Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

ÖNÜMÜZ BAHAR OLSUN

ÖNÜMÜZ BAHAR OLSUN

Aydın Ayaydın adaylığının ilan edilmesi ile birlikte canlı yayına çıktı.
Laf lafı açıyor derler ya hani, Bodrum'da oturan birinin Bodrum başta olmak üzere Muğla'nın sıkıntılarının seri halde bir yerde toplandığını bilmemesine imkan yok. O yoldan geçip, yollarda çöp bidonlarını, akmayan suyun sebebini bırakın yılın yarısını Bodrum'da oturan birini, 2 hafta tatile gelen İngiliz turist bile bilir.
Muğla'nın sorunlarını konuşurken, çözüm için projeleri ortaya koyarken, mutlaka işin ucu CHP ye,dolayısı ile Osman Gürün'e değecek. Değmeden nasıl olacak? Ben bilmiyorum. Ama Ayaydın'ın Osman Gürün ile olan dostluğundan dolayı CHP ye, Osman Gürün'e dokunmamak, biraz garip. Muğla'yı bu hale getiren sensin denmeyecek mi bilmiyorum.
Ayaydın artık AK Parti adayı. Kaydı var mı yok mu İl Başkanı bilir.
Ayaydın deneyimli bir siyasetçi. Chp'li.
Şimdi AK Parti adayı.
Cumhurbaşkanı bizzat kendisi teklif etmiş.
Bodrum için de Mehmet Tosun demiş Ayaydın.
Tamam da.
Aydın Ayaydın'a RAĞMEN Mehmet Tosun hala İyi Parti'de. Hala üst yönetimde. Nasıl oluyor bilmiyorum.
Dün de İl Başkanı Sayın Av.Gültekin Akça yerel bir TV kanalına katılmış.
20 dakikalık bir program.
Spiker soruyor; İlçeler bazında dışarıdan ithal aday düşünüyormusunuz diye.
Gültekin Bey galiba soruyu net anlamamış olacak ki; Sayın Ayaydın ithal sayılmaz, çünkü o zaten yaz aylarını Bodrum'da geçiriyor.
Diyor.
Açıklığa kavuşması için sorulan yan soru ile Sayın Başkan cevabı veriyor ;
Bütün ilçelerimizde Partimizden Aday olmak isteyen yeterince aday adayı var. Onların içinden seçilecek.
Diyor.
Az biraz rahatladım. Gültekin Akça öyle kesin olmayan bir konuda yorum da yapmaz, açıklama da.
Ya Ayaydın'ın bu açık Tosun teklifi bile kabul görmedi, ya da İkinci bir ithal adayı kimseye anlatamayız görüşü hakim oldu.
Bu soruyu Bodrum İlçe Başkanı Hacı Dalda'ya sorsak bilemez. İlla cevap verecekse " Büyüklerin dediği olur" diyebilir.
Bodrum herhalde Muğla'da en fazla Doğulu olan İlçe. Ben bir tanesinin bile Mehmet Tosun dediğini duymadım. Bunu Ayaydın aşabilir mi, asla aşamaz. Peki AK Parti nasıl alabilecek ki?
Chp Muğla'da en zayıf olduğu bir dönemde kritik hatalarla tekrar iktidar olmasını sağlayacak adım atılmamalı.
Gültekin Bey bazı şeyleri sanki kabullenmiş gibi. Bir ilin İl başkanı profilinden, belirleyici güç imajından ziyade, malumu kabul eden bir profil gibiydi. Ben üzüldüm açıkçası. Spikerin ISRARLA aday ismi üzerinde Sizinle de istişare edildi mi, Sayın Cumhurbaşkanı Size fikrinizi sordu mu sorusuna bile cevap vermedi.
Bodrum rantın her zaman en gözde yeri. Bunu bilmeyen yoktur herhalde.
Ben en azından merkezdeki durumun Bodrum için de yapılmayacağına inanıyorum. Adı bizzat telaffuz edildiği halde hala İyi Partide olan birinin ithal edilmesi gönüllere kement vurur. Yerli diye önüne geleni de AK Parti'li edecek halimiz yok ya. Tosun madem bu kadar mühim, 7 Ocaktaki aday tanıtım toplantısında en azından Dostu Ayaydın'ın yanında olabilirdi.
Bence artık şu kısa şortlu plaj müdavimlerinin pozlarına itibar edilmemeli.
Hiç Kadem Mete'yi takdir edeceğim aklıma bile gelmezdi mesela. Aday konusunda Muğla hassasiyetini ortaya koyması, son derece mükemmel idi. Fırça yediyse bile, ben de yemiş olayım.
Gültekin Akça ve Kadem Mete Bodrum adayı konusunda net olurlarsa, artık GINA gelen bu isimden AK Parti ilâ nihaye kurtulur. Bodrum'da bu koltuğu layıkı ile yapacak aday da var, AK Parti'li de var.
Biz, sayımız inanın hiç önemli değil, Bodrum'da da, Milas'ta da, Muğla'da da MARTIN SONU BAHAR diyenlerin şampanyalı kutlamalarına inat, tam teşekküllü bir şekilde Şükür SECDESİ ile karşılık vermek istiyoruz.

#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 2471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR