Cemal Demirtaş

Cemal Demirtaş

TASLAK TAMAM

TASLAK TAMAM

ACİL KODU ile AK Parti Muğla teşkilatları tam tekmil Ankara'ya çağrıldı.
Dün akşam saatlerinde ELİPS masa etrafında yerlerini aldılar.
Nizamî sıraya göre oturma düzeni protokolü uygulandı.
MKYK Üyesi, Genel Başkan'a en yakın koltuğa oturdu. Milletvekilleri ve diğerleri, ondan sonraki koltuklara dizildiler.
İl Başkanı Genel Başkan'a en yakın koltukta oturan Muğla Temsilcisi olarak tarihe geçti.
Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan Muğla'ya önem veriyor mu, yoksa, Muğla için kafasında tasarladığı şablonu mu uyguluyor pek anlaşılmadı. Demek ki bunun için bir ya da birkaç gün daha sabredeceğiz.
Cumhur İttifakı olarak girilen seçime İl olma aşkı ile yanıp tutuşan Fethiye, mis gibi limon bahçeleri ile ünlü Ortaca, baharın geldiğini açan çiçeklerinden test ettiğimiz Badem memleketi Datça MHP amblemi ile seçime girecek.
Diğerleri için NET söylenen birşey yine yok. Da az çok belli.
Cumhurbaşkanımızın AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile önceki akşam ACİL olarak tüm teşkilatları Ankara'ya çağırması pek alışılagelmiş durum değil tabi. Tarihte misalleri varsa bile, biri de Muğla oldu sonuçta.
Herkes Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili olmasının yanında, kendi ilçelerindeki aday adayları arasından Teşkilat olarak "Gönül" yakınlık duyduklarını da, ilçenin nabzı titlesi ile beyan ettiler. Kimi doğru yaptı, kimi hata etti. O, onların bileceği bir şey. Sonuçta kaybedilince hesabını verecek olan yine onlar.
Fakat tam bu noktada birşey oldu.
Yola çıkmaya çalışan ilçe başkan, gençlik kolları, kadın kolları Başkanlarının telefonları ard arda çalmaya başladı.
Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sorulduğunda "Mehmet Tosun" deyin "tavsiyesi!!!!!" edildi.
Koskoca Cumhurbaşkanı, kendisi dahi net olarak karar vermekten kaçındığı bir ortamda, teşkilatlarını ÖNEMSEYEREK, Ankara'ya çağırıyor, biri kalkıyor, Mehmet Tosun adının "TALİMATI" veriyor.
Yani 13 ilçenin ilçe, gençlik, kadın kolları Başkanları, 6 ilçenin belediye başkanları kendileri düşünemiyor, ya da onların fikirleri mühim değil, ama... telefon edenin tavsiyesi mühim...
Yok böyle bir durum.
Neyse ki, telefon edenin bu "tavsiye"sine uyan kimse olmamış. Ki Mehmet Tosun adını yazan bir, iki kişiyi geçmemiş.
Aydın Ayaydın nolacak peki?
Daha, aday olarak bile Muğla topraklarına ayak basmadan, Bodrum sakini,Derik'li Aydın Ayaydın için bu kadar tepki varken, Cumhurbaşkanımız'ın ısrarcı olacağına kimse ihtimal vermiyor. Kaldı ki Ayaydın'ın kendisinin de bunu bir daha düşünmesi yerinde olacaktır.
Kamuoyunda birkaç soldan sesler korosu üyelerinin Ayaydın Muğla için iyi olur demelerinin altında yatan derin hinliği görmemek imkansız zaten. Neymiş de Muğla'da Kürt kökenli vatandaş çokmuş da, üstüne bir de AK Parti nin 2019 oylarını eklenince...
Parmak hesabı yapanlara şaşıyorum.
AK Parti'nin 2019 daki oylarının içinde Kürt kökenli oylar yokmuş demek ki.
Chp'nin içinde de yokmuş.
Bunların hepsi şimdi toplaşıp Ayaydın'a oy verecekmiş.
Gülmeyin sakın...
Gelelim Fethiye'ye.
AK Parti'den en fazla aday adayı Fethiye'den çıktı. Buna rağmen Fethiye MHP ye verildi. İnşallah Fethiye bilindik "BEN KÜSTÜM" demez. Derse Fethiye CHP ye hayırlı olsun.
Muğla siyasetinin bel kemiği bir ilçe, iktidar partisine verilmesi Büyükşehir'in AK Parti ye verilmesinin anlamı su götürür hale geldi.
İmkansız mı?
Ayaydın olursa zinhar...
Tosun?
Ya bi geçsek şu ismi artık.
Hakikaten AK Parti'ye ve AK Parti'lilere hakaret demesem de, resmen GINA geldi.
Ayrıca, dünkü Genel Merkez toplantısından çok güçlü bir şekilde Yelda Erol Gökcan'ın adı çıkmış olmasına rağmen, hala başka isimleri telaffuz etmek...
Bence Aydın Ayaydın İzmir, Mehmet Tosun da Rize'den aday yapılabilir pekala...
Yelda Erol Gökcan'ın Büyükşehir adayı olarak, MHP 'li bir Fethiye ile seçimi kazanması ihtimali var mı buna bakmak lazım.
Teşkilatların birlik içerisinde hareket etmesini sağlayabilirse, asla zor değil. Tabi Mehmet Tosun'un adını yazın diyen el, taş koyar mı bilemem.
MHP Fethiye'den Behçet Saatçi'yi aday gösterir mi peki?
Saatçi mühim.
O zaman Tosun ısrarcıları hakikaten muhteşem bir gol daha yemiş olur ayrıca..
Fakat, daha düne kadar "Bahçeli Veto etti" Biz ne yapalım diyenlerin insan içine çıkacak yüzleri kalır mı sonra bakacağız.
Ne diyelim.
Hayırlısı.
#SöylerimGeçerim

Bu yazı toplam 1860 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR