zorla da olsa geçen ay, Hastane dönüşünü rahatlatmak için, orta refujden pay alarak, dönüş cebi gibi bir şey yapıldı. Lakin.

Yolcu arabası ile hastaneye gitmek bir zulüm. Araba ışıklarda durmuyor, dursa bile yolcuyu indirmiyor. 400 metre aşağıda durakta indiriyor. Bir hasta, muayene olmak için orada inecek, vızır vızır geçen arabaları kollayıp karşıya geçecek, oradan ışıklara 400 yürüyecek, bitti mi hayır, oradan da hastaneye en az 500 metre daha yokuş yukarı gidecek ki erişebilsin. Bir de bunu iki büklüm olmuş 80 yaşındaki nene yapsın. Halbuki Sayın başkan Ege Adaları turunu bitirdiyse, oraya iki karşılıklı durak, bir üst geçit, bitimden o kocaman duvara 8 metrelik asansör koysa.. Herkes gidecek elini öpecek. Maksat millete hizmet ise tabi.

Ben onu bunu bilmem. Gördüğüm bütün Bodrumlular herşeyden şikayetçi. Çünkü takdirlik hiçbir işi yok sayın Başkanın.

Yukarıdakilerin hepsi alt yapılır işler Başkanım. 4 günden beri akmayan su da buna dahil.

Malesef bugün Muğla gibi Bodrum da sahipsiz. Sandık herşeyin çözümü deriz.

Elbette aklımız ile gidersek.

Selam ve dua ile.

Bu yazı toplam 943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR