Nurhan Keleş

Nurhan Keleş

DEĞERLİ MUĞLA GAZETESİ OKUYUCULARI MERHABA

DEĞERLİ MUĞLA GAZETESİ OKUYUCULARI MERHABA

Muğla Menteşe’de yeni bir heyecan ile Muğla Medya Grup ve Muğla Gazetesinde olmak, siz değerli okuyucular ile birlikte hep beraber üretmek dileğiyle ilk yazımla sizlerle tanışmak ve birlikte olmaktan dolayı çok mutluluk duymaktayım.

Sizlere kendimi kısaca tanıtayım Nurhan Keleş kimdir ?

Muğla’nın Menteşe ilçesinde dünyaya geldim. Babamın Almanya’ya işçi olarak gitmesi ile farklı bir kültür içinde yetiştim ve büyüdüm. Temel eğitimi Almanya’da aldıktan sonra Türkiye’ye gelerek ilköğretimi Muğla’da, liseyi İzmir’de tamamladım.

Dedemin yanında edindiğim Esnaf tecrübesi ile büyüdüm. Okul döneminde fabrika otomasyon sistemleri temelinde İzmir’de İnovatif bir ortamda çalıştım. Belli işletmeler sonrası bir Holding’de Mali ve İdare İşler Müdürü ve Yöneticiliği, Proje Yatırımı ve Uygulama sahaları gibi birçok alanda aktif olarak çalıştım. Üniversiteyi bitirerek Mali Müşavir oldum.

Sahada edindiğim yılların getirdiği tecrübeler ışığında, Girişimcilik ve İnovasyon eğitimleri ile birçok öğrenci yetiştirdim. Yeni iş fikri temelinde işyerleri açılması ve İnovatif temelde birçok proje çalışmalarım oldu. Birçok sivil toplum teşkilatlarında liderlik yaptım ve görevler aldım. Üretim odaklı çalışmalarımla bölgede birçok alanda öncülük ettim. Muğla’da Ar-ge Başkanlığı yaparak birçok il genelinde mikro ve makro ölçekte stratejik projeleri hayata geçirdim.

İstanbul’da Blockchain (Blok Zincir) Teknoloji alanında Finteck Finansal Teknoloji Uzmanlığı ve İnovasyon Uzmanı olarak sahada bulundum. Geleceğin 21 Yüzyıl Teknolojik Gelişimleri temelinde Finteck alanında projeler geliştirilmesinde aktif çalıştım. İnovasyon alanında yenilikçi fikirler olarak, gelecek iş fikirleri temelinde iş geliştirme konusunda ekip arkadaşlarımızla inovatif projelerin geliştirilmesinde katkıda bulundum.

Basın alanında ise edindiğim tecrübeleri paylaşmak ve üretimle yaşama geçirmek düşüncesi ile Muğla Ekonomisi atıl duran iş, ticari, istihdam ve ekonomik potansiyelini üretime geçirmek düşüncesi ile alanda ilk Muğla Ekonomi Dergisini çıkardım. Ankara’da Sektör Ankara Haber’de ekonomi ve proje konularında, sorun ve sıkıntılar ile ilgili üretim odaklı haber yazılarım ve çalışmalarım oldu.

Muğla’da iş ticari alanında, Esnaf ve İşadamlarımıza dönük proje çalışmalarım ve bölgenin gelişmesi konusunda üretim odaklı olarak, Sanayici ve İşadamları Sivil Toplum Örgütlerinde çeşitli görevler alarak bölgenin ticareti ve istihdamın gelişmesi için gayret ve çaba gösterdim ve farklı sektörel alanlarda birçok proje geliştirmesinde etkin çalışmalarım oldu.

Akademik alandaki çalışmalarımda ise günümüz için bir model arayışı sonunda uygulanabilir bir kurumsal model önerisi üzerine saha tecrübelerimle yaptığım çalışma sonrasında yüksek lisansımı Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Ekonomisi ve Finansı alanında bitirdim. Yüksek lisans proje tezi olarak, Türkiye’nin Ahilik ve İslam İktisadi alanında ilk ve tek Sistem eseri VAKIF İŞ KÜMESİ – AHİLİK 21 YÜZYILIN ÜRETİM ODAKLI FAİZSİZ YENİ KURUMSAL MODELİ direkt saha da uygulamaya dönük kitap olarak eser verdim.

Memleketim Muğla’da tecrübelerimi siz değerli Muğla Gazetesi okuyucuları ile paylaşarak, Muğla ilimizde atıl duran Ekonomik ve Proje konularında, hep birlikte aynı gayretle sizlerin etkileşimle birlikte üretmektir. Bölgemizde yaşanan sorun ve sıkıntıları sizler ile paylaşarak daha etkin ve aktif olarak birlikte çözümler üretmeyi, birlikte yaşama geçirmeyi sabırsızlıkla bu ilk tanışma yazımla başlayarak, sizlere heyecanla MERHABA diyorum.

Sevgi Muhabbet ve Dua ile Kalın İnşallah

NurHan Keleş

[email protected]

Bu yazı toplam 3923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurhan Keleş Arşivi
SON YAZILAR