CANAN BAYKIZ

CANAN BAYKIZ

Depremden Sonra AK Parti’den Önemli İstifa!

Depremden Sonra AK Parti’den Önemli İstifa!

Böyle bir manşet görseniz ne düşünürdünüz? Açık aleni kendi fikrimi beyan edeyim “vay be sorumluluk ve vicdan sahibi biri yaşananlara daha fazla kayıtsız kalamadı ve bu vicdan yükünü taşıyamadığı için ateşten gömleği aldığı yere astı.” derdim.  “Kim acaba?” diye de merak ederdim.
“Deprem Muğla’da yaşanmadı.” bu cümlenin ardına sığınmak isteyecek çok kişi var biliyorum. Ancak deprem Muğla’da da yaşanabilirdi. Birçok bilim insanının Kuzey Anadolu Fay Hattı gibi Helen Fayının da uzun süre hareketsiz kaldığı ve Ege Denizi’nde 7 şiddetinde bir deprem beklediğini biliyoruz. 2020’de yazdığım yazıların kayıtları halen aktif linklerde ulaşılabilir durumda.
İmar Barışı konusu Muğla’dan mı Türkiye’ye Yayıldı?
Gelelim istifa sahibine, tarih 12 Haziran 2018 Muğla’dan  basına şöyle bir demeç verildi:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra düzenlediği ilk il başkanları toplantısında kendisine Ege Bölgesi’ndeki imara aykırı yapılardan rantın çok yüksek olduğu bu bölgedeki bugüne kadarki çoğunlukla CHP’li belediyelerin olduğu bölgelerdeki imar usulsüzlüklerinden vatandaşımızın sıkıntılarından bahsederek adına imar barışı diyebileceğimiz bir yöntemle kangren haline gelmiş bu sistemden birçok vatandaşımızı sıkıntıdan kurtarabileceğimizi hem devlete ciddi bir gelir elde edebileceğimizi hem de bu gelirlerinde özellikle kentsel dönüşümde ve devlet yapılarının sağlamlaştırılması konusunda kullanılabileceğini dile getirmiştim” dedi ve ekledi “Cumhurbaşkanımız bu konuda hemen talimat verdiğini belirtti daha sonra ilgili bakanlıklarımızca gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek İmar Barışı meclisten ve Cumhurbaşkanımızın onayından geçtikten sonra geçen Cuma günü resmen başvurular alınmaya başlandı”
Cümleler biraz devrik çünkü verilen açıklamayı noktasına virgülüne dokunmadan hiçbir ekleme yapmadan kayıtlardan yazıyorum. Açıklamanın sahibi, geçtiğimiz gün istifasının bir görevden alınma sonucu olmadığının altını çizerek belirten, milletvekili aday adaylığının söz konusu olduğu için hasıl olduğunu ifade eden AK Parti Eski Muğla İl Başkanı Kadem Mete.
Doğrusu imar barışı hususunda, açık beyanda katkı sunduğumu belirtmiş olsam, ardından milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir felaket yaşansa, istifa etmeyi bırak ülkeyi terk ederdim. Ancak istifa makamı günümüzde aktif değil.
 İmar barışı kendi zamanında çıkmış bakan da, belediye başkanı da, bunun için direten rant sahipleri de, imar barışı konusunda danışmanlık veren de, hatta yapılana “imar barışı” deyip olayı sempatik gösterenler de  gülen fotoğraflarıyla  kadrajlara yansımaya devam ediyor. Yaşanana “ASRIN FELAKETİ” diye etiketi basarsak elimize yüzümüze yapıştırıp rahatça yola devam edebiliyoruz, sıkıntı olmuyor.
İstifa hayırlı olsun. 
Suçlu aramıyoruz yazı yanlış anlaşılmasın bu yazıda ismi geçen Sayın Mete’nin de elbette yapamadıkları kadar yaptıkları da var. Dün altılı masadan çok, bu istifa gündem oldu, konuşuldu şehrimizde. Oradan yola çıkarak kendi notlarımı paylaşmak istedim. Bazı olaylar fikri takip ve toplum bilinci gerektirir. Bazı olaylar almanak konusudur.
Yazılarımda hep altını çizerim düzen bozulduysa tek adamla bozulmadı! Arkasından koşanlara bakılmalı.  Cemil Meriç’in dediği gibi: Bizler imansız ve idealsiz nesiller türettik. Pusuda bekleyen yabancı ideolojiler setleri yıkılan ırmaklar gibi yayıldılar ülkeye.” Şimdi sonuçları ne kadar büyük olursa bir hafta yüzleşip sonra da unutup hayatlarımıza dalıyoruz. 
Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Dünü yarına deniz feneri yapmadıkça işimiz zor dostlar;
Haydi selametle…

Bu yazı toplam 2097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
CANAN BAYKIZ Arşivi
SON YAZILAR